Totti: – Håper jeg kan bli værende på dette nivået en stund til

Roma tok i helgen tre livsviktige poeng i den dramatiske 3-2 seieren over Bari. Disse poengene kan vise seg å bli svært viktige i kampen om fjerdeplassen. Roma ligger for øyeblikket et poeng bak Lazio på plassen som gir kvalifisering til Europas gjeveste selskap.

En som var svært toneangivende i 3-2 seieren var Francesco Totti med sine to mål. Han passerte også legenden Roberto Baggio i antall mål i Serie A, og rykket opp på fjerdeplass over spillere med flest mål i Serie A gjennom tidene (Meazza og Altafini deler tredjeplassen):

– Jeg er veldig fornøyd med å ha slått enda en målrekord, og nådd en ny milepæl. Jeg håper jeg kan bli værende på dette nivået en stund til, fortalte en strålende fornøyd Totti til Sky Italia etter kampen.

Totti benyttet også sin tilmålte tid i pressesonen etter kampen til å hylle lagmoralen, og sende ut advarsel til Romas konkurrenter:

– Det var en fantastisk kveld! Det eneste jeg irriterer meg over er det brente straffesparket. Jeg synes vi viste en fantastisk styrke og evne til å stå sammen som et lag. Gruppen er godt samkjørt, og vi vil vise de neste ukene at det fortsatt er liv i Champions League-drømmen, fastslo Totti.

– Dette var en veldig vikitg seier for oss. Dersom vi hadde spilt uavgjort hadde vi nærmest vært sjanseløse i kampen om 4. plassen. Mens vi nå kan legge press på lagene over oss på tabellen, som er med og kjemper om den viktige 4. plassen, avsluttet kapteinen.

En som ikke var helt fornøyd med Roma-spillernes prestasjoner var Roma-trener Vicenzo Montella. Han kunne søndag notere seg for sin sjette seier på sin 12. kamp som Roma-treneren. Selv om det til slutt ble tre poeng hadde var ikke treneren fornøyd med stort annet enn arbeidsmoralen:

– Etter min mening spilte vi ikke godt i noen av omgangene. Denne kampen var sesongen vår i et nøtteskall. Vi er kapable til å gjøre nesten hva som helst og overkomme hindringer ved å være besluttsomme og gode i de avgjørende øyeblikkene.

– Det var veldig vikitg at vi kjempet til siste slutt og kapret de tre poengene, som trener er du naturligvis stolt over å se en slik arbeidsmoral. Noe vi derimot ikke kan være like stolt av er måten opptrer på, vi var uorganiserte og gjorde mange slurvete feil, så vi har en del å jobbe med fram mot neste kamp, avsluttet Montella.

Montellas menn står neste helg ovenfor en tøff utfordring, idet Milan gjester Olimpico. En seier i den kampen vil være meget vikitg for at Roma ikke skal havne i bakleksa når Champions League plassene blir delt ut på slutten av sesongen.

Forza Roma!

Skrevet av Dag Bendixen