AS Roma – AC Milan

Konsekvensene av å tape synes bare å bli større og større. Som om ikke det er nok at lazio på nytt vil feste grepet om fjerdeplassen, så betyr et tap i kveld at Milan får feire seriegullet på Stadio Olimpico. Samtidig blir det bare desto herligere å vinne, spesielt fordi en kan forvente en ny tirade fra Claudio Lotito om hans Task Force. Og et Milan som må utsette festen.

For Romas vedkommende vil kampen utkjempes uten Daniele De Rossi og Simone Perrotta, som begge ble utvist i sjøslaget mot Bari. Suspensjonene får helt udramatiske konsekvenser, da Matteo Brighi vil gli rett inn i posisjonen til Daniele De Rossi, mens Fabio Simplicio vil overta Simone Perrottas posisjon. For å være helt ærlig, så spørs det om ikke Roma ble styrket av dette dobbeltbyttet. Utover dette er naturligvis Philippe Mexès ute med sin skade.

Det er ganske bred enighet i italiensk media om at Roma kommer til å stille i 4231 med dette mannskapet:

Doni; Cassetti, Juan, Burdisso, Riise; Pizarro, Brighi; Taddei, Simplicio, Vucinic; Totti.

Av offensive valgmuligheter, vil en finne Menez og Borriello på benken, selv om førstnevnte som vanlig har slitt litt med småskader i løpet av uken.

For Milans vedkommende handler dette om gull etter syv års ventetid. De ankommer Roma i mer eller mindre plettfri forfatning, med kun Jankulovski ute av bildet. Det er imidlertid noe rusk i maskineriet for Pirlo, Boateng og Bonera, for å nevne noen på en lengre liste over småskadede spillere denne uken. Situasjonen er likevel ikke verre enn at Milan forventes å stille i følgende mannskap til kvelden (4312):

Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Flamini, Van Bommel, Seedorf; Boateng; Ibrahimovic, Robinho

Usikkerhetsmomentet er midtbanen, hvor det er mulig at Gattuso eller Ambrosini blir å finne i stedet for Flamini eller Boateng, slik at Seedorf eventuelt blir dyttet frem. Noen stor dramatikk er det naturligvis ikke uansett. På benken vil Milan også kunne rutte med Pato og Antonio Cassano.

Kampen starter 20:45 og sendes på Canal+Sport 3 med Per-Jarle Heggelund som kommentator. La «Milano in fiamme» runge gjennom de norske stuer.

FORZA ROMA!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ma775Q4P9jE&feature=related[/youtube]