DiBenedetto og Sensi på kollisjonsfront, Pastore nærmere Roma

DiBenedettoTo kamper gjenstår, og Roma er utrolig nok fortsatt med i kampen om Champions League neste sesong. Dersom Udinese avgir poeng i én av sine to siste kamper (Chievo borte, Milan hjemme) og Roma vinner sine to siste (Catania borte, Sampdoria hjemme), så er faktisk Roma kvalifisert til Champions League neste sesong. Hvem hadde trodd det? Og hvor ble det egentlig av Lazio?

Kampen om Champions League handler selvfølgelig ikke bare om prestisjen i å delta – men kanskje i særlig stor grad hvilken kurs DiBenedetto og kompani kan tillate seg å ta fra sommeren av. Forskjellen er flere hundre millioner kroner, midler som utvilsomt kommer godt med i prosessen med å bygge nye Roma.

Midt i bestrevelsene med å kapre fjerdeplassen, meldes det samtidig om uro mellom Roma 2000 (51% Sensi, 49% Unicredit) og DiBenedetto. Nærmere bestemt er Thomas DiBenedetto opprørt på Rosella Sensi, fordi sistnevnte har inngått fremtidsavtaler uten å konferere med de nye eierne. DiBenedetto sendte derfor et brev på fredag, der hans misnøye skal ha kommet klart til uttrykk.

Uenigheten skal særlig dreie seg om distribusjon av TV-penger i Serie A, der DiBenedetto ønsket at Sensi skulle gå til kamp om en jevnere fordeling av midlene. En jevnere distribusjon ville bety at Roma fikk mindre penger fra potten enn de gjør nå, men det sies at DiBenedetto ønsker en liga med mindre skjevfordeling og større likhet. Hvorfor? Fordi veien til toppen ville vært kortere enn den er nå, til tross for mindre midler på kort sikt.

Et annet punkt i brevet handler om at Sensi har fornyet avtalen med CONI uten å konferere med de nye eierne. DiBenedetto skal på dette punktet – ironisk nok – være enig med Claudio Lotito i at leiebeløpet for Olimpico er for høyt. Men også her har Rosella Sensi valgt å fortsette sine allianser og vennskap, slik at resultatet har blitt en fornyet avtale.

På tross av uroen forandres ingenting rundt oppkjøpet. Tvert i mot, for å unngå ytterligere skade fra Rosella jobbes det hardere enn noensinne for å komme i mål så fort som mulig. DiBenedetto kommer til Roma i slutten av mai, eventuelt begynnelsen av juni, for å feire overtakelsen av klubben og hans nye verv som president i AS Roma.

På ryktefronten ligger det mest i dvale, og avhenger av hva som skjer med kvalifikasjon til Champions League. Likevel levnes det liten tvil om at overgangsvinduet kommer til å være langt mer krydret enn hva vi er vant til tidligere. Og nettopp på grunn av dette er det vanskelig å spå hva som vil skje. Sabatini har en sterk forkjærlighet for sør-amerikansk fotball, og i den forbindelse trekkes navn som Galeano, Stracqualursi og særlig Erik Lamela frem i lyset. Sistnevnte hadde vært et kupp for Roma, som trolig på erstatte Menez til sommeren.

Hva så med benken? Montella virker å nærme seg en uventet forlengelse av oppholdet som Roma-trener, men igjen avhenger alt av om klubben kvalifiserer seg til Champions League. Ironisk nok virker det som om Montella vil bli straffet dersom han klarer å ta klubben til Champions League, ettersom man da har råd til et dyrere alternativ enn ham selv. Skulle han mislykkes, er det ikke utenkelig at pengene vil dyttes inn i spillermateriale i stedet, særlig også fordi Montella har bred støtte i spillergruppen.

Samtidig virker det som om de få gode alternativene til Montella har blitt urealistiske. Ancelotti tapte i går mot Ferguson, og kan være på vei bort fra Chelsea. Likevel er det lite som tilsier at han ønsker seg tilbake til Italia: – Italia er mitt hjemland, og én dag drar jeg tilbake dit. Men i løpet av de siste to årene har jeg oppdaget en fantastisk atmosfære på tribunene i England. Det er ingen vold, men bare respekt. Derfor ønsker jeg å bli i England, sa Ancelotti etter at titteldrømmen hadde blitt drept av Sir Alex Ferguson.

Det angivelige førstevalget, Portos Villas Boas, har i følge flere nyhetskilder takket nei til Roma ved to anledninger. Hvilke alternativer står man da igjen med? Delio Rossi? De aller fleste vil nok si nei takk til et slikt alternativ, og derfor virker det stadig mer sannsynlig at Vincenzo Montella – mot alle odds – har sikret seg prestisjejobben i å trene nye AS Roma.

Og tilbake til spillerfronten, uttaler Nicolas Burdisso i dag at Pastore «kun ønsker Roma». Han burde også vite hva han snakker om, ettersom lillebror Guillermo er nær venn av Palermos supertalent. I følge avisen Leggo, skal også Sabatini ha kommet til enighet med Pastores agent Marcello Simonian om en avtale som strekker seg til 2016, med en årsinntekt på €1.5m, det dobbelte av hva han tjener i Palermo.

Den store utfordringen ligger naturligvis i Palermo-eier Zamparini, men dette skal ha endret seg i løpet av helgen. Pastore skal ha gjort det klart at han ikke ønsker å fornye kontrakten sin (som går ut i 2012), og dette skal ha fått Zamparini til å lette på kravene. I følge Leggo skal Roma ha klart et bud på €30m, som på et eller annet vis kan inkludere Caprari og Greco.

Avtalen har også et snev av marketingverdi i seg, da Pastore nylig signerte en sponsoravtale med Nike til 2015. I følge mange vil Nike kunne bli Romas nye draktsponsor i fremtiden, og Pastore skal i så måte være produktets frontfigur. I mellomtiden jobbes det også hardt med å hente inn Buffon, og Sabatini møtte i forrige uke spillerens agent til middag.

Kanskje kommer DiBenedetto til Roma med Buffon og Pastore på slepet. Speriamo!

PS: Allegri uttaler i dag at Mexes spiller for Milan neste sesong.

Oppdatert 18:50
I følge calciomercatoweb har Sabatini møtt faren til Niko Kranjcar i London denne helgen. Spilleren er angivelig nær en overgang til Roma.

Kilder: LaRoma24, Leggo.it