Arrivederci, la Champions

Hvem skulle tro at kampen idag var avgjørende for om Roma skulle få spille i neste års Champions League, ut ifra hva spillerne viste idag? Catania kjempet Roma i kne i 90 minutter, og fikk til slutt sitt fortjente seiersmål. 2-1 til Catania, og Roma vinker farvel til Champions League.

Roma fikk en dårlig start på kampen da Juan ble skadet allerede etter 4 minutter og måtte gå av til fordel for Loria.Det var også Catania som skapte de første sjansene og var nære ved å ta ledelsen etter at Maxi Lopez skjøt i stanga etter 10 spilte minutter. Til tross for et lite Catania press så var det Roma spillerne som kunne smile først. Et Totti frispark fant innbytter Loria inne i feltet som headet ballen inn i mål bak en utspilt Andujar.

Catania prøvde å komme tilbake og skapte flere farlige sjanser. Ledesmas skuddforsøk havnet i tverrliggeren, mens de like før pause bommet på en eventyrlig dobbelsjanse ved Terlizzi og Potenza.  Catania var det beste laget i første omgang, men det var likevel Roma som gikk til pause med en 1-0 ledelse.

I andre omgang fortsatte Catania å presse på, mens Roma hadde mer enn nok med å forsvare seg. I det 69.minutt fikk Catania en scoring annulert for angrep på keeper. Det skulle imidlertid ikke ta langt tid før den fortjente utligningen kom. Et knapt kvarter før slutt fant et Lodi frispark Bergessio i Roma feltet som utagbart headet inn 1-1 scoringen. Meget fortjent scoring og det så ut som om det var Catania som hadde alt å spille for og ikke motsatt.

Utligningen betydde at Roma måtte oppover, men de var rett og slett ikke i stand til å skape noe. Isteden var det Catania som dro hjem seieren 5 minutter på overtid da Gomez avsluttet en fin Catania kontring. Tapet mot Catania betyr at Cl drømmen er slutt for godt for denne gang og dermed forsåvidt også sesongen.

Europa League plassen er forøvrig ikke helt sikret ennå. Skulle Roma tape mot Sampdoria i siste match, samt at Juventus slår Napoli, så blir det faktisk ikke noe europacupspill på Roma i det hele tatt neste sesong. Da tar Juventus 6.plassen på innbyrdes oppgjør. Tenk dere det scenarioet!

Catania – Roma 2-1

Mål: Bergessio (77), Gomez (95) – Loria (14)

Catania (4-3-3): Andujar; Potenza, Silvestre, Spolli (Terlizzi 30) (Lodi 67), Capuano; Ledesma, Carboni, Biagianti (Ricchiuti 53); Gomez, Maxi Lopez, Bergessio.

Roma (4-2-2): Doni, Cassetti, Burdisso, Juan (Loria 4), Riise; Rosi, Greco (Pizarro 60), Simplicio,Taddei; Totti, Borriello (Vucinic 46).