Calcio Mercato – 18. mai

Walter Sabatini, Romas nye sportsdirektør.

Roma-trener Vincenzo Montella svekket sine muligheter til å forbli i jobben neste sesong da laget mislyktes med å kvalifisere seg for neste års Champions League. Samtidig ser Sampdoria ut som en passende og spennende utfordring for Vincenzino etter at de rykket ned i helgen. Dette er en klubb som står Montella svært nært og L’aeroplanino skal være svært aktuell som erstatter for Cavasin som garantert får sparken etter en katastrofesesong for laget fra Genoa.

Hvem som overtar neste sesong dersom Montella ikke får fornyet tillit er foreløpig uvisst. Siden sist har Napolis Walter «vulkanen» Mazzari blitt koblet til jobben. Hans fremtid i kystbyen avklares ventelig innen en ukes tid. Gian Pietro Gasperini og Delio Rossi er andre italienske navn som kobles til jobben, mens franskmennene Didier Deschamps og Rudi Garcia er nye utlendinger i bildet.

På spillersiden er det nå offisielt at Philippe Mexés går gratis til Milan. Mexés har allerede hatt sitt første intervju hvor han snakker om rossoneri i «vi»-form, og kan i prinsippet regnes som Milanspiller. Ifølge Mexés ønsket han å gå til Milan allerede ifjor sommer, men at det ikke «skjedde noe». Merkelig det der, Philou..

Ut skal også ventelig Cicinho, Doni og Menez. Dels på grunn av lønnen de hever i klubben, og dels på grunn av deres sportslige prestasjoner på banen. Flere spillere kan også plasseres i denne kategorien, og sannheten er at det er umulig å si hvilke av klubbens nåværende spillere som spiller i Roma neste sesong. Mer konkret har Corinthians vist interesse for Fabio Simplicio, mens John Arne Riise tiltrekker seg oppmerksomhet fra franske Marseille. Agentene til David Pizarro og Leandro Greco har på sin side uttalt at disse garantert spiller i Roma neste sesong.

På inn-siden bekrefter Romas nye president, Thomas DiBenedetto, at Walter Sabatini blir Romas nye Diese, og at han vil se til alle verdenshjørner for nye spillere. Dermed er Daniele Pradé sine dager etter alt å dømme talte til sommeren. Det er videre svært sannsynlig at både amerikanske og asiatiske spillere vil bli rekruttert, i tråd med den nye markedsprofilen som du kan lese mer om her. Navn som er nevnt i denne sammenhengen er CSKA Moskvas Keisuke Honda og Aston Villas Michael Bradley. Også LA Galaxys Landon Donovan ryktes til Roma, som alltid når det er snakk om amerikanske spillere. De villeste spådommene går til og med ut på at David Beckham kan bli et hett navn i sommer. Det ville ihvertfall være i tråd med DiBenedetto & co sin markedsstrategi…

Aktiviteten på overgangsmarkedet kommer imidlertid til å bli noe lavere enn dersom klubben hadde kvalifisert seg for Champions League. I første omgang dreier det seg om et inntektstap i størrelsesorden 20-30 millioner euro, og da teller blant annet ikke tapte sponsor- og kampinntekter med. I dette bildet vil Sabatinis forkjærlighet for Sør-amerikanske spiller passe godt inn. Angivelig skal Romas nye sportsdirektør allerede ha øynene sine plassert i Argentina, og ikke bare på Eric Lamela som er tiltenkt som erstatter for Jeremy Menez. Spillere som Javier Pastore og Gianluigi Buffon anses nå lite sannsynlig.

Andre navn som linkes til Roma i disse dager er Ajax høyreback Gregory Van der Wiel, Cagliaris midstopper Davide Astori og Atletico Madrids lovende keeper Davide De Gea. Nye navn dukker dessuten opp hver eneste dag og et kjapt søk på en av sidene som følger Roma tettest kan avdekke nesten hvilket navn som helst. Gjennom sommeren vil ASRoma.no følge mercatoen svært tett, etterhvert også direkte fra den evige stad!

La oss legge en svært skuffende sesong bak oss og rette blikkene fremover mot en spennende mercato! Hvem ser du helst i klubben, og tror du at vi kan få se lignende scener som da Gabriel Batistuta signerte for giallorossi sommeren 2000 (se video under)? Si din mening i kommentarfeltet, eller på forumet.

Forza Giallorossi!

Kilder: Corierre dello Sport, Laroma24, Romanews, Football-Italia, Goal.