Stefano Pioli ny Roma-trener?

Det har versert rykter om store navn som Villas Boas, Ancelotti og Deschamps, men ingen av ryktene har nådd samme intensitet som Stefano Pioli i dag oppnår. Chievo-treneren møtte i dag Romas nye sportssjef Walter Sabatini et sted mellom Bergamo og Brescia, i forbindelse med at den relativt ukjente treneren kan overta rollen som Romas nye mister.

Kort tid etter møtet ble begge parter intervjuet av italienske radiostasjoner. Sabatinis intervju med SkySport var av det korte slaget: «Jeg er veldig fornøyd, han er en hyggelig person. Vi snakket om hvordan han ser på fotball, og taktiske hensyn. Han er meget motivert.»

Stefano Piolo ga et lengre intervju til radioprogrammet «Unico Grande Amore» på stasjonen TeleRadioStereo: «Jeg kan bekrefte at jeg har møtt Walter Sabatini. Det er klart at jeg blir glad av at arbeidet mitt blir bemerket, at en klubb som Roma tenkte på meg. Et positivt møte, nå venter vi»

«Jeg har alltid utviklet en positiv fotball, og tatt hensyn til spillergruppens meninger og innspill. Den taktiske modellen betyr ikke så mye som måten den er tolket. I løpet av min karriere, som har pågått en stund, minst 9 år, har jeg oppnådd best resultater der jeg har vært i stand til å oppnå målene som har blitt satt før sesongen.»

«Jeg har ikke alltid signert ettårskontrakter, selv om jeg synes det er korrekt at man på slutten av sesongen møter med ledelsen og eierne. For eksempel hadde jeg en toårskontrakt med Sassuolo, men etter et år kom Chievo og ga meg muligheten til å jobbe i Verona. Om Romanisti ville bli skeptisk? Andre trenere har kommet i fortiden uten å ha blitt varmt mottatt med stor entusiasme, men så har innsatsen belønnet dem.»

«Med Sabatini blir det en oppdatering i neste uke, når jeg også har møtt ledelsen i Chievo. Kontrakten min går ut, men det er en opsjon på forlengelse for neste sesong. Jeg skal snakke med Chievo, og deretter Sabatini. Men dagens møte var positivt, og jeg er glad for å ha blitt kontaktet av Roma.»

Stefano Pioli er et nokså ukjent navn i landskapet av trenere i Serie A, men har gjort seg bemerket på relativt kort tid. Pioli er 45 år gammel, og som aktiv var han forsvarsspiller i Parma, Juventus, Fiorentina og Verona for å nevne noen lag. Som trener har han gått gradene i Serie B, før han i 2010 fikk sjansen til å trene Chievo. Denne sjansen har han også tatt godt vare på.

Det gjenstår å se om Pioli blir Roma-trener eller om han bare er ett av navnene som figurerer på en liste over kandidater. Didier Deschamps nevnes i øvrige medier i dag som et høyaktuelt alternativ. Mer informasjon om Stefano Pioli kan en finne på bloggen til Tor Kristian Karlsen, som ser ut til å ha et positivt inntrykk av Chievo-sjefen.

Kilde: romanews.eu