Forhåndsomtale Roma-Sampdoria

Sampdoria har hatt en forferdelig sesong. Etter å ha startet sesongen med den fryktinngytende duoen Antonio Cassano og Giampaolo Pazzini er det trist å se hvordan en tidligere storhet har gått helt til bunns. Pazzini og Cassano forsvant i januar, og de er ikke blitt tilstrekkelig erstattet. Mannen som er ryktet å føre skipet på rett kjøl igjen til neste sesong er ingen ringere enn vår egen Vincenzo Montella. L’aeroplanino har lang fartstid i klubben, og kampen i morgen kan bli et møte med hans fremtidige arbeidsgiver dersom Walter Sabatini og co. velger å gå for andre løsninger.

Romas tropp: Lobont, Castellini, Pizarro, Vucinic, Totti, Taddei, Loria, Riise, Perrotta, Borriello, Greco, Burdisso, Bertagnoli, Simplicio, Pena, Pettinari, Caprari, Florenzi, Rosi, Menez.

Roma har ikke offentliggjort sin tropp, imidlertid mangler ihvertfall Mexes og Brighi med skade, mens De Rossi er suspendert. Videre er også Doni, Cassetti og Juan høyst usikre. Perrotta er på sin side tilgjengelig igjen etter sin to-kampers suspensjon.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-1-2): Lobont (Doni), Rosi, Loria (G.Burdisso), Buridsso, Riise (Castellini); Taddei, Pizarro (Greco), Perrotta; Vucinic; Totti, Borriello.

Det er ventet at Montella vil benytte anledningen til å teste ut spillere som står på vippen i forhold til å bli med videre. Det er derfor ikke usannsynlig at vi vil få se både Castellini, G. Burdisso, Greco etc. istedenfor de mer faste som Riise og Pizarro. Hva som er hendt med Julio Sergio på Trigoria vites ikke, men han er uten tvil vår beste keeper denne sesongen.

Sampdorias tropp:

Portieri: Curci, Da Costa, Tozzo.

Difensori: Laczkó, Martínez, Perticone, Volta, Zauri, Ziegler.

Centrocampisti: Dessena, Guberti, Koman, Mannini, Obiang, Padalino, Palombo, Poli, Tissone.

Attaccanti: Biabiany, Maccarone, Pozzi.

Sampdoria mangler først og fremst Federico Macheda og Franco Semioli. Videre er Poli, Pozzi, Tissone, Gastaldello, Guberti og Dessena usikre. Det kan følgelig bli en del eksperimentering også for Doria sin del.

Sannsynlig lagoppstilling (4-4-2): Da Costa; Ziegler, Lucchini, Gastaldello, Zauri; Laczkó, Palombo, Tissone, Mannini; Biabiany, Pozzi.

Det blir med andre ord mest sannsynlig ikke noe gjensyn med Gianluca Curci som er ryktet tilbake til Roma etter denne sesongen.

Det er vanskelig å si hva vi kan forvente oss av kampbilde i morgen. Kampen vil mest sannsynlig preges av sesongen som har gått, positivt eller negativt. Vi kan like gjerne ende opp med en nitrist forestilling av to lag som er (mis)fornøyd med at sesongen er ferdig, som at lagene sprudler i mangel på risikoen ved å tape.

Kampen vises imorgen (søndag) på Canal+ Sport Extra og Canal+ sin webtjeneste CSports.no Kampstart er 20:45 med sendestart 20:40.

Forza Roma!