Seier i sesongens siste kamp

Roma Roma Roma blir spilt over høytaleranlegget, over gjennomsnittet pene damer får sine «seconds of fame» på TV-skjermen, bombene smeller, Rosella Sensi blir filmet gjentatte ganger, og lagene entrer matta; det er klart for sesongens siste kamp; Roma – Sampdoria!

 

Kampen åpner veldig ordinært med mye spill rundt midtsirkelen. I det 6 minutt lobber Pizarro i gjennom Totti som fyrer av et skudd på halvspretten til side for mål. Skuddet kom fra skrått hold og må kunne kalles en halvsjanse.

Etter 8 minutter er rollene snudd om. Totti kommer seg ned til dølinja og slår 45 grader ut til Pizarro. Pizarro skyter i ryggen på Angelo Palombo.

To minutter senere kommer det en ny stor sjanse. Riise spiller først vegg med Perrotta på egen 16, før han fosser oppover venstresida. Han kombinerer fint med Vucinic langt inne på Sampdorias halvdel, men blir presset i det han skal avslutte og skuddet går til side for mål.

Videre utover i omgangen fortsetter Roma å presse på, og kommer til sjanser ved hjelp av Il Capitano som er meget sentral i Romas spill. Totti tar også et innkast, noe som ikke skjer alt for ofte. Sampdoria har ikke hatt noen målsjanser og må karakteriseres som tamme. Loria er også nære ved å putte i enda en kamp etter at han ofrer alt og kaster seg inn blandt mange ben, og stupheader ballen et par meter til side for mål.

Så, etter 25 minutter kommer det som har skjedd så mange ganger før. Roma har styrt kampen, men motstanderen scorer målene. Rieto Ziegler fyrer av fra rundt 30m, og Lobont må gi retur. En meget skummel en sådan, for ballen havner i føttene på Mannini som har en enkel jobb med å sette ballen i nettet. 0-1.

Heldigvis så svarer Roma etter kun fem minutter. Etter en klassisk håndballopprulling havner ballen til slutt hos Totto. Sampdoria har så vidt jeg kunne telle 8-9 mann innenfor egen 16, men Totti får løsnet et skudd som suser inn i lengste. En utsøkt avslutning av Francesco. 1-1.

Frem til pause hadde Roma flere sjanser, blant annet et kanonskudd signert Riise, samt en kontroversiell situasjon der Vucinic ropte på straffe; etter et gjennomspill av Totti spretter ballen klønete opp i hånda på en Sampdoria-forsvarer. Diskutabelt.

Første omgang ble styrt av Roma som hadde et klart overtall av sjanser, mens Sampdoria hadde et par farlige kontringer.

 

Andre omgang ble innledet med et frispark til Sampdoria fra rundt 30 meter. Lobont gir retur, men denne gangen utenfor rekkevidde til Sampdorias angripere. Heldigvis.

Kampuret viste 49 minutter da Riise fikk sin andre mulighet. Vucinic legger igjen til Riise som meier ballen like over mål. Knallhardt.

Andre omgang fortsetter med halvsjanser begge veier, uten nevneverdige ting å skrive hjem om. Perrotta blir tatt av banen til fordel for Greco, som får en halvtime på matta.

Totti høster stor applaus hos de fremmødte når han løper utrettelig i angrepet uten ball, og bare et minutt senere er det netttopp Totti som spiller i gjennom Mirko, som drar en skuddfinte før han sett ballen mellom beina på Da Costa i Sampdoria-målet. 2-1.

Målscorer Vucinic blir tatt av banen etter 72 minutter, til fordel for den 17 år gamle Caprari. I denne perioden triller Roma mye ball i mellom Sampdoria og styrer slik de stort sett har gjort hele kampen. Capriari skaffer Roma frispark fra rundt 30 meter da han er på vei gjennom og blir stoppet av Gilberto Martinez, som korrekt blir vist det gule kortet. Frisparket trilles til Totti som banker til, og treffer keeper Da Costa som ikke rekker å få opp hendene. Ballen går derifra og rett til Borriello som har en enkel oppgave med å sette ballen i buret. 3-1.

Senere blir Totti byttet ut, til stående applaus, og inn kommer Florenzi.

Kampen ender 3-1 til Roma, et velfortjent resultat, og Roma sikrer seg plass i Europa League neste sesong sammen med Lazio, som hadde like mange poeng som Udinese på 4 plass, men tapte plassen på dårligere målforskjell. Det var jo synd…