DiBenedetto-Roma: Godkjent av Antitrust

DiBenedettoDet kommer gjerne ikke som noen overraskelse, men i kveld etter stengetid på Borsa Italiana kom nyheten alle har ventet på: oppkjøpet av AS Roma har blitt godkjent av italienske myndigheter! Godkjennelsen har blitt regnet som et siste ledd i prosessen rundt salget av Roma, og nå er veien fri for oppkjøpet man har ventet på i lengre tid. AS Roma blir overtatt av et nytt holdingselskap, eid 60% av DiBenedetto AS Roma LLC og 40% av Unicredit Group. Romas nye president blir Thomas R. DiBenedetto.

Antitrust kontrollerer alle fusjoner og oppkjøp med tilsvarende hensyn som Konkurransetilsynet tar i Norge. Begrunnelsen bak godkjennelsen er at eierskiftet, inklusiv overdragelsen til holdingselskapet (eid 60% og 40% respektivt av DiBenedetto og Unicredit) ikke påvirker konkurransebildet i markedet. Denne begrunnelsen ble styrket ytterligere av at DiBenedetto og Unicredit i alle øvrige virksomheter opererer i to forskjellige markeder. Ettersom det var disse kriteriene som lå til grunn for avgjørelsen, er det heller ikke merkelig at Antitrust landet på godkjennelse.

Godkjennelsen har kun vært regnet som en formalitet, og det innebærer nå at ting kan begynne å skje også på et formelt nivå. Sabatini ventes i morgen til sin nye arbeidsplass, men i første omgang blir det kun under tittelen «ekstern konsulent». Dette skyldes at han ikke kan være sportssjef for to forskjellige klubber i løpet av én sesong, og at han derfor må vente til 1.juli med å tiltre som sportssjef. Sabatini er angivelig på reise i Argentina nå, og det er derfor ikke helt sikkert at han blir å se i Roma i morgen.

Sabatinis visitt til Roma blir også hans første reelle møte med klubben, selv om han de siste månedene har jobbet intensivt med spillerkjøp. Det er naturligvis også derfor han er i Argentina. I følge flere og flere rykter er det særlig ett navn Sabatini jobber hardt for å knytte til klubben: River Plates stortalent Erik Lamela. Utover Lamela sies det også at Sabatini har stor interesse for Galeano (midtstopper, Independiente), Stracqualursi (spiss, Tigre) og Diego Rubin (spiss, Colo Colo). Ryktene går svært hett om dagen, også om andre spillere; i går kveld gikk det sterke rykter om at Gregory van der Wiel på det nærmete var klar for Roma, mens romersk radio i dag har sagt at Federico Balzaretti er 99% Roma-spiller. Hvorvidt disse ryktene har noe i seg, er imidlertid en helt annen sak. Det som virker opplagt er i alle fall at Erik Lamela topper ønskelisten til Walter Sabatini.

Nå som godkjennelsen også formelt har kommet fra Antitrust, betyr dette at DiBenedettos planer om å komme til Roma opprettholdes. Romas nye president ventes til byen i løpet av de første dagene i juni, for å delta i en seremoni der han offisielt overtar presidentvervet. Spørsmålet nå er å se hvor mye informasjon som gis i forkant av dette, med tanke på spillerkjøp og det mye omtalte treneremnet – et emne som har blitt diskutert intensivt i løpet av tirsdagen.

Corriere dello Sport lanserte i dag en påstand om at Didier Deschamps hadde gitt sitt ja til Roma, og at det eneste som manglet var en avtale mellom de to klubbene. Dette ble naturligvis en stor snakkis i både Roma og Marseille, men utover dagen kan det virke som om rapporten bare var «pisspreik», for å bruke en løst oversatt betegnelse fra Marseilles president:

«Jeg hadde nettopp lunsj med Didier, og da dette kom opp var han like overrasket som meg. Det er pisspreik. Inntil det kommer noen konkrete tilbud fra andre klubber, er dette over. Men jeg kan ikke kontrollere hva som skrives av en italiensk journalist med behov for å lage overskrifter.»

Didier Deschamps har for øvrig en klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate Marseille innen 15.juni for et vederlag på €3m. Ut i fra kommentarene til Dassier kan det likevel virke som at dette i realiteten var oppspinn fra Corriere dello Sport.

Siste nytt om Roma får du her, på facebook og på twitter/twitter2/twitter3!

Kilde: laroma24.it