Montella: «Jeg er kapabel til å utføre jobben min på en tilfredstillende måte»

Roma avsluttet sesongen med 3-1 seier over allerede nedrykksklare Sampdoria. De sikret dermed plass i neste års Europa league. Kampen avsluttet en sesong som best kan bli beskrevet som en stor skuffelse, både spillemessig og resultatmessig. Det er derfor ventet forandringer både i spillerstall og støtteapparat. Med ny eier, og overgangsmarkedet rett rundt hjørnet, vil Roma sannsynligvis ikke ligge på latsiden

Roma-trener Vincenzo Montella går en usikker fremtid i møte. Styret ønsker antageligvis ikke å fornye Montellas kontrakt, og istedet hente inn en manager med mer erfaring. Italieneren har selv innsett at han etter all sannsynligvis ikke befinner seg i sjefstolen neste sesong. Men alt håp om å trene Roma nest sesong er ikke ute.

– Jeg har blitt grundig evaluert av styret i klubben. De er på treningsfeltet omtrent hver dag og ser hvordan jeg arbeider. Det er godt å se at jeg allerede er kapabel til å utføre jobben min på en tilfredsstillende måte, til tross for manglende erfaring. Det har vært en fantastisk opplevelse å trene Roma, så får vi se hva som skjer de neste dagene, kommenterer Montella.

Carlo Ancelotti er for øyeblikket favoritt til å bli ny trener for Roma. Den nylig sparkede Chelsea-treneren og eks Roma-spilleren skal stå høyt på Romas ønskeliste. Det at han tidligere har ikledd seg klubbens farger, er noe som kan peke mot at han blir Romas neste manager.

En som ønsker den erfarne taktikeren velkommen er Francesco Totti. Totti skal ha uttalt etter 3-1 seieren mot Sampdoria at han håper Carlo Angelotti er klar for nye oppgaver, og håper at han kan slutte seg til Romastaben i løpet av kort tid.

ASRoman.no følger selvsagt utviklingen utover sommeren.

Skrevet av Dag Bendixen