Allenatore: Luis Enrique favoritt

Det har nok en gang og ikke overraskende vært en hektisk uke med store spekulasjoner rundt trenerspørsmålet. Vi har avventet situasjonen nogenlunde av frykt for å ikke hive ut nyheter med ethvert navn italiensk media har spekulert i. Usikkerheten og mangelen på informasjon har gjort media desperate i deres forsøk på treffe blinken med navn. Bare se på denne listen over trenere som har blitt koblet til Roma den siste tiden; Montella, Ancelotti, Villas-Boas, Deschamps, (Rudi) Garcia, Bielsa, Gasperini, Pioli, (Delio) Rossi, Mazzarri, Luis Enrique, Wenger , Unai Emery, Domingos (Paciencia), Guardiola og Spalletti.

De seneste dagene har vi samtidig fått indikasjoner som filtrerer bort samtlige navn med unntak av fire. Disse fire skal være Luis Enrique, Deschamps, Pioli og Montella.

Luis Enriques navn dukket nærmest opp umiddelbart etter Deschamps’ ryktene ble avkreftet og betegnet som useriøse av Marseilles president. Italiensk media hadde tidlig siste uke meldt om en enighet mellom Roma og Deschamps, noe en tydelig irritert president var raskt ute og avviste.

Luis Enrique bekreftet så sent som søndag kveld kontakt med Roma og betegnet tilbudet som attraktivt. «Jeg har hatt kontakt med Roma. Det er en attraktiv forespørsel. Jeg er klar over at de har flere alternativer til sin disposisjon, som også jeg har. Jeg vil reflektere nøye over flere aspekter før jeg tar en avgjørelse.»

Luis Enrique er en 41 år gammel tidligere fotballspiller mest kjent for sine åtte år som spiller for Barcelona. Han tok over treneransvaret for Barcelona B i 2008 etter Guardiola. I sin andre sesong rykket han opp til Segunda Division og ligger i øyeblikket på en imponerende tredjeplass i Spanias svar på Serie B.

Fredag kveld var Deschamps ute og bekreftet å ha hatt samtaler med Roma, men avkreftet noen form for enighet. «Jeg vurderer min framtid. Det er ikke snakk snakk om penger for meg, ettersom det ikke er et avgjørende element for meg. Det som teller er det sportslige prosjektet. Kontakt med Roma? Dere ville ledd av meg om jeg benektet det. Trenere er like mye i sentrum som spillere under overgangsvinduet. Det eneste jeg kan fortelle dere er at jeg ikke har inngått avtaler med noen.»

Luis Enrique og Deschamps forblir de store favorittene, med Pioli som en outsider. Montella har blitt avskrevet av media, men skal være i søkelyset til klubber som Sampdoria, Siena, Catania og Brescia.

Pioli virket absolutt ikke i det optimistiske hjørnet etter å ha gitt et kort intervju sist uke; «Roma har mer erfarne kandidater enn meg på listen, og jeg har hatt kontakt med andre klubber.»

Ancelotti? Roma har ikke en gang tatt kontakt. Ancelottis profil passer på nåværende tidspunkt ikke med planene DiBenedetto og co har for den nye Roma. Roma er på utkikk etter en ung trener som vil bygge et lag fra bunnen, mens Ancelotti trives bedre med etablerte stjerner.

Sky skrev søndag morgen om Sabatinis planer for den kommende uken. Han flyr etter planen til Barcelona på tirsdag og skal etter alle solemerker ha en avtale med Luis Enrique klar på torsdag.

Vi følger saken videre.

Du kan følge meg på twitter @ilcapitanova