Roma campione d’Italia!

Romas unggutter hadde ikke vunnet Primavera mesterskapet siden Okaka og co vant den i 2005. Men etter en meget underholdne 3-2 seier over Varese etter ekstraomganger kunne Roma endelig løfte Primavera trofeet igjen!

Alberto De Rossi’s gutter har imponert virkelig denne sesongen og endte på førsteplass i grunnspillet sin regionsgruppe. Man kvalifiserte seg derfor direkte til kvartfinalespill i sluttspillet og på veien til finalen har man fortjent slått ut Milan og de regjerende seriemesterne Genoa. Varese har også imponert i år og har slått Juventus 5-1 og Fiorentina på vei til finalen.

I finalen startet Roma kampen best og hadde blant annet et stangskudd før Varese tok ledelsen mot spillets gang. Roma fortsatte å presse stort, men det var likevel Varese som gikk til pause med en 1-0 ledelse. Det tok ikke lang tid før Roma fikk sin fortjente scoring. Rett etter pause scorte Montini og man var like langt. Roma burde også ha gått opp til 2-1 like etter, men scoringen ble tvilsomt avblåst for offside. Det var derfor typisk at Varese igjen tok ledelsen et kvarter før full tid.

Det så ut til å gå mot en litt ufortjent Varese seier i finalen, men 4 minutter på overtid steg Montini fram på corner og sikret ekstraomganger. På overtid av første ekstraomgang var Montini nok en gang framme og scorte etter herlig forarbeid av Dieme. En fortjent scoring og dermed hat-trick av Montini! Varese klarte aldri å slå tilbake og Roma kunne derfor løfte Primavera trofeet for sjuende gang!

Varese – Roma 2-3

Mål: Lazaar (18), Pompililo (74) – Montini (47, 90+4, 115)

Varese (4-4-2): Micai; Toninelli, Miceli, Bianchetti, Serrano; Jadilson, Wagner, Barberis, Lazaar (99′ Romanini); Pompililo (82′ Bassi Borzano), De Luca (89′ Gaeta).

Roma (4-2-3-1): Pigliacelli; Sabelli, Antei, Mladen, Frascatore; Florenzi ( 89′ Politano), Viviani; Caprari (80′ Piscitella), Ciciretti (80′ Verre), Dieme; Montini.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ArsXPUxnmu8&feature=player_embedded[/youtube]