Calcio Mercato sommer 2011

Walter Sabatini, Romas mercatodirigent

Sesongen 2010/2011 er avsluttet, nye eiere er snart på plass og gjenoppbyggingen av AS Roma kan begynne. Det ventes en hektisk sommer på overgangsmarkedet og det er allerede mye rykter i omløp. Ettersom mange av ryktene ofte dør før de faktisk rekker å vokse, blir det ofte til at artikler som publiseres kort tid etterpå har blitt fullstendig uvesentlige. På grunn av dette, samt ønsket om å oppdatere våre lesere fort og effektivt om hva som skjer på overgangsmarkedet, oppretter vi dermed en løsning med én artikkel for alle nyheter – denne. Vi vil naturligvis utvide dekningen på enkelte områder, men generelt er det her det vil skje. Dersom du er på twitter, kan du også følge @iPrimaPunta, @ilcapitanova og @GiulioCesare som dekker en del av det som skjer.

For diskusjon rundt calcio mercato oppfordrer vi leserne til å benytte seg av forumet, der det blir enklere å føre debatt rundt overgangsmarkedet.

Torsdag 30.06.2011 (oppdatert 14:30)
Dette er det nærmeste vi kommer kaostilstand så langt i årets mercato. Sabatini tilbragte kvelden i går i Amsterdam, med håp om å lande Stekelenburg. Slik det ser ut nå, så virker det mer sannsynlig at Stekelenburg blir Roma-spiller, enn at han ikke gjør det. Likevel rapporteres det fortsatt om en viss distanse mellom partene; Roma vil ikke tilby mer enn 7-8 millioner euro, mens Ajax på sin side krever oppunder 10. Midt mellom partene står Stekelenburg og hans agent Jansen, som har kommet til enighet med Roma om de personlige betingelsene. Flere nyhetssider opererer med at Stekelenburg kan bli Roma-spiller før helgen.

Den skjebnen deles av Jose Angel, Sporting Gijons 21-år gamle venstreback. Roma har utkonkurrert Barcelona på pris (Barcelona har ikke villet strekke seg lengre enn 2 mill euro, mens Roma ser ut å møte Gijons prisforlangende på 4,5 millioner), men overgangen henger litt i limbo ettersom spilleren ser ut til å vente på et nytt bud fra Barcelona. Hans agent uttaler imidlertid at spilleren vil til Roma. Vi kommer tilbake med mer utover dagen!

Av spillere ut kan nevnes at Stefano Guberti – som var nevnt i en overgang til Fiorentina som også involverte Sebastien Frey – idag linkes til Serie B-klubben Torino. En avklaring ventes iløpet av uken. Forøvrig er det lite nytt vedrørende Mirko Vucinics’ fremtid. Sabatini og hans hjelpere arbeider på spreng med å legge til rette for Mirko i Roma, men en overgang til Juventus som også involverer Claudio Marchisio nevnes stadig. Dette høres imidlertid mindre realistisk ut med tanke floraen med alternativer Juventus har, og Marchisios status i klubben.

Onsdag 29.juni (oppdatert 15:15)
Roma har sikret seg Loic Nego, i følge det som rører seg av media. Høyrebacken blir Sabatinis andre kjøp dersom en regner Bojan som gjennomført, og Sabatini er nå på en ekstremt hektisk rute for å sikre spillere til DiBenedettos ankomst til Roma. Målet er at DiBenedetto (ved planlagt ankomst 4.juli) skal kunne presentere 4-5 nye spillere. Deriblant Bojan og Nego, men også forhåpentligvis Jose Angel (Gijon) og Maarten Steekelenburg (Ajax).

En avtale om Angel kan være nært forestående, men det gjenstår å se om Sabatini kommer til enighet med Gijon, og om Barcelona holder seg unna. Sabatinis ventede tur til Amsterdam har blitt utsatt til fredag, der han gjør et siste forsøk på å hente inn Stekelenburg, som er Luis Enriques foretrukne mann. Dersom det ikke går, er nestemann på listen Carlos Kameni. I følge Il Tempo kan også overgangen til Cerci (havner tilsynelatende i Manchester City – utrolig nok) utløse en overgang for Frey til Roma, mens Guberti går til Fiorentina. Dette er imidlertid helt løse rykter.

Uansett virker det som om Sabatini og Roma nå intensiverer jakten på spillere. Det skulle overraske stort om ikke flere navn enn Bojan og Nego presenteres når DiBenedetto ankommer Roma.

Tirsdag 28.juni (oppdatert 22:00)
Dagen i dag går inn i historiebøkene som en hendelsesrik dag. Først og fremst fordi 18 år med Sensi formelt tok slutt i dag, da klubben offentliggjorde at Rosella Sensi hadde forlatt sin posisjon som president. I samme slengen ble det bekreftet at Paolo Fiorentino (deputy CEO, Unicredit) har overtatt en stilling i styret. Det ble også bekreftet, som ventet, at Lecces Claudio Fenucci trer inn i Romas ledelse som konsernets finansdirektør.

Men også på overgangsmarkedet ser det ut til å være bevegelse, av den defensive sorten. Sabatini flyr i følge Sky Sport til Amsterdam i morgen for å forhandle med Ajax om Stekelenburg. Sabatini kan komme til å treffe en avtale om Nederlands landslagskeeper for rundt 9 millioner euro. Samme kilde hevder at Sabatini har kommet til enighet med både Nantes og spiller om en overgang for Nantes’ høyreback Loic Nego. Nego er 20 år gammel, og har gått gradene på Frankrikes aldersbestemte landslag.

Ikke nok med det: Sky Sport hevder også at en avtale om Sporting Gijons venstreback Jose Angel kan komme innen 24 timer. 21-åringen har vært linket til Barcelona den siste tiden, men det kan nå virke som om spilleren kan havne i Roma i stedet. Sporting Gijons sportssjef har i følge Sky vært i Roma og forhandlet med Sabatini.

Med andre ord: tre nye spillere kan bli klar om kort tid. Hvis man velger å tro ryktene, vel å merke!

Mandag 27.juni (oppdatert 16:15)
Kjøpet av Viviano endte i komplett farse da Bologna presterte å tilby Inter langt mindre enn hva de egentlig tenkte i blindauksjonen. Bologna omtalte affæren som en stor tabbe, mens de fleste andre lurer på om det i det hele tatt er mulig å gjøre en slik tabbe. Neppe. Uansett, Viviano er 100% Inter-spiller, og dermed ser det ut til at hans ventede overgang til Roma har strandet. Fokuset er flyttet til Maarten Stekelenburg, nederlandsk landslagskeeper. I følge Il Messaggero har Roma i dag sendt et bud på 7 millioner euro, mens Ajax krever 10. En avtale kan lande på 9 millioner euro. Dersom det ikke går, vil man angripe for å hente Sergio Romero, argentinsk landslagskeeper som tilhører AZ. Il Messaggero hevder at Romas nye førsteskanse blir klar i løpet av morgendagen, så gjenstår det å se hvem det blir. Det kan også – i verste fall – bli Espanyols Carlos Kameni.

Ellers sies det at Inter har kastet seg inn i kampen om Ricky Alvarez, mens Sabatini uttrykker at spilleren ikke er aktuell dersom Velez holder fast på sitt krav om 15 millioner euro. Sabatini sier også i dag at Lamela sannsynligvis ikke blir Roma-spiller. Kanskje er det spill for galleriet, men kanskje er det også sannheten.

Sensi forlater i morgen posisjonen som Romas president, og DiBenedetto nærmer seg overtakelsen. Bojan, som blir Romas første kjøp, sies å være på stand-by inntil Barcelona har sikret seg Sanchez eller Rossi. Så smører vi oss med tålmodighet..

Fredag 24.06.2011 (oppdatert 19:00)
I forbindelse med dagens frist for å gjøre opp kontrakter med deleierskap har italienske klubber jobbet på spreng for å komme til enighet for å unngå blindauksjon. Roma har naturligvis vært involvert. Av de mer kjente spillerne var Curci, Guberti og Rosi alle deleid av andre klubber. Roma har sikret seg den resterende delen av kontrakten på all tre. Det ventes at Curci forsvinner ut like raskt som han kommer inn. Han vil etter planen bli sendt til Bologna i bytte med Emiliano Viviano. Dette forutsetter at Bologna sikrer seg den resterende 50% av Vivianos kontrakt fra Inter. I øyeblikket ser overgangen å gå til blindauskjon.

I tillegg kan Bertolacci kalle seg solo Romanista da Roma i dag benyttet seg av en opsjon på å kjøpe Lecces 50% av hans kontrakt. Bertolacci og Crescenzi er begge ventet å delta i Romas sesongoppkjøring.

Lørdag 18.06.2011 (oppdatert 11:00)
I morgentimene kan Sky Sports overgangsekspert Gianluca Di Marzio avsløre at Bojan er Roma spiller. Han vil riktignok ikke bli presentert før 4. juli, ifølge eksperten. Detaljene i overgangen er foreløpig ikke kjent, men det ventes at Bojan ankommer på lån med opsjon på kjøp.

Sabatini bekrefter i et radiointervju at Bojan er på vei: «Avtalen er ikke forhandlet ferdig, men vi jobber med å sluttføre forhandlingene.»

Fredag 17.06.2011 (oppdatert 15:30)
Akkurat nå, for ti år siden, nedsablet Roma sin motstander Parma i det som ble avgjørende for å sikre lo Scudetto. En vakker tanke som preger denne fredagen. Den største nyheten som preger bildet om nåtiden er at Bojan ser ut til å bli Roma-spiller. Romas dirigenti har i dag drevet med en generell arbeidsfordeling og strukturdefinisjon for nåværende og fremtidige ansatte. Målsettingen er naturligvis å få klubben operativ så fort som overhodet mulig, og i mellomtiden betrygger de alle supportere med å si at dette Roma-laget kommer til å bli svært sterkt. Sistemann til å komme med denne uttalelsen er Daniele Pradè.

Dersom en venter utålmodig på bekreftelser, så kan det virke som om formaliteter kan være årsaken til sen saksgang på mercatoen. Luis Enrique er ennå ikke offisielt bekrefter som Roma-trener, selv om han naturligvis er bekreftet gjennom Sabatini. Årsaken? Trolig har ikke DiBenedetto-regimet anledning til å gjøre offisielle uttalelser før oppkjøpet er konkludert, planlag til 4-5.juli. Dette innebærer at det kan være «latente» overganger som bare venter på å bli offentliggjort.

En av disse kan være Alvarez, en annen kan innen kort tid bli Bojan. Barcelona-spilleren hevdes å være nær en overgang til Roma, og det forzaroma.info hevder at Sabatini kommer til å dra til Barcelona neste uke for å konkludere en låneavtale med opsjon på kjøp. Vucinic, Menez og Borriello kan alle være på vei ut, og i så fall kan det bli en mercato med betydelig aktivitet rundt spisser. I følge Il Tempo har Roma sirklet ut Bojan som Vucinic-erstatter, Higuain som Borriello-erstatter og Pastore/Lamela som Menez-erstatter.

Oppkjøpsprosessen gjør det vanskelig å vite hvordan Romas mercato tar form, og det dukker daglig opp en haug med rykter om en del gjengangere. Likevel virker det etterhvert ganske tydelig at vi kanskje ikke får noen offisielle overganger før 4-5.juli, når DiBenedetto trolig ankommer. Og i så fall kan han fort lande i Roma med en rekke spillere i sekken.

Onsdag 14.06.2011 (oppdatert 22:00)
Mer dårlig nytt for de som ønsker Vucinic med seg inn i fremtiden. Lucci, spillerens agent, og Sabatini møttes nylig for å kartlegge planene for fremtiden. De kom ikke til noe enighet, og i ettermiddag møttes partene igjen. Møtet var ingen suksess: det hevdes at Vucinic vil bort fra Roma, men at Sabatini er motvillig til å gi etter for kravene. En skal imidlertid ikke utelukke at Sabatini allerede har gitt opp Vucinic og kun forsøker å bygge opp sitt eget forhandlingsgrunnlag. Hvem vet? Men Vucinic ser ut til å være på vei bort. Han ser ut til å få følge av Menez, som imidlertid ser ut til å vente til han har snakket med klubben.

Erstatteren synes å være lett tilgjengelig: Baldini skal ha møtt Bojan allerede, og spilleren ønsker en overgang til Roma. Agenten hans har i dag uttalt at Roma hadde vært en kjærkommen overgang for Bojan, som trenger spilletid, og at det neppe vil bli vanskelig for Roma og Barcelona å komme til enighet. Bojan kan meget vel komme til Roma på lån, med opsjon på permanent overgang.

Ryktene om Lamela avtar i intensitet, men det skal bemerkes at Sabatini drar til Argentina i løpet av neste uke. Planen synes å være klar: Alvarez og Lamela. I mellomtiden jobbes det med det europeiske markedet, og i dag har Simon Kjær igjen dukket opp som en aktuell erstatter for Mexes.

Av mer løse rykter hevdes det at Borriello er ønsket av Leonardo, dersom han overtar hardtsatsende PSG slik det ser ut til. Roma sies videre å ha festet blikket på Basels Shaqiri. Uansett, så er det fortsatt slik at ingenting konkret har skjedd eller ser ut til å skje i løpet av nærmeste fremtid. Likevel, noe må skje snart…

Tirsdag 13.06.2011 (oppdatert 14:30)
Dagens store nyhet (fra Il Tempo, og andre) er at Mirko Vucinic’ dager i Roma synes å være talte. I løpet av møtet med Sabatini ga Vucinic klart uttrykk for at han ønsket seg bort, hovedsaklig fordi han ikke følte seg verdsatt av klubben eller supporterne. Sabatini fortalte Vucinic at klubben ønsket sterkt å ha han med seg videre, men at dette ikke ga gehør hos Vucinic. Juventus kan fort bli spillerens nye arbeidsgiver, men Sabatini kommer ikke til å la ham gå enkelt. Med kontrakt til 2013 er det lite som tyder på at Vucinic går for mindre enn €20m.

Og det er på mange måter utgående aktivitet som det rapporteres mest om i dag. I følge Il Tempo er Romas overgangsbudsjett på lovende €40m. Dersom Vucinic, Menez og Borriello alle selges (slik ryktene etter hvert begynner å indikere), kan Roma sitte igjen med et budsjett på rundt €80m. Borriello kan faktisk være på vei til Napoli i følge enkelte rykter (Romagiallorossa.it), men lønnskravet til spilleren blir en utfordring.

Javier Pastore har gjort comeback på ryktebørsen, men Zamparini virker svært lite lysten på å slippe ham til Roma: «Han forsvinner sannsynligvis ut av landet, med mindre Sabatini kommer med €50m.» Ajax’ keeper Stekelenburg er et aktuelt kjøp på keeperplass, men prisen på €12m (nesten halvert siden fjoråret pga utgående kontrakt om ett år) kan bli i meste laget. Spillerens agent har uttrykt stor lyst på Roma.

Apropos høy pris, så er det tilsynelatende fortsatt der det står i saken om Bolognas Ramirez. Roma har lyst på Ramirez, men €15m blir for mye. Alvarez synes stadig å bli tatt for gitt som en signering, mens Lamela fortsatt holdes varm.

Mandag 13.06.2011 (oppdatert 19:50)
Vi her i redaksjonen synes det er litt merkelig hvordan Alvarez-overgangen mer eller mindre omtales som en done deal i italiensk media, uten at det gjøres et større nummer ut av det. Uansett, per nå omtales Alvarez-overgangen som svært sannsynlig, og i følge avisen Leggo vil prisen bli €8m. Hvorvidt alt dette stemmer er imidlertid helt uvisst, da det ikke kommer mer konkrete nyheter rundt spilleren.

Gaston Ramirez er også et hett emne. Det sies at Roma har tilbudt €10m, mens Bologna krever hele €15m. Partene vil trolig møtes denne uken. Videre hevdes det at Barcelonas direktører vil møtes i løpet av morgendagen, hvor ett av temaene vil være fremtiden til Bojan, Soriano og Montoya som Luis Enrique ønsker å ta med seg til Roma. Bojan og Soriano er begge angripere, mens Montoya er høyreback.

Utover dette er det lite nyheter som har kommet ut i løpet av dagen. Tipset er at noe vil skje i løpet av uken, ettersom tiden begynner å renne ut for europeiske operasjoner: Sabatini skal nemlig til Argentina neste uke – målet er Lamela og sannsynligvis også Alvarez.

Søndag 12.06.2011  (oppdatert 14:45)
Etter en halv uke med nærmest totalt fokus på Luis Enrique, Sabatini og Baldini, har media igjen flyttet fokus til calcio mercato. Vi åpner dagens mercatospalte hardt, med å gjengi hva agenten til Gaston Ramirez har uttalt til Sky: «Roma og Bologna vil møtes i løpet av kommende uke for å komme til enighet. Ramirez ønsker å spille for Roma.» Den uruguayanske midtbanespilleren, født i 1990, kan altså bli Romas første kupp i overgangsmarkedet.

Sabatini nevnte at Roma ville komme til å kjøpe 5-6 spillere. Angrepet må naturligvis styrkes før neste sesong, og drømmen for den vestre posisjonen i Enriques 433 er fortsatt Erik Lamela. I følge Gazzetta dello Sport, er Bojan Krkic alternativet til River Plates supertalent, som følges av flere store klubber.

Det usikkert om Ramirez ønskes i stedet for Alvarez, ettersom sistnevnte har en noe udefinert rolle. Ramirez er tiltenkt å styrke 3eren på Luis Enriques 433-midtbane, og dersom Alvarez i utgangspunktet er tiltenkt samme rolle, vil neppe begge komme til Roma. En ting er i alle fall sikkert, italiensk media har i flere uker ment at Alvarez er svært nær en overgang til Roma, og det skulle vært rart om det ikke ligger noe i det.

På høyrebackposisjonen dukket Marseilles stortalent Azpilicueta opp, men overgangen virker ikke særlig sannsynlig, både fordi spilleren er svært høyt ansett og fordi forhandlingsklimaet neppe er fruktbart etter Deschamps-situasjonen. Plan B, som like gjerne kunne vært plan A, synes å være Martin Montoya fra Barcelona B.

Torsdag 09.06.2011 (oppdatert 16:oo)
Norsk media har i dag begynt å ta del i italiensk medias pinlige angrep mot De Rossi og Totti. Begge anklages for deltakelse i bettingskandalen, på tross av at Di Martino, som fører etterforskningen av saken, benekter at de to har noen som helst befatning med dette. Det ligger an til et søksmål fra Totti og De Rossi, og de kan komme til å få støtte fra AS Roma, som deler spillernes avsky mot media.

Sabatini har i dag gjort sitt første besøk til Trigoria, der han møtte blant annet Daniele Pradè. Sabatini ble spurt om de hadde begynt arbeidet mot neste sesong og valgte å svare med sin typiske syrlighet: «Det er i alle fall meningsløst å arbeide mot forrige sesong.» Det glapp også sånn halvveis ut av Sabatini at det kan komme en pressekonferanse i morgen, der Luis Enrique kanskje vil bli presentert som ny hovedtrener for Roma.

Ellers er det nokså kjølig rundt overganger, mye på grunn av at Sabatini har vært opptatt med Enrique de siste dagene. Kevin Menez, broren til Jeremy, uttaler at Fenomenez gjerne vil bli i Roma, men det spørs om ikke dette er mer tomme ord enn sannhet. Det ryktes at Roma ønsker Bojan Krkic fra Barcelona, samtidig som Milan angivelig skal ha fått liv i interessen for Erik Lamela igjen. Fernando Francisco Reges, født i 1987 og spiller for Porto, er i følge Il Messaggero Romas nye ønske for sentral midtbane.

Ellers virker det fortsatt som om overgangen til Ricardo Alvarez fra Velez er klar. Italiensk media gjengir til stadighet denne overgangen som mer eller mindre gjennomført allerede. Sabatini ventes å dra på raid til Argentina så snart alt rundt Luis Enrique er ordnet. Og dette kan skje snart: pressemelding fra Roma kan komme i kveld.

Tirsdag 07.06.2011 (oppdatert 17:00)
Rundt 16:30 kom et skred av meldinger om enighet mellom Roma og Luis Enrique. Pressemelding forventes å komme innen kort tid, enten i kveld eller i løpet av morgendagen. Luis Enrique signerer for to år med opsjon på et tredje år, og tar ventelig med seg et støtteapparat bestående av Barbarà, De la Pena, Callen og Ramon. Sabatini uttaler rundt kl 16:45 til Sky at klubben har hatt enighet med Enrique i en uke, men at det har dradd ut grunnet uenigheter rundt hvilke støttespillere han kan dra med seg til Roma. Dette skal nå altså være nøstet opp i. Vi kommer naturligvis tilbake med mer om dette når avtalen offentliggjøres.

Ellers må det sies at Sabatini har en fryktelig anstrengende jobb. Han sjonglerer nå en rekke operasjoner samtidig; trenerspørsmålet, utgående og inngående spillere. Ingenting nytt om Doni, som i følge Corriere dello Sport kan havne i Liverpool. Ellers sies det at Menez kan være på vei til Milan og at Vucinic kan være på vei til Juventus, men disse ryktene er foreløpig svært løse. Det er i dag generelt lite snakk om spillerkjøp, som har havnet i en naturlig bakrekke for Enrique.

Det som imidlertid belyses, er at DiBenedettos oppkjøp vil formaliseres enten 5 eller 6 juli. Utsettelsene beror på en rekke faktorer, men i særlig stor grad at Unicredit må godkjenne finansieringen, og at dette kun kan skje ved bankens styremøter, som da tilfeldigvis ikke inntreffer før mot slutten av juni. Alle disse faktorene er imidlertid rene formaliteter, og oppkjøpet er så godt som gjennomført. Det som er mer usikkert er hvorvidt forsinkelsene påvirker Romas handlingskraft på markedet. Trolig gjør det ikke det, da alle parter synes å være innforstått med at juni måned er den viktigste for Romas fremtid.

Mandag 06.06.2011 (oppdatert 22:50)
Litt tam start på dagen, til tross for store forventninger. Men ingen blir vel overrasket hvis det sies at ansettelsen av Luis Enrique ser ut til å drøye noe. Il Tempo snakker om onsdag som en mulig dag, men uansett virker det ikke som om det er noe tvil om at det blir Luis Enrique. I følge Il Tempo stresser også nye eiere og ledelse med det faktum at de gjerne vil presentere noe snart, og i denne forbindelse hevder avisen at inneværende uke kan bli en uke med en del klare nyheter til Romanisti. Avisen hevder også at Roma kan komme til å kjøpe så mye som 8 nye spillere.

De Rossi er nær å signere en ny kontrakt. Nær, i den forstand at Roma vil ha De Rossi og at De Rossi vil ha Roma. Sabatini skal i løpet av dagen – i følge Il Romanista – møte Sergio Berti, De Rossis agent, i Milano. Rammene rundt kontrakten er det stort sett enighet rundt: 4 år, 4 millioner euro netto i året. Saken har topp prioritet for Sabatini. De Rossi har vært utenbys de siste dagene, med sin datter Gaia, men ventes tilbake til Roma i dag, blant annet for å gjennomføre en liten øreoperasjon som har blitt utsatt en stund. I øvrige nyheter relatert til De Rossi, så sies det at Sabatini og Baldini jakter en klassisk defensiv midtbanespiller for å kunne frigjøre De Rossi for en mer offensiv rolle. Ikke en sommer for tidlig…

Sky Sport hevder å vite om en enighet mellom Roma og Liverpool om en overgang for Doni. Brasilianeren skal nå i tenkeboksen før han tar en endelig avgjørelse. Han er også ønsket av en ikke navngitt tyrkisk klubb.

Søndag 05.06.2011 (oppdatert 18:30)
Tynt med oppdateringer her i helgen, grunnet en sedvanlig rolig helg sammenlignet med ukedagene. Det eneste som er verdt å virkelig notere seg er at Luis Enrique etter alt å dømme blir Roma-trener i løpet av morgendagen. Signaturen for 2+1 år ventes å komme per fax i morgen, og Roma vil like etter slippe en pressemelding som bekrefter ansettelsen. Dersom signaturen kommer sent til Roma, vil dette skje på tirsdag. Luis Enrique kommenterte selv koblingen til Roma i går etter siste kamp for Barcelona B: «Jeg liker prosjektet til Roma svært godt. Vi mangler bare noen få detaljer, men ingenting er offisielt ennå». Det blir det altså i morgen. Jakten er over – Luis Enrique skal lede nye Roma.

På selve calcio mercato verserer det langt færre rykter denne helgen, men de baserer seg i hovedsak på det argentinske markedet, og da særlig spillere som Lamela, Alvarez og Defederico. Sabatini ventes å dra til Argentina for å forhandle med River Plate om Erik Lamela i midten av juni. Frem til da blir det bare gjetning om hvorvidt supertalentet blir Roma-spiller. Vi kommer tilbake med mer i morgen, og da spesielt om ansettelsen av Luis Enrique.

Fredag 03.06.2011 (oppdatert 15:20)
Mye aktivitet – på godt og vondt – i Roma i dag. Luis Enrique er stadig nærmere jobben som trener i Roma og ventes å bli presentert på mandag etter siste kamp er unnagjort med Barcelona B. Det siste som gjenstår å enes om er støtteapparatet til Enrique, der han ønsker å ta med seg Joan Barbarà, Josè Ramon Callen, Isidro Ramon, Joaquin Valdes og Ivan de la Pena som assistenter.

Ricardo Alvarez (Velez) synes også å komme nærmere og nærmere en overgang til Roma. I følge Il Romanista kan det komme en offisiell uttalelse om få dager (kanskje mandag samtidig som Luis Enrique)? Overgangen vil koste et sted mellom 8 og 10 millioner euro. Il Romanista bekrefter også en enighet mellom Sabatini og Lamela om personlige betingelser, men at det som gjenstår er å komme til enighet med River Plate, som sitter hardt på kravet om €20m. Roma vil bruke de kommende ukene til å kartlegge hvor langt de kan strekke seg, og dernest muligens kjøpe Erik Lamela.

Av dårlige nytt, har Daniele De Rossis navn i dag blitt dratt inn i kampfiksingskandalen som herjer i Italia. Anklagene tilbakevises av DiMartino, som har fremsatt de opprinnelige anklagene, og Daniele De Rossi skal altså ikke ha noen rolle i denne skandalen. Kampen det er snakk om er Genoa-Roma, da Daniele De Rossi ikke en gang spilte, samtidig som det heller ikke var notert noen unaturlige bevegelser på bettingmarkedet på denne kampen. Daniele De Rossi uttaler til asroma.it at han er indignert av anklagene som har blitt knyttet til hans navn og at han vil forfølge saken gjennom juridiske kanaler.

Torsdag 02.06.2011 (oppdatert 16:30)
Luis Enrique blir Romas nye trener. Absolutt alt tyder på det, og de fleste medier opererer med at avtalen kun mangler signaturen fra Enrique. Sabatini tilbragte gårsdagen i Milano, og Il Romanista spekulerer i at han møtte advokaten til Luis Enrique. Signaturen kommer kanskje i dag, dersom Sabatini som ventet drar til Barcelona.

Luis Enrique fyller naturligvis hele nyhetsbildet i dag, men det er også litt plass til nyheter om Daniele De Rossi. Sabatini skulle etter planen møte hans agent i løpet av dagene som har gått, men møtet ble utsatt til neste uke. Fra Romas side er planen klar: å tilby Daniele De Rossi en forlengelse av avtalen. Det snakkes om 4 år, og det sies at dette går veien.

Sky Sports hevder å vite en overgang for Marco Storari fra Juventus til Roma er like rundt hjørnet. De går så langt som å antyde at kun få detaljer gjenstår før overgangen blir offisiell. Roma har i så fall utkonkurrert både lazio og Genoa i kampen om Storari.

Onsdag 01.06.2011 (oppdatert 22:30)
En svært hektisk dag, både for i dirigenti della Roma og for oss som oppdaterer mercatonyhetene. Vi starter med trenerspørsmålet, hvor man med nesten 100% sikkerhet kan slå fast at Romas nye hovedtrener blir enten Didier Deschamps eller Luis Enrique. Sabatini har angivelig møtt førstnevnte i dag, mens han skal møte sistnevnte i løpet av morgendagen. Per nå holdes Luis Enrique som favoritt, en posisjon som ikke akkurat ble svekket da han gikk av som Barcelona B-trener i løpet av dagen som gikk.

Nyheter om Erik Lamela ble etterlyst i går, og her kommer de: i følge José Alberti, ekspert på det sør-amerikanske markedet, har Sabatini en avtale med Lamelas far om en 5 årsavtale. Alberti uttaler videre at Lamela blir Romas hvis Roma vil. (les: hvis Roma finner budsjettrom til €20m.)

Det verserer enkelte rykter om at Julio Cesar kan blir Romas neste keeper, men disse bør en antakelig ta med en solid klype salt grunnet spillerens lønnskrav og Inters prisforlangende. Da er det mer troverdig når cm.com melder at Storari kan være nær en overgang til Roma verdt €3,5m på en toårsavtale.

Det siste rundt administrasjonen er at Baldini – i følge Il Tempo – har fått grønt lys til å melde overgang til sin gamle kjærlighet, AS Roma. Dessverre skjer ikke dette før oktober 2011, men Baldini er etter alt å dømme allerede i hardt arbeid for Romas fremtid. Det spekuleres stort i at det vil komme nyheter av vesentlig karakter innen ukeslutt (sannsynligvis i løpet av fredag formiddag), så det anbefales sterkt å holde et øye med denne i dagene som kommer!

Tirsdag 31.05.2011 (oppdatert 16:30)
Il Messaggero: Walter Sabatini drar til Barcelona enten i dag eller i morgen for å møte Luis Enrique, som er høyaktuell for posisjonen som ny Roma-trener. Han vil deretter dra til Marseille for å møte Didier Deschamps, som er alternativet til Enrique. Spanjolen holdes imidlertid som favoritt til jobben. Sterke rapporter i løpet av dagen på at Stefano Pioli er på vei til Palermo, og det står altså mellom Enrique og Deschamps.

Corsport: Etter gårsdagens møte med Unicredit har Sabatini tydeligvis fått anledning til å få fart i arbeidet rundt å styrke klubben. I følge Corsport kan Sabatini allerede denne uken presentere både hovedtrener og to nye spillere. Disse to spillerne skal angivelig komme fra Velez. Den ene er velkjent, Ricardo Gabriel Alvarez, 23 år gammel trequartista som scoret et voldsomt mål på søndag. Den andre er Augusto Fernandez, 25 år gammel sentral midtbanespiller som også kan spille på høyre kant. Prisen på de to er tilsammen €10m. Roma sies også å være interessert i Lukas Podolski, verdsatt til €10m.

Sabatini har omsider fått klarsignalet til å gjennomføre sine prosjekter. Følg med de nærmeste dagene for valget av hovedtrener og muligens nye spillere!