Lamela er nå Roma-spiller

Erik Lamelas overgang til Roma er kun papirarbeid hos det italienske fotballforbundet unna fullførelse. Bekreftelsen har kommet fra River Plate president Daniel Passarella og Romas sportsdirektør Walter Sabatini. I følge rapportene kommer Lamela til å signere en 5-årsavtale verdt 1,5 millioner euro årlig. Lamela koster Roma 12m, ytterligere 2m i bonuser (prestasjoner og mål), 2m i agenthonorarer og 3,6m i skatt. Overgangssummen har dermed en totalramme på €19,6m. Denne nyheten har dekket all aktivitet rundt Lamelas overgang 8.- og 9. juli.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VspTAcWha88[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pm7MNPxwipY[/youtube]

17:00:
Alle har nå forlatt Studio Tonucci. Passarella bekreftet avtalen på vei ut: «Lamela er Roma-spiller. Vi trenger kun å levere inn dokumentene til FIGC før vi kan kalle det offisielt.» Drøye 20 minutter senere forlot Erik Lamela lokalene i en bil med Tempestilli. Han bekreftes nå å ha ankommet sitt hotell på Via Veneto.

Passarella all’uscita dallo studio Tonucci 9.7.11

16:00:
Sky Sport 24: Lamela har signert kontrakten.

13:40:
Crespo: «Ja, Passarella er på vei. Lamela er en Roma spiller, vi mangler kun signaturen.»

13:30:
Passarella er på plass i Roma, men har fortsatt ikke ankommet Studio Tonucci. Crespo har benyttet en pause til å forsikre journalistene om at forhandlingene pågår.

12:00:
Passarella har nå landet på Fiumicino i Roma. Tempestilli er på plass for å motta han og deretter kjøre han til Studio Tonucci.

11:55:
Daniel Crespo skal ifølge Il Tempo igår ha uttalt følgende: «Vi er enige. Vi venter kun på Passarellas ankomst i morgen slik at vi kan signere kontrakten. Vi er stolte over å ha kommet til enighet over en avtale begge parter er fornøyde med. Det var en vennskapelig atmosfære hvor vi ble tatt godt i mot av Roma. Betalingsformen? Jo, vi har diskutert det også.»

11:08:
I skrivende stund sitter Roma og River plate i forhandlinger i de samme kontorlokalene som ble brukt under forhandlingene med Di Benedetto. Vi snakker selvsagt om Studio Tonucci. Romas representanter Claudio Fenucci og advokaten Claudio Baldissone ankom lokalene like før klokken passerte 10, mens River Plates fire representanter entret portene 10:45. Blant deres representanter er advokat Daniel Crespo, Lamelas far og en sekretær under navnet Daniel Bravo.


23:14
Ifølge Vocegiallorossas kilder vil Lamela gjennomføre den medisinske testen på tirsdag og bli presentert, sammen med Di Benedetto, på onsdag.

22:25
Gazzetta della Sport hevder nå at Lamela vil signere i morgen. Det planlagte møtet har blitt utsatt til i morgen tidlig. Dette skyldes at Passarella fortsatt ikke har ankommet Roma.

21:25
Gazzetta della Sport hevder at Sabatini kommer til å gå direkte i møter med Daniel Passarella og Daniel Bravo (gen.sek. River) på et hotell i Via Veneto. Ideelt sett kan signaturen komme her.

20:45
Helt urelatert til det som pågår nå, tar vi med at AS Roma og Gian Paolo Montali i dag har sluppet en felles pressemelding der de bekrefter at de skilte lag f.o.m 30.juni 2011, slik det har blitt hevdet i media de siste dagene. Begge parter benytter pressemeldingen til å snakke om gjensidig respekt, men det har utvilsomt vært en del spenning mellom Montali og de nye eierne siden oppkjøpet tok fart. Dette kom særlig til uttrykk ved at Montali ikke akkurat var førstemann til å ønske Sabatini velkommen. Nå er altså Montali ferdig i Roma.

20:15
Det meldes at Sabatini er ferdig i Milano og returnerer til Roma med fly nå klokken 20:30. Han får følge av Claudio Fenucci (ny «daglig leder» i klubben), som den midlertidige presidenten Cappelli har omtalt som en nøkkelmann for å få fart i overgangsmarkedet. Det meldes samtidig at Daniel Passarella må være tilbake i Buenos Aires innen mandag på grunn av styremøte der, og at han dermed flyr tilbake fra Roma senest søndag kveld. Hvor Daniel Passarella befinner seg akkurat nå, er imidlertid en gåte. Vi forventer et voldsomt styr når Sabatini lander i Roma. Følg med.

17:15
River Plate melder på sin offisielle side at Daniel Passarella i går kveld, argentinsk tid, reiste til Roma for å ferdigforhandle avtalen med Roma.

16:20
SkySport melder at de siste detaljene som gjenstår er betalingsformen. River Plate ønsker å motta 10 millioner euro innen 30.juli, mens Roma ønsker å nedbetale over 3 år, hvilket er langt mer normal praksis i internasjonal fotball. Det er også snakk om pappa Lamelas eienandel i sønnens kontrakt (20%). Det jobbes videre mot å få signert avtalen i løpet av kvelden.

15:00
Lite Lamela-nytt så lenge Sabatini er på vei til Milano. Men vi tar med litt om Bojan. Pappa Bojan har gått ut og sagt at sønnen drar til Roma neste uke og sannsynligvis blir presentert av DiBenedetto. Han sier også at sønnen har et bilde av Curva Sud som bakgrunn på mobiltelefonen, og lydopptak fra sist derby som ringetone.

14:00
Det har versert en rekke rykter om at Erik Lamela har tilbragt natten på Trigoria. Dette stemmer ikke. Erik Lamela har i følge SkySport (som opprinnelig hevdet han sov på Trigoria), overnattet på et luksushotell i Roma sentrum. I følge Vocegiallorossa har spilleren ei heller vært innom Trigoria i løpet av dagen.

Det har pågått møter på Trigoria fra kl 9 i morges og frem til lunsjtider. Forhandlingene har formodentlig pågått mellom Sabatini og River Plates utsendte advokat Daniel Crespo. I følge alle rapporter virker det som om overgangen bare er detaljer unna å bli fullført.

Disse detaljene skal fremfor alt være en enighet om spillerens kommersielle rettigheter. Det er også derfor Sabatini forlot Trigoria rundt kl. 13:00, med retning mot Fiumicino. På flyplassen ble han møtt av journalister som ønsket en uttalelse fra Sabatini. Og det fikk de:

«Lamela har ikke blitt signert, og han har ikke gjennomført medisinsk test. Vi snakker bare. Om han kom til Roma i går? Jeg vet ikke. Jeg er ingen kontrollør. Jeg er ingen stasjonssjef. Om jeg skal til Argentina? Nei, jeg skal ikke til Argentina. Jeg går med skjorte uten jakke. Om vi kommer til å presentere Bojan og Lamela sammen med DiBenedetto? Jeg håper det. Sannsynligheten for at Lamela kommer til Roma? 50-50. Det er en sterk mulighet for at han blir Roma-spiller.»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LpR5WdHpz-8[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ivXVGm5yeZY[/youtube]

Vi kommer tilbake med mer.