Calcio Mercato – uke 28

Walter Sabatini, Romas mercatodirigent

De som spådde at Walter Sabatini kom til å bli en kultfigur, ser ut til å ha fått rett i sin spådom. Sportsdirektøren brukte helgen til å sikre signaturen til River Plates stortalent Erik Lamela, og slik det ser ut har han også allerede sikret signaturene til Bojan (Barcelona), Jose Angel (Sporting Gijon) og fremtidsprospektet Loic Nego (Nantes). Ta en titt her for overganger som allerede har blitt bekreftet, og legg merke til at oversikten kun inkluderer overganger som har blitt bekreftet med pressemeldinger. I denne artikkelen følger løpende oppdatering av uken, og vi oppdaterer som regel midt på dagen dersom ingenting særlig nevneverdig skjer på andre tidspunkter:

Mandag 18.07.11

Mest rykter inn i dag. Bojan synes å være et museskritt unna Roma etter at han ble fritatt fra trening med Barcelona idag. Det er ventet at overgangen presenteres så snart Alexis Sanchez blir klar for katalanerne. Det er uvisst om Roma ser på Bolognas Ramirez som et tillegg til Sanchez, eller et alternativ. Udinese ønsker han ihvertfall som erstatter for chileneren.

Videre er Carlos Kameni ventet til Roma iløpet av dagen for å gjennomgå en medisinsk sjekk og skrive under på en tre- eller fireårsavtale. Overgangssummen ligger på 1.7 millioner euro. Ryktene om Stekelenburg blusset i tillegg opp igjen i går kveld, men det er ventet at han i tilfelle ankommer ved siden av kameruneren. Sabatini skal være villig til å øke det opprinnelige budet på 6 millioner på nederlenderen som har 1 år igjen av kontrakten med Ajax.

Også på forsvarssiden skjer det ting ettersom et møte mellom Gabriel Heinze og Roma vil finne sted imorgen. Heinze ble nylig frigitt av Marseille og skal allerede ha gitt et muntlig ja til giallorossi, til tross for et bedre tilbud fra Bologna. En annen argentiner, midtbanespilleren Lucho Gonzales, er også høyaktuell i rollen som defensivt rivjern på midten. Det vil i tilfelle passe godt i Luis Enriques planer om å frigjøre Daniele De Rossi mer offensivt.

På vei ut er Julio Sergio. Lecces sportsdirektør uttaler idag at de er meget interessert i spilleren, men at flere klubber ønsker han. Blant dem er sannsynligvis Genoa. I tillegg nærmer Stefano Okaka seg Bologna etter å ha blitt vraket fra treningsleiren. Roma verdsetter 22-åringen til tre millioner euro. Hva som skjer med Fabio Simplico er foreløpig uvisst…

Ellers fortsetter treningsleiren i Riscone di Brunico. Mye av fokuset ligger om dagen på å bli kjent med det nye treningsregimet til Luis Enrique og co, samt presentere tanker og visjoner til media om ettermiddagene. Idag skal etter planen Josè Àngel også slutte seg til troppen. For de som venter på Erik Lamela så kommer ikke han til Roma før i august ettersom han er tatt ut på Argentinas U23 landslag.

Lørdag 16.07.11
Det viktigste som har skjedd siden vi oppdaterte i går er at Doni offisielt er klar for Liverpool. En gledelig nyhet, ettersom brasilianeren har gjort en solid innhogg i Romas lønnsbudsjett. Carlos Kameni sies å være nær; i følge Corsport uttaler Espanyols sportssjef at avtalen fullføres i løpet av utgangen av denne uken.

En annen keeper som kan være aktuell for Roma er Sebastien Frey. Franskmannens fremtid i Fiorentina synes dyster etter at trener Sinisa Mihajlovic uttalte at keeperkampen står mellom Arthur Boruc og Neto. Frey er dermed på markedet, men et ankepunkt mot ham er at han har vært svært skadeplaget de siste årene.

Jakten på midtstopper begynner å dra seg til, og i følge Corsport har Gabriel Heinze gitt sitt ja til Roma. Det har tidligere blitt hevdet at Heinzes bror kommer til Roma på mandag for å forhandle om en avtale, så det gjenstår å se hva som skjer rundt den anvendelige argentineren. En annen spiller som det jaktes åpenlyst på, er Matias Silvestre. Corsport hevder at hans agent, Pablo Cosentino, i går henvendte seg til Catania-president Pietro Lo Monaco om muligheten for å diskutere med Roma. For å gjøre mercatoen maksimalt argentinsk, sies det også at Sabatini ønsker seg Manchester Citys argentinske landslagsspiller Zabaleta.

Når det gjelder Bojan, så venter både Roma og Bojan selv bare på bekreftelsen om at Alexis Sanchez er klar for Barcelona. Så enhver Romanista som håper på Bojan, bør dermed også håpe at Barcelona sikrer seg Sanchez. I følge en rekke engelske medier skal Tottenham ha gitt et tilbud på €15m for Mirko Vucinic.

På vei ut synes også Jeremy Menez som kun har et år igjen av kontrakten. Franskmannen er ønsket av både Marseille og Paris St. Germain og hans agent uttaler idag til Il Sussidiario at det er svært sannsynlig at Menez er ferdig i Roma. Det spekuleres i en overgang i underkant av 10 millioner euro for den offensive midtbanespilleren.

Ellers har Simone Perrotta holdt pressekonferanse i Brunico. En del interessante uttalelser slik laroma24 legger de frem. Perrotta snakker om at atmosfæren og treningsmetodene er annerledes enn hva de er vant til, og at spillerne er veldig nysgjerrige på hva Luis Enrique representerer. Perrotta sier også at fotballen til Enrique har en stor appell til alle spillerne. Det sies at Luis Enrique har terpet «max 2 touch» med spillerne på trening i dag. Det sies også at de fremmøtte supporterne synger til Mirko Vucinic i håp om at han ombestemmer seg. Og dette er spesielt gledelig for undertegnede: Luis Enrique driller De Rossi som box-til-box midtbanespiller. La optimismen råde!

Fredag 15.07.11
Jose Angel er klar for Roma, og har signert en kontrakt som binder ham til klubben frem til 2015. Roma betaler €4,5m for spilleren. Carlos Kameni skal i følge romagiallorossa.it være på vei til Roma for medisinsk sjekk og for å signere kontrakten som gjør ham til Romas førstekeeper. Eller? I følge Sky skal Roma forsøke å hente Stekelenburg som førstekeeper, og ha Kameni som andrekeeper. Uansett, Kameni ser ut til å komme for €1,7m (som omtales som et røverkjøp av La Liga-eksperter), og vil tjene €1,2m i året.

Samtidig har det åpenbart seg en midtstopperkrise av voldsomme dimensjoner. Laget reiser i dag til Brunico med kun tre midtstoppere; Juan, Antei og Sini. Det store problemet er imidlertid at både Juan og Burdisso ser ut til å slite med skader. Juan har trøbbel med patellarsenen, som ofte kan relateres til jumpers knee. I tillegg har Burdisso problemer med lysken, og kan ha behov for operasjon når han kommer til Roma sent i august (pga Copa America).

Roma er med andre ord på markedet for midtstoppere, og øverst på listen står angivelig Matias Silvestre fra Catania. Catania krever €7m for spilleren, mens Roma kun vil gi €4m. Roma ønsker i tillegg å sende Stefano Okaka motsatt vei. Det er for øvrig en konflikt mellom Roma og Okaka etter at spilleren ikke ble innkalt til sesongoppkjøringen. En annen midtstopper som står høyt på listen er Wolfsburgs Simon Kjær, for ikke å nevne Gabriel Heinze, som har blitt linket hardt de siste dagene. En ting er i alle fall sikkert: Roma kommer til å kjøpe minst 1 midtstopper i løpet av den kommende tiden, og det skulle ikke overraske om de også kjøper to.

Noen har også forlatt Roma i løpet av dagen. Stefano Guberti har meldt låneovergang til Torino, med opsjon på kjøp. Den tidligere sportssjefen Daniele Pradè har også forlatt klubben, etter å ha takket nei til tilbudet om å bli Franco Baldinis høyre hånd. Avskjeden skal angivelig ha endt i tårer for både Pradè og for flere spillere, særlig de som ble hentet til Roma av Pradè.

 

Onsdag 13.07.11
John Arne Riises overgang til Fulham er bekreftet. Dekning om dette i egen sak.

Sabatini uttaler at Kameni er et steg unna overgang til Roma, mens førsteprioritet på midtstopperposisjon er Simon Kjær. Han sier også at Sporting Gijons venstreback Jose Angel ankommer Roma i løpet av dagen. Det er ikke kjent hva Roma betaler for venstrebacken.

Mandag 11.07.11
To spillere er på vei ut fra AS Roma. Den ene er keeper Doni, og den andre er John Arne Riise. Romas jakt sentreres nå rundt tre spillertyper: keeper, midtstopper og sentral midtbanespiller. Ajax-keeper Maarten Stekelenburg har lenge blitt koblet til Roma, men de siste dagene har vist at Roma kanskje kommer til å flytte fokuset til andre alternativer. Il Romanista hevder i dag at Roma kommer til å forlate idéen om Stekelenburg dersom Ajax ikke aksepterer Romas siste tilbud – og fristen er i kveld. Sabatini nekter å gi mer enn 7 millioner euro for en spiller med ett år igjen av kontrakten, mens Ajax krever rundt 10 millioner euro.

Alternativene til Stekelenburg er.. vel, ikke særlig gode. Fremst i rekken står Carlos Kameni, eller muligens Sergio Romero. Begge kan i følge Il Romanista gå for mindre enn 5 millioner euro. Kameni, som sies å være den foretrukne plan B for Luis Enrique og Ivan de la Pena, kan sågar gå for under 3 millioner euro. Kamenis agent uttaler i dag at de ikke har hørt fra Roma på 10 dager, men at spilleren ville vært mer enn interessert i en overgang. Samtidig uttaler Zamparini at Sirigu, som har vært et annet alternativ, ikke kommer til å forlate Palermo.

På de andre posisjonene som nevnes innledningsvis her, er det for det meste langt løsere rykter. Sabatinis førstevalg på midtstopperplass sies å være Simon Kjær, med Gastaldello, Ogbonna og Galeano som alternativer. Hvorvidt dette har så mye som et snev av sannhet i seg, vites imidlertid ikke.

Ellers ryktes det igjen i dag at Tottenhams Sandro skal være nær, i alle fall i følge FIFA-agenten Marco Miele. Han sier at det eksisterer kontakt mellom Sabatini/Baldini og Tottenham, uten at en skal legge for mye i dette. Et annet rykte som en kan ignorere, er at Roma skal ha tilbudt 28 millioner euro + Stefano Okaka for Javier Pastore.

Vi tar også med at Mirko Vucinic i følge f.eks Sky angivelig skal være i ferd med å revurdere sin fremtid. Ønsket om å forlate Roma skal ha avtatt etter Luccis møte med Sabatini på lørdag. Når det gjelder Jeremy Menez, så kan det virke som om også han vil vente på tilbakemelding fra Enrique. Vi får se..

6 thoughts on “Calcio Mercato – uke 28

 1. Når det gjelder sisteskansen vår, er det helt på sin plass å gi 14M for Stekelenburg, da de andre alternativene høres meget svake ut.

  Simon Kjær er jo en spennende ung spiller, men hvem er det han skal «ta» plassen til? Hvor passer han inn i forsvaret vårt (som en backup) ?

  Sandro hadde også vært et spennende navn i trøya vår, men igjen kommer spørsmålet. Hvem skal han «erstatte» av de vi allerede har?

  Om det siste her er realitet (med Menez og Vucinic) blir jeg ganske sikker på at vi kan ta så og si alle, hvis også de andre Mercatonyhetene blir en realitet.

  Bojan, Lamela, Stekelenburg, Sandro, Kjær og at Mirko og Jeremy blir gir meg mye når dette går gjennom 😀

  Scudettoen 11 – 12 er vår!

  Forza Roma!

  • * Dobbelte var en feil fra min side. Ajax krever «bare» 10 millioner euro, slik det fremstilles i media

   * Kjær: Planen er vel å ha tre like gode stoppere som kan danne en trio slik som Burdisso, Juan og Mexes gjorde.

   * Sandro hadde i så fall gått direkte inn som rivjern på midten, og dannet trio sammen med De Rossi og Pizarro. Tror det hadde blitt glimrende.

 2. Sandro var enorm for Spurs i siste halvdel av sesongen som var. Og med Tottenhams uttalte policy om å ikke selge sine beste spillere har jeg vanskelig for å se hvordan dette skal skje, det må i så fall være i en avtale som inkluderer Mirko Vucinic til London slik jeg ser det. En spillertype ala Sandro er jeg dog helt for, da dette kan føre til, som tidligere diskutert, en offensiv frigjøring av Daniele De Rossi.

Comments are closed.