Calciomercato – Uke 29

Walter Sabatini - AS Romas sportsdirektør

Ta en titt her for overganger som allerede har blitt bekreftet, og legg merke til at oversikten kun inkluderer overganger som har blitt bekreftet med pressemeldinger. I denne artikkelen følger løpende oppdatering av uken, og vi oppdaterer som regel midt på dagen dersom ingenting særlig nevneverdig skjer på andre tidspunkter.

Du kan også følge flere av skribentene  på twitter for enda hyppigere oppdateringer på calciomercato. Disse er @ilcapitanova, @iprimapunta, @frodevincenzo og @giuliocesare.

Torsdag 21.07.11

Liten tvil om at Maarten Stekelenburg er Romas førstevalg mellom stengene. Sabatini fløy i går til Amsterdam for intensive forhandlinger med Ajax. Det er ventet at Roma har tilbudt i overkant av 6 millioner euro, mens Ajax i utgangspunktet krever 10 millioner euro. En avtale kan dermed ventelig lande omkring 8 millioner euro. Stekelenburg krever på sin side en kontrakt verdt 2 millioner euro per år.

Ut døren på Trigoria kan Jeremy Menez være.  Paris St. Germain skal ha tilbudt Roma 8 millioner euro for kantspilleren som vokste opp utenfor den franske hovedstaden. Roma skal på sin side kreve rundt 10 millioner euro for Menez.

Onsdag 20.07.11

Vi skal vie litt oppmerksomhet innledningsvis i dag til gårsdagens fest i Brunico. Denne ble gjenstand for ganske mange utrolige episoder, eksempelvis da Totti bød 12 euro for drakten til De Rossi, og da Luis Enrique avsluttet seansen med å synge Roma, Roma, Roma på italiensk/spansk. Transferrelatert ble Josè Àngel presentert for fansen. Spanjolen virket meget fornøyd med overgangen og avsluttet med et sedvanlig «Forza Roma». Totti fleipet også under auksjonen av drakten til De Rossi om at dette var den siste De Rossi-drakten ettersom han skal forlate Roma. De Rossi repliserte «Noo», så får en tolke det dit en vil. Capitano Futuro er blitt tilbudt en avtale på linje med den han allerede har (ca. 4.2 millioner euro netto per år).

Gårsdagen var etter rapportene av det svært travle slaget for Walter Sabatini. Det ser imidlertid ut til å kaste av seg; Bojan har ifølge spanske medier grønt lys til å slutte seg til Roma. Detaljene i Josè Àngels overgang er også frigitt. Spanjolen koster 4,5 millioner euro nå, samt 2 millioner euro ekstra dersom klausuler i avtalen utløses. I tillegg skal Roma betale Sporting Gijon 10% av differansen mellom eventuell fremtidig overgangssum og de 4,5 millioner euro Roma allerede har betalt den spanske klubben.

Videre skal oppbremsingen i Kamenis overgang skyldes en detalj i forhandlingene som Sabatini mislikte. Muligens kan det ha noe å gjøre med krav om spilletid? I hvert fall er det denne detaljen som har ført til ny interesse for Stekelenburg. Kameni deltar på sin side på sesongoppkjøring med Espanyol. Det forventes utvikling her i løpet av dagen.

I forsvarsrekken skal Gabriel Heinze være svært nære nå, og Roma venter på endelig tilbakemelding fra Heinzes bror som fungerer som agent. En annen spiller med fortid i Frankrike, Loci Nego, sies å være den neste som blir offisielt presentert som Romaspiller. Franskmannen har vært regnet som klar i lang tid, men en formell erklæring har latt vente på seg. Det er imidlertid uvisst om Nego blir Romaspiller kommende sesong, eller om han sendes ut på lån for å skaffe seg Serie A-erfaring.

Tirsdag 19.07.11

Josè Àngel ble i dag offisielt klar for Roma etter overgangen fra spanske Sporting Gijon. Venstrebacken koster etter rapportene giallorossi 4.5 millioner euro, men detaljene i avtalen er foreløpig ukjent. Àngel er ventet til Roma i dag og reiser sporenstreks til Brunico hvor en regelrett tørster etter forsterkninger.

Bojan lar imidlertid vente på seg, men det uttales fra alle hold at overgangen er nært forestående. I går ble Bojan hvilt under trening av «fremtidige årsaker». I dag sier Barcelonas sportsdirektør, den tidligere spanske keeperkjempen Andoni Zubizarreta, at det er en komplisert affære. En av komplikasjonene er som vi har meldt tidligere at salget av angriperen betinger Barcelonas kjøp av Alexis Sanches. Dette er nært forestående og bør i hvert fall være gjennomført før utgangen av uken. Forvent utvikling.

Ellers så virker overgangen til Carlos Kameni å stå på stand by. Roma skal ifølge italienske medier på nytt forsøke å hente Maarten Stekelenburg fra Ajax. Danny Blind, sportssjef i Ajax, bekrefter i dag at interessen fra giallorossi er reell, men at den foreløpig ikke er konkret. Sabatini uttalte i dag morges at han tar sikte på å løse keepersituasjonen i løpet av dagen…

På utsiden melder Romanews i dag at Manchester City står klare til å friste Daniele De Rossi med en årslønn på 9 millioner euro netto. Begge Manchester-klubbene er linket til capitano futuro, og kontraktsforhandlingene med Roma går tregt. Luis Enrique uttalte imidlertid til italienske medier i går at De Rossi er fundamental for «prosjektet». Han forsvinner neppe.

Roma jobber videre med å overtale Mirko Vucinic til å bli. Sabatini gjentok i går at de ikke ønsker å selge montegrineren. Fra Frankrike meldes det om at Marseille har trukket interessen for Jeremy Menez, selv om dette selvsagt kan være en taktikk på det motsatte.

Mandag 18.07.11

Mest rykter inn i dag. Bojan synes å være et museskritt unna Roma etter at han ble fritatt fra trening med Barcelona idag. Det er ventet at overgangen presenteres så snart Alexis Sanchez blir klar for katalanerne. Det er uvisst om Roma ser på Bolognas Ramirez som et tillegg til Sanchez, eller et alternativ. Udinese ønsker han ihvertfall som erstatter for chileneren.

Videre er Carlos Kameni ventet til Roma iløpet av dagen for å gjennomgå en medisinsk sjekk og skrive under på en tre- eller fireårsavtale. Overgangssummen ligger på 1.7 millioner euro. Ryktene om Stekelenburg blusset i tillegg opp igjen i går kveld, men det er ventet at han i tilfelle ankommer ved siden av kameruneren. Sabatini skal være villig til å øke det opprinnelige budet på 6 millioner på nederlenderen som har 1 år igjen av kontrakten med Ajax.

Også på forsvarssiden skjer det ting ettersom et møte mellom Gabriel Heinze og Roma vil finne stedi dag eller  imorgen. Heinze ble nylig frigitt av Marseille og skal allerede ha gitt et muntlig ja til giallorossi, til tross for et bedre tilbud fra Bologna. Også uruguyaneren Jorge Fucile skal være aktuell her. En annen argentiner, midtbanespilleren Lucho Gonzales, er høyaktuell i rollen som defensivt rivjern på midten. Det vil i tilfelle passe godt i Luis Enriques planer om å frigjøre Daniele De Rossi mer offensivt.

På vei ut er Julio Sergio. Lecces sportsdirektør uttaler idag at de er meget interessert i spilleren, men at flere klubber ønsker han. Blant dem er sannsynligvis Genoa. I tillegg nærmer Stefano Okaka seg Bologna etter å ha blitt vraket fra treningsleiren. Roma verdsetter 22-åringen til tre millioner euro. Hva som skjer med Fabio Simplico er foreløpig uvisst…

Ellers fortsetter treningsleiren i Riscone di Brunico. Mye av fokuset ligger om dagen på å bli kjent med det nye treningsregimet til Luis Enrique og co, samt presentere tanker og visjoner til media om ettermiddagene. Idag skal etter planen Josè Àngel også slutte seg til troppen. For de som venter på Erik Lamela så kommer ikke han til Roma før i august ettersom han er tatt ut på Argentinas U23 landslag.