Erik Lamela ga Argentina 3 poeng

Det var en god del Romanisti som satt oppe i natt for å følge Romas nye argentiner i aksjon. Det gjorde de ikke forgjeves. Erik Lamela scoret kampens eneste mål, og fremsto meget solid gjennom hele kampen. Han leverte også en teknisk detalj som fikk både kommentatorer og TV-tittere til å le.

Det var tydelig at de to lagene hadde visse problemer  med åpningsnerver. Den første halvtimen forsvant i panisk ballbehandling og mange balltap, men Erik Lamela (plassert som trequartista bak Pereyra) imponerte med en blanding mellom svært god ballbehandling og kald vurderingsevne. Han sto også for det som var av sjanser i første omgang. Først da han dro seg fri med sin typiske såledragning, og klinket til med høyrefoten fra 18 meter. Skuddet ble reddet, men varslet om hva som skulle komme senere. Senere da han åpnet opp det mexicanske forsvaret med en perfekt gjennombruddspasning.

Argentina byttet inn Portos Juan Iturbe for å ha flere strenger å spille på. Av en eller annen grunn falt Lamela litt ut av kampen de første 15 minuttene i andreomgang, men svarte deretter med å avgjøre kampen på egenhånd. Ved 70 spilte minutter mottok han ballen like over midtstreken, før han forserte frem til Mexicos 16-meter og limte ballen ned i hjørnet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IsbBq0iu9cI[/youtube]

Etter dette hadde Argentina mer eller mindre full kontroll, og Lamela brukte resten av kampen på å roe ned spillet. Undertegnede har tidligere vektlagt Lamelas eksplosivitet fra kantposisjon, men ble kjent med en annen side av Lamela i løpet av nattens kamp. Som ren trequartista demonstrerte han taktisk klokskap gjennom gode pasningsvalg og vurderinger mellom når han skulle gå 1-mot-1, og når han skulle spille støtte. Mot slutten viste han også en teknisk detalj som fikk latteren til å sitte løst hos både kommentatorer og oss som så på kampen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jwJNLymKD9o[/youtube]

Lamela og Argentina spiller mot England på tirsdag. England åpnet for øvrig med 0-0 mot Nord-Korea.