Offisielt: Stekelenburg til Roma

Den nederlandske landslagskeeperen Maarten Stekelenburg er klar for AS Roma. Stekelenburg signerte i ettermiddag en kontrakt som binder ham til giallorossi, men det nærmere innholdet i denne er foreløpig ikke kjent. Keeperen ankom Roma igår kveld og har benyttet dagen til medisinsk sjekk og forhandlinger om personlige betingelser.  Stekelenburg er tiltenkt rollen som Romas førstekeeper den kommende sesongen.

Maarten Stekelenburg har de siste årene vært kaptein for hovedstadslaget Ajax som vant fjorårets Eresdivisie. Stekelenburg har også de siste årene vært førstevalg på det nederlandske landslaget etter at Edwin Van der Saar gav seg etter EM i 2008. Hans største styrker er feltarbeidet og hans store  rekkevidde. Selv om han måler 194 centimeter behersker han også lave skudd,  noe som kan sies å være et gjennomgående problem ved høye keepere. I tillegg til å være en meget robust keeper omtales Stekelenburg som en ledertype med gode sosiale ferdigheter. Dette kan komme godt med i etableringen av en ny spillergruppe og kultur  i AS Roma.