Calcimercato – uke 30

Walter Sabatini, Romas mercatodirigent

Ta en titt her for overganger som allerede har blitt bekreftet, og legg merke til at oversikten kun inkluderer overganger som har blitt bekreftet med pressemeldinger. I denne artikkelen følger løpende oppdatering av uken, og vi oppdaterer som regel midt på dagen dersom ingenting særlig nevneverdig skjer på andre tidspunkter.

Du kan også følge flere av skribentene  på twitter for enda hyppigere oppdateringer på calciomercato. Disse er @ilcapitanova, @iprimapunta, @frodevincenzo og @giuliocesare.

Søndag 31.07.11

Nederlands landslagsmålvakt Maarten Stekelenburg ble igår offisielt klar for AS Roma. Stekelenburg signerte en fireårskontrakt og koster giallorossi 6 millioner euro. Summen kan stige dersom prestasjonsrelaterte klausuler i avtalen blir aktivert.

Mirko Vucinic til Juventus omtales idag også som en «done deal». Mirko går til Juve for 15 millioner euro. Summen kan også her stige dersom prestasjonsrelaterte klausuler i avtalen aktiveres. Det er ventet at Roma vil erstatte montegrineren. Et navn som dukket opp igår foruten de som tidligere er nevnt, var belgieren De Bruyne fra Genk. Radosav Petrovic (Partizan Beograd) som ble linket igår kveld skal være svært nære en overgang til Blackburn.

Videre dukket argentineren Lucho Gonzalez opp på ryktefronten igjen igår. Midtbanespilleren var angivelig svært nære en overgang til Milan, men mye kan nå tyde på at han kan ende opp i Roma. Videre er navn som nevnes for ryddeguttjobben sentralt er Fernando (Porto), Paulinho (Corinthians) og Augusto Fernandez (Velez Sarsfield). På forsvarssiden er det fremdeles de samme navnene som verserer. Kjær er garantert under vurdering av Sabatini og co, mens Ogbonna, og Galeano er også er i folden. Her er imidlertid mye foreløpig usikkert.

Lørdag 30.07.11

Langt mer å melde om idag. Maarten Stekelenburg og hans følge landet på Fiumcino i går kveld kl. 22:30. Nederlenderen så tilsynelatende rolig ut ved ankomsten, noe som muligens kan tolkes dit hen at ikke alle detaljer er på plass enda. Keeperen gjennomfører en medisinsk test akkurat nå, og en avklaring rundt nederlenderen er ventet iløpet av dagen. Fredag ble det også offisielt at Julio Sergio lånes ut til Lecce i et år.

På den andre siden skal Mirko Vucinic være klar for Juventus. Det spekuleres i en overgang på 15 millioner euro som skal betales i tre avdrag. I tillegg er 3 millioner euro knyttet til klausuler som kan aktiveres etterhvert.

Etter ryktefronten forøvrig å dømme er det åpenbart at Sabatini jobber på spreng for å forsterke stallen ytterliggere før sesongstart. Det er ventet at en vil erstatte Vucinic, mest sannsynlig med brasilianeren Nilmar (Villareal). Også Douglas Costa (Shaktar) og Shaqiri (Basel) er nevnt. Etter at Guiseppe Rossi ble tatt av markedet kan det være at Villareal er mer villige til å gi slipp på en av sine andre store stjerner.

Videre er det ryktet at Sabatini nå vil flytte oppmerksomheten over på Wolfsburgs Simon Kjær. Dansken som kan benyttes både som høyreback og midtstopper vil i så tilfelle erstatte Philippe Mexès som har gått til Milan på Bosman. Han har en prislapp på 10 millioner euro. Sabatinis alternativ er Galeano fra Independiente. Midtbanespilleren Lucho Gonzales skal på sin side være på vei til Milan for 9 millioner euro. Det er usikkert hvilke alternativ Sabatini har i denne posisjonen. En mulighet er Tottenhams Sandro, men han ble akkurat satt på sidelinjen med en langtidsskade.

Ellers kan det nevnes at både Fabio Simplicio og Stefano Okaka trente med resten av troppen på Trigoria idag. Det trenger derimot ikke bety at begge to ikke er på vei bort.

Torsdag 28.07.11

Forholdsvis lite konkret i dag. Roma forhandler stadig om Stekelenburg, men det er nå bekreftet fra keeperens agent at forhandlingene befinner seg på detaljnivå. Nederlenderen er ventet til Roma imorgen. Videre på keepersiden synes det som Curci og Lobont blir alternativene til nederlenderen den kommende sesongen. Med andre ord får vi en meget sterk keepertrio. Julio Sergio er – som vi meldte i går – på det nærmeste klar for Lecce.

Ellers er mye av spekulasjonene knyttet til Mirko Vucinic. Montegrineren kommer nesten garantert til å forlate Roma denne sommeren. At klubben, men ikke montegrineren, har evnen til å omstille seg etter forrige sesong sier vel det meste om sistnevnte. Juventus dukker idag igjen opp som det mest nærliggende. Sabatini uttalte i går kveld at det ville ta han «180 sekunder å selge Vucinic», om han ønsket det. Overgang rett rundt hjørnet.

Som erstatning for Vucinic dukker det stadig opp rykter rundt Shaktar Donetsk-playmaker Douglas Costa. Det rumenske lagets trener, Mircea Lucescu, uttalte igår at Roma har tatt de første stegene i henhold til å gjøre mannen som er omtalt som «den nye Ronaldinho» til Romaspiller. En annen potensiell Vucinic-erstatter er brasilianeren Nilmar. Villareal-spilleren var også i Romas søkelys da han gikk til spanjolene fra Internacional for noen år siden. Et annet rykte som har oppstått er Genoas Rodrigo Palacio. Argentineren var svært nære en overgang til Inter før Emiliano Viviano ble skadet.

På midten synes fremdeles Lucho Gonzales som et interessant navnt. Det er imidlertid lite nytt på denne fronten utover at spillerens agent uttaler at flere Serie A-klubber er interessert. Portos Fernando er også et hett navn, og angivelig Sabatinis førstevalg til ryddeguttposisjonen sentralt. Den unge brasilianeren har en prislapp på 12 millioner euro.

Bakover er det lite – om intet – nytt å melde. Tidligere Roma-aktuelle Diego Lugano er svært nær en overgang til Juventus. Det spørs om ikke Roma også burde melde seg på her når prislappen på 30-åringen sies å være ca. 3.5 millioner euro. Uruguyaneren underpresterte ikke akkurat under denne månedens Copa America… Sikkert er det ihvertfall at vi må ha inn en spiller i dette leddet for å gjøre oss mindre utsatt for skader på førstevalgene Juan, Burdisso, Angel (Heinze) og Cassetti.

Onsdag 27.07.11

Av naturlige årsaker har det vært begrenset aktivitet på ASRoma.no den siste uken. Til tross for de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya har imidlertid ikke calciomercato stått stille. Vi har allerede meldt at Heinze, Nego, Boldar og Bojan er offisielt klare. Ut har Jeremy Menez gått til PSG. I tillegg er det meldt om enighet mellom Roma og Ajax om den nederlandske landslagskeeperen Maarten Stekelenburg. Det er imidlertid lite nytt å melde her foreløpig, men alt forventes å bli presentert innen kort tid. Roma avslutter idag forøvrig treningsleieren i Riscone di Brunico og vender tilbake til den evige stad og Trigoria.

Det meste av rykter om dagen dreier seg om hvem som forlater oss. Den heteste er Mirko Vucinic. Hans agent uttalte igår at det var blitt avholdt vellykkede møter med Manchester United, mens idag meldes det at Tottenham har fått tilslag på et bud omkring 17 millioner euro. Slik det står nå blir Mirko solgt og det er kun et tidsspørsmål om når. Roma vil helst ikke selge til de tre store i Italia og kan gå med på en lavere pris for å forhindre dette.

Daniele De Rossi har også vært ryktet bort hele sommeren, men her er det også lite nytt. Både kontrakt og konkrete overgangsrykter lar vente på seg. Det er rapportert om stor avstand (så stor som 1.5 millioner euro årlig) mellom De Rossis lønnskrav og Romas tilbud. Capitano Futuro blir nok.

Når det gjelder Julio Sergio ser han ut til å gå til Lecce i løpet av denne uken. Forhandlingene pågår. Unguttene Crescenzi og Sini er på sin side på vei til Padova, kanskje for å muntre opp Omar Milanetto…

Ellers er det lite nytt angående mer perifere spillere ut, så som Okaka, Barusso og Fabio Simplicio. Sistnevnte ble overraskende vraket fra sesongoppkjøringen i Brunico, men hans agent har uttalt at til tross for tilbud vil Simplicio møte opp på Trigoria for å overbevise Luis Enrique. Okaka kan på sin side være på vei til Tyskland hvor både Hamburg og Stuttgart skal være interessert. Okaka er selv kun interessert i en permanent overgang.

Av mer løse rykter inn blir idag Basels playmaker Shaqiri linket til Roma for å erstatte Mirko Vucinic. Sveitserens agent uttaler imidlertid at det ikke er kontakt mellom partene. Mario Balotelli ryktes også idag, så kan dere jo tenke ut selv hvor sannsynlig det er så lenge Totti går rundt på denne kloden…

Det som imidlertid er sikkert er at Roma har behov for en midtstopper til før sesongstart. Aller helst bør en få inn en spiller som kan bekle både denne rollen samt høyreback. I så måte vil Simon Kjær være et ideelt valg. Alternativet, Mathias Silvestre, ser ut til å gå fra Catania til Palermo. Midtbanespilleren Casemeiro, som Roma også har vært linket til, er på vei til Inter.

Senere idag kommer også terminlisten for 11/12-sesongen. Vi kommer tilbake til denne.