Calciomercato – uke 31

Ta en titt her for overganger som allerede har blitt bekreftet, og legg merke til at oversikten kun inkluderer overganger som har blitt bekreftet med pressemeldinger. I denne artikkelen følger løpende oppdatering av uken, og vi oppdaterer som regel midt på dagen dersom ingenting særlig nevneverdig skjer på andre tidspunkter.

6.august
Ryktene rundt Nilmar er høyst reelle. Det er bred enighet i media om at Roma jobber aktivt med et forsøk på å hente spilleren, og Sabatini har begynt i samme manér som tidligere denne sommeren; han har kommet til enighet med spilleren om de personlige betingelsene. Nilmar ønsker en overgang til Roma, og det som gjenstår nå er å komme til enighet med Villarreal. Corriere dello Sport hevder at Sabatini og Roma har sendt to delegater til Spania for å lede forhandlingene. En av dem har angivelig ekspertise på det brasilianske markedet. Problemet per nå er at Villarreal krever €24m for spilleren, mens Roma ikke vil strekke seg lengre enn til et absolutt maksimum på €18-20m. Corriere dello Sport hevder at et nytt møte er planlagt for mandag.

Stekelenburg har i dag blitt presentert av Sabatini: «Signeringen av Maarten var sterkt ønsket, han var alltid vårt førstevalg. Vi ønsker å takke spilleren, hans familie og hans agent for å ha ønsket overgangen.» Stekelenburg uttrykte takknemlighet for å være i Roma: «Jeg er glad og stolt over å være her, og gleder meg til å komme i gang.» Her kan man  høre hele seansen, der Stekelenburg svarer på engelsk.

[soundcloud url=»http://api.soundcloud.com/tracks/20553374″]

Utover Nilmar, så er det noe snakk om Twentes venezuelanske høyreback Roberto Rosales, men her foreligger det foreløpig ikke så veldig mye mer enn et par uttalelser fra hans agent som indikerer en viss interesse fra Roma. 

5.august

Det har vært litt stille fra oss de siste dagene. Det skyldes hovedsaklig at det har vært svært så stille rundt Romas overgangsmarked også. Det har imidlertid vært et par detaljer som er verdt å nevne: Sabatini bekreftet igjen fredag at Roma kommer til å kjøpe ytterligere 3-4 nye spillere før sesongen starter. Som vi har skrevet om her tidligere handler det om én spiller til hver lagdel, mens midtbanen ser ut til å bli forsterket med to spillere.

De tre heteste navnene for midtbanen er akkurat nå Fernando (Porto), Casemiro (Sao Paolo) og Lucho Gonzalez (Marseille). Status på sistnevnte er i følge l’Equipe at Roma ikke vil strekke seg særlig mye lengre enn €2m i årslønn (mens Lucho selv vil ha rundt €3m), samtidig som Roma foreløpig ikke har klart å komme til enighet med Marseille. Det foreligger ikke noe konkret informasjon rundt verken Fernando eller Casemiro, annet enn at Sabatini holder et nøye øye med situasjonen.

Rundt forsvarsspillere er det ingenting nytt, men for angrepsposisjonen har det fredag kveld kommet en del nyheter rundt Nilmar. Roma skal, i følge SkySports, ha kommet til enighet med Nilmar om de personlige betingelsene, og da gjenstår «bare» en enighet med Villarreal. Spanjolene krever i følge samme kilde €20m for spilleren, mens Roma i løpet av kvelden har økt sitt bud fra €14m til €16m + bonuser. Det er vanskelig å si hvorvidt dette er nok, men spilleren vil i alle fall til Roma.

Ellers tar vi med at Maarten Stekelenburg har ankommet Roma. Han vil bli presentert lørdag kl 12:30.

3. august
Innledningsvis i dagens spalte retter vi nok en gang fokus mot U-20 VM. Loic Nego spilte nemlig, noe overraskende, fra start for Frankrike i deres uhyre viktige kamp mot Sør-Korea. Franskmennene fikk en verst tenkelig start på mesterskapet med 1-4 i sekken mot Colombia i åpningskampen. Sør-Korea på sin side vant oppskriftsmessig 2-0 mot Mali. I en åpen og særdeles spennende kamp markerte ikke Nego seg nevneverdig før i det 90. minutt. Frankrike kontret mot et Sør-Korea som allerede hadde kapitulert. Nego fant Lacazette i boksen med et fint innlegg, som sistnevnte på akrobatisk vis fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Vi starter med Simon Kjær, som har vært flittig omtalt i forbindelse med en overgang til Roma. Kjær foretrekker, ifølge Il Romanista, en overgang til Roma, men distansen mellom en enighet mellom Roma og Wolfsburg er foreløpig stor. Wolfsburg krever 12 millioner euro for dansken, mens Sabatini kun er villig til å bla opp 6 millioner euro. Samme kilde hevder klubbene vil forsøke å komme til enighet om en avtale som tilfredsstiller begge parter.

En annen spiller som nevnes i forbindelse med Romas midtstopperposisjon er Gabriel Milito. Milito skal være i ferd med å avslutte sitt samarbeid med Barcelona og vil dermed være gratis på markedet. Luis Enrique kjenner den skadeforfulgte midtstopperen godt fra tiden i Barcelona, og det er nettopp dette forholdet som utløser spekulasjonene i italiensk media i dag.

Lucho Gonzalez virket stadig nærmere en overgang til hovedstaden da italienske medier i dag tidlig meldte at Roma hadde lagt inn et bud på 10 millioner euro for argentineren. Franske L’Equipe kom deretter med nyheten om at Lucho og Roma ikke blir enige om de personlige betingelsene. 30-åringen krever en årslønn på 3 millioner euro, mens Roma kun er villige til å tilby litt i overkant av 2 millioner euro. Partene vil ifølge den franske avisen fortsette forhandlingene i håp om å komme til en enighet.

Unggutten Marco D’Alessandro har returnert til Livorno på lån for kommende sesong. D’Alessandro spilte i fjor for Bari i første halvdel av sesongen, mens han tilbrakte den andre hos Livorno.

Sky Sport retter opp påstanden fra i går og hevder nå at PSG aldri la inn et bud på Borriello. Skulle Borriello likevel forlate Roma vil Sabatini rette fokus mot Abel Hernandez. Sistenevntes agent har derimot i et intervju med Gazzetta dello Sport ifølge rosanero.se gjort det klart at hans klient blir i Palermo.

Stefano Okaka får sjansen til å vise seg fram i kveldens oppgjør mot Vasas. Han ble overraskende vraket fra troppen som reiste til Brunico i forrige måned, men er nå inne i varmen igjen. Sabatini innrømmet forøvrig i dag at det var feil av han å utelate Okaka fra troppen.

2.august
Vi åpner dagens mercatospalte med en kjapp gjennomgang av Erik Lamelas innsats for Argentina i nattens oppgjør mot England. Kampen var preget av to lag som ikke ville ta store sjanser; England ville vært så godt som ute dersom de tapte, mens Argentina ville sikre seg et godt utgangspunkt for å vinne gruppen dersom de holdt en uavgjort. Og således ble kampen en kjedelig affære, som ebbet ut i 0-0. Lamela og Iturbe hadde vanskelige arbeidsvilkår, og den offensive beholdningen var to gode cornere fra Lamela og et skudd fra skrått hold fra samme mann.

Vi fortsetter med å ta med Luis Enriques kommentar om Daniele De Rossi på dagens pressekonferanse: «De Rossi er et holdepunkt for hele laget. Jeg har fortalt klubben at jeg vil ha ham med videre, og han er av samme holdning.» Claudio Fenucci uttaler også at Roma har tilbudt De Rossi forlengelse av kontrakten. Det ventes at partene kommer til enighet innen sesongstart, og muligens kommer det også så snart som i løpet av denne uken.

Beslutningen om å beholde De Rossi kan også være det som har trigget avgjørelsen om å selge spillere som Vucinic og Menez. Begge ville bort, men Gazzetta dello Sport hevder at det var det økonomiske hensynet som til slutt ble avgjørende. De Rossi kunne blitt solgt for et svært høyt beløp, samtidig som en hadde kuttet lønningene drastisk gjennom et slikt salg. Men ettersom det ikke skjedde, har man kuttet lønningene på andre måter. Mer kan det også bli; Il Romanista hevder at Leonardo har tilbudt €8m for Marco Borriello, mens Sabatini krever €12m. I så fall har man solgt hele angrepet bortsett fra Il Capitano.

Her begynner det også å bli svært interesssant. Sky Sport hevder at Sabatini vil angripe for å hente Gonzalo Higuain dersom han får et tilstrekkelig høyt beløp for Marco Borriello….

Ellers er det som i går fortsatt snakk om tre forsterkninger. Sky Sport mener at Sabatini har gitt et bud på €5-6m for Simon Kjær, mens det er påfallende stille rundt Lucho Gonzalez. Il Messaggero hevder i stedet at Sabatini har hoppet tilbake på Portos Fernando, som går under kallenavnet «Octopus» på grunn av sine langbeinte taklinger. Spilleren ønsker å forlate Porto, og Roma ønsker å utnytte dette. Il Messaggero hevder også at Roma har øynene på Casemiro for midtbaneposisjonen, men her leder likevel Inter løpet om spillerens signatur. Men ingen blir vel overrasket over å høre at Sabatini har møtt Casemiros far ved flere anledninger..?

I mellomtiden tar vi med et par uttalelser av interesse. Maarten Stekelenburg (som i går ble offisielt offentliggjort av Roma, dog under navnet Stekelengur!) har sagt til nederlandske De Telegraaf at han allerede liker Roma svært godt, på grunn av livsstil og klima. I går ble det også kjent at Stekelenburg ønsket Roma-overgangen så sterkt at han personlig stilte som garantist for €1,5m av overgangssummen! Luis Enrique ble for øvrig spurt hvilke spillere som har imponert ham mest så langt i pre-season. Han svarte: «Mange, men særlig Federico Viviani.»

I morgen kl 20:15 spiller Roma mot ungarske Vasas.

1.august

Da er det altså én måned igjen til overgangsvinduet stenger, og Roma kommer ventelig til å gjøre ytterligere tre signeringer. Maarten Stekelenburg er klar for Roma, og hans agent sier at spilleren vil dra til Roma i løpet av de kommende dagene for å starte sitt nye eventyr i den italienske hovedstaden. Stekelenburg, som har vært på blokken til mange storklubber, ser ut til å være ekstremt motivert for sin nye klubb. Mirko Vucinic, på sin side, er i Torino og gjennomfører den medisinske testen.

De tre signeringene det er snakk om, er en forsvarsspiller, en midtbanespiller og en erstatter for Mirko Vucinic. De to førstnevnte har vært varslet av Sabatini i lang tid, mens behovet for en Vucinic-erstatter ble tydelig i det øyeblikket Roma bestemte seg for å selge montenegrineren. Vi begynner med midtbanen, der Roma ser ut til å være nær en viktig overgang. I følge Il Romanista kan Lucho Gonzalez være nær en overgang til Roma. Marseille skal i følge L’Equipe ha avslått et bud på €6m fra Malaga, mens spilleren ser ut til å ønske en overgang til Roma. Luchos representanter er i Italia for å forhandle med både Roma og Inter, men Roma er i førersetet. Il Romanista hevder at de to partene var svært nær en enighet i går kveld, og at overgangen kan fullføres allerede i dag. La Repubblica mener Roma kan signere spilleren for €8m. Denne mulige overgangen holder vi et godt øye med utover dagen!

På midtstopperplass virker det fortsatt som om Simon Kjær er mest aktuell, men Roma venter i følge Il Romanista på at Burdisso skal ankomme Roma (i morgen eller onsdag) for  å få tatt en vurdering på hans fysiske tilstand. Som det har blitt varslet tidligere, har Burdisso et problem som kan gjøre det nødvendig å gjennomføre en operasjon. I forbindelse med Kjær virker det ikke som om det er noe konkret ennå, og i så måte ville det vært typisk Sabatini (slik vi har lært ham å kjenne) om det kom en plutselig utvikling på en helt annen spiller.

Navnet som nevnes i forbindelse med å erstatte Vucinic, er Villarreals Nilmar. Villarreal krever – i følge Il Romanista – €20m for brasilianeren, mens Roma kun er villig til å tilby samme pris som de får for Mirko Vucinic, €15m. Et alternativ som har blitt nevnt de siste dagene, er Marouane Chamakh, men det er uvisst hvorvidt dette er rent mediasnakk, eller om spilleren faktisk er på blokken.