Forhåndsrapport: Valencia-Roma

Roma har tatt turen til den spanske byen Valencia for å måle krefter på Mestalla mot laget som havnet på tredjeplass i La Liga forrige sesong. Som ventet var de et godt stykke bak både Barcelona og Real Madrid, men tredjeplassen var heller ikke særlig truet. Valencia avsluttet sesongen på 71 poeng, ni poeng foran Villareal på fjerdeplass.

Denne kampen må anses som Luis Enrique og hans nytenkende AS Romas første virkelige test. Mange positive ting var å spore mot Vasas fra Budapest sist og forhåpentligvis vil laget ha tatt enda noen steg i riktig retning i forhold til å beherske sine nye roller og Luis Enriques måte å spille fotball på. Spesielt venstresiden med Jose Angel og Bojan var toneangivende sist og skal bli spennende å følge igjen.

Daniele De Rossi, som var med på å beseire regjerende verdensmester Spania i midtuken, blir ikke med til Valencia. Sjansen blir trolig gitt Federico Viviani. Unggutten har imponert Enrique i oppkjøringen og ble også matchvinner mot Vasas. Det er ventet at Pizarro får sjansen i den dype rollen og det skal bli meget spennende å se hvordan Il Pek takler spillestilen til nye Roma. Det spekuleres stadig om hans fremtid i klubben, men Luis Enrique hevdet i går at både han og Borriello er i hans planer. Om krav til færre touch og raskere ballbehandling har begynt å synke inn hos Pizarro får vi med andre ord kanskje noen svar på i kveld.

Stekelenburg tar plass mellom stolpene for sin første kamp i gulrødt og han skal få nok å bryne seg på mot spillere som Roberto Soldado, Pablo Piatti og Arsenal-aktuelle Juan Mata.

På topp ventes det at Enrique starter med Bojan- Totti- Borriello. Som man så mot Vasas er ikke dette en trident som opererer på samme måte som det vi er vant med fra en 4-3-3 her hjemme, ala gode, gamle Rosenborg. Her ligger de to ”vingene” langt smalere og baner vei for offensive backer som i følge strategien til Romas nye Mister skal komme gang på gang. Og med tanke på hvordan Totti liker å falle tilbake i banen for å hente ball, kan dette fort fortone seg som en 4-3-1-2. Dette krever mye av spillerne, spesielt kondisjonsmessig, men som vi vet har kondisguden og triatlonentusiasten fra Gijon tatt de nødvendige grep for at dette ikke skal bli et problem.

Kampen blir nok et viktig ledd i oppkjøringen foran årets sesong som offisielt sparkes i gang når Roma møter Slovan Bratislava til Europa League play-off torsdag. En ulempe er selvsagt at stallen ikke er komplett. Trolig vil den ikke være det på en stund og man kan forvente at ting virkelig skjer på markedets siste dag. Det skal dog bare spilles én Serie A-kamp før den tid og neste kamp er intet mindre enn elleve dager etter at overgangsfristen går ut. En ting som er sikkert og visst er at Walter Sabatini jobber på spreng for å få kabalen til å gå opp.

Forvent grinta og moral av Roma i dag mot et Valencia som har hatt en god oppkjøring så langt. Sutring, klaging og inngående gresstudier har blitt sendt til henholdsvis Juventus og PSG. Inn har man fått ydmykhet, profesjonalisme og galskap i spillere som Bojan, Angel og Heinze- så er det bare å vente på at Erik Lamela blir ferdig med sine herjinger i Sør-Amerika før også han kommer for å bli en del av AS Romas spennende og lyse framtid.

AS Roma ankom Valencia klokken 12 i formiddag, kampen starter klokken 22.00.

Skrevet av Hans-Martin Roer