Tap for Valencia

Den første virkelige testen for Luis Enriques mannskap ble gjennomført i går kveld. Det endte katastrofalt. Likevel bør en ta tradisjonen italienske lag, og Roma i særklasse, har i slike «betydningsløse» treningskamper i betraktning.

Det startet imidlertid jevnt. Roma flyttet ballen rundt greit, men allerede etter fem minutter måtte Simone Perrotta forlate banen med skade. Etter dette tok Valencia over og dominerte første omgang totalt. Romas defensiv falt fullstendig gjennom, og det offensive samspillet Enrique har snakket mye om var totalt fraværende. 1-0 kommer etter en håpløs vurdering av Josè Àngel på midtbanen. Istedenfor å måke ballen i siste instans utover sidelinjen,  mister han den til Roberto Soldado som på ny forserer vår spanjol inne i feltet og sender avgårde et innlegg som blir ekspedert av Viviani i eget mål. Ikke patent keeperspill av Lobont, som forøvrig var ustø ved flere anledninger.

2-0 kommer på en flott kontring. Roberto Soldado kommer alene med Lobont og gjør ingen feil. Etter dette gikk lagene til pause.

Kampen ble i andre omgang preget av mange bytter, og lite fungerte. En kan lure på hvorfor trenere velger denne fremgangsmåten når det åpenbart beste på sikt etter undertegnedes oppfatning er å la spillere prøve seg skikkelig i en kamp, for eventuelt hvile den neste. Valencia taklet i alle tilfeller dette best denne gangen, mens Romas offensiv fremstod helt  sporadisk, uten mål og mening. Defensiven bedret seg noe i andre omgang. Imidlertid er det åpenbart at en rekke av de spillerne som fikk prøve seg i går ikke holder Serie A-nivå, og ihvertfall ikke for en ambisjonsrik klubb som Roma.

Kampen ender 3-0 etter at Alcacer ekspederte et innlegg i åpent mål på tampen.

Det mest bekymringsverdige vi tar med oss fra denne kampen er fraværet av offensiv samhandling, samt vår kollektive og individuelle evne til å forsvare oss. Forsvarsfireren vi stilte med igår kunne vel blitt brukt i en Serie A-kamp… Det positive får være at disse kampene må tas med en solid klype salt, i tillegg til at det er drøyt to uker igjen til seriestart.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CHMAfHx-5TQ[/youtube]