Calciomercato – Uke 32

Ta en titt her for overganger som allerede har blitt bekreftet, og legg merke til at oversikten kun inkluderer overganger som har blitt bekreftet med pressemeldinger. I denne artikkelen følger løpende oppdatering av uken, og vi oppdaterer som regel midt på dagen dersom ingenting særlig nevneverdig skjer på andre tidspunkter.

14.august
Dagens viktigste nyhet er at Simon Kjær ser ut til å bli Roma-spiller. I følge Gazzetta dello Sport er Roma nær å sikre seg en lånovergang til €2m, med opsjon på kjøp til €8m. Totalrammen blir i så fall €10m. Her kan en vente seg utvikling i løpet av kort tid. Rapportene støttes av blant andre Corriere dello Sport og Il Romanista.

Roma har kommet til enighet med Osvaldo om de personlige betingelsene, men det er fortsatt noe avstand mellom Romas tilbud og Espanyols prisforlangende. Roma har i følge sport.es tilbudt €13m, og en avtale kan være nær. Den spanske sportsavisen hevder imidlertid at det er sterk konkurranse fra Atletico Madrid, som ser ut til å tilby et beløp langt nærmere de €20m som Espanyol krever. Osvaldo sies å foretrekke Roma, men er ikke negativ til en overgang til Atletico Madrid. Nilmar, på sin side, er lagt på is i påvente av eventuelle bud på Marco Borriello. Osvaldo er heller ikke i Espanyols tropp til morgendagens kamp, grunnet «skade».

Ellers er det nå en real midtbanekrise i Roma. Pizarro kan i følge Il Romanista være ute i så mye som en måned, etter skaden han pådro seg i fredagens oppgjør mot Valencia. Skadet ble også Simone Perrotta, dog uten så stort omfang som Pizarro. Utover dette er også Daniele De Rossi suspendert mot Slovan Bratislava, mens Matteo Brighi og Leandro Greco sliter med ømme muskler. Med andre ord kan det fort bli en midtbane bestående av Primavera-spillerne Viviani og Verre på torsdag. I påvente av bedring har Roma fryst Bertolaccis låneovergang til Lecce.

Når det gjelder jakten på midtbanespillere, synes det å være konsensus om at Sabatini ikke er villig til å betale €15m for Fernando, da spilleren oppleves som for lik Daniele De Rossi. En logisk slutning kan være at Fernando var aktuell som erstatter for De Rossi dersom han skulle forlate Roma, men mer og mer tyder på at De Rossi forlenger kontrakten. På toppen av ønskelisten ligger fortsatt Sao Paolos Casemiro, som er en mer klassisk boks-til-boksspiller. Sabatini forventer i følge Il Romanista at Casemiro havner i Inter, men er klar til å slå til dersom muligheten byr seg. Det har sågar vært snakk om at Sabatini vil dra til Brasil i løpet av den kommende uken.

Hvis vi skal komme med noen tips, så er det at Kjær og Osvaldo blir klar innen få dager, mens Sabatini gjør et siste desperat forsøk på å hente Brasils unge stjerne, Casemiro.

12.august
Vi fortsetter i samme sporet, med Daniel Pablo Osvaldo, som synes å komme stadig nærmere en overgang til Roma. I følge den spanske avisen Mundo Deportivo skal Roma ha gitt et bud på €17m i går kveld, som Espanyol foreløpig ikke formelt har tatt stilling til. Dette harmonerer ikke helt med rapportene fra Italia, blant annet Corsport, som hevder at Sabatini befinner seg nærmere 10 enn 20. Sabatini har reist med laget til Valencia i dag, og det ventes at han kommer til å møte Espanyol i løpet av dagen. Det snakkes imidlertid også om at Sabatini skal møte Villarreal for et siste støt på Nilmar, så mens Roma har sin siste treningskamp før oppgjøret mot Slovan Bratislava, vil ser det ut til at en vel så viktig kamp vil foregå utenfor banen.

Rapportene om disse to spillerne tar nær sagt hele spalteplassen. Diskusjonen rundt midtbanespillere ser ut til å ha kjølnet noe de siste dagene, men Yann M’Vila nevnes av calciomercatoweb som en mulig plan B dersom Fernando ikke lar seg gjøre. Ellers tar vi med at Ivan de la Pena – i følge en pressemelding sluppet i går – ikke kommer til å delta i tilknytning til laget den kommende tiden av personlige årsaker. AS Roma oppgir hans fravær som midlertidig.

PS: Roma har i sommer gjennomført de fleste overganger på lørdager. Vi blir derfor ikke overrasket om noe skjer i løpet av kvelden.

11. august
Vi fortsetter der vi noe kortfattet avsluttet i går. Sabatini bekrefter i dag ifølge calciomercato.com at Osvaldo er det han kaller «en interessant spiller». Han presiserer samtidig at han har en liste på  fem eller seks andre kandidater for samme posisjon som han også betegner som interessante. Det ser dermed ut til at vi kan få tre uhyre spennende uker i sluttspurten av overgangsvinduet.

Den samme Sabatini ble i går ifølge Sky Sport 24 observert på tribunen i landskampen mellom Elfenbenkskysten og Israel. Sky var raskt ute med å nevne Chelseas Didier Drogba som en mulig kandidat for spissplassen. Vi mener derimot at Sabatini finsiktet CSKA Moskvas
Seydou Doumbia, også angrepsspiller. 23-åringen er topscorer i den russiske serien med 10 mål på 17 kamper. Han har tidligere nærmest scoret på bestilling for Young Boys i Sveits.

På dagens pressekonferanse i forkant av fredagens treningskamp mot Valencia bleLuis Enrique stilt flere spørsmål om overgangsmarkedet. Kort og greit bekreftet Il Mister at både Pizarro og Borriello er med i hans fremtidsplaner og ga uttrykk for at begge hadde gjort sine saker bra på trening. Han ville, ikke overraskende, ikke gå ut med navn på spillere klubben følger.

Fabio Simplicios er en spiller Roma har forsøkt å kvitte seg med i sommer. Hans agent bekrefter at det har vært et konkret tilbud fra Corinthians, men som hans klient takket nei til. Han utelukker ikke at Simplicio kan forsvinne fra Roma, men mener det må et attraktivt tilbud til for å overtale Simplicio.

Cicinho ser ut til å være på vei til å signere en ny kontrakt. Hans agent sier i et intervju med vocegiallorossa at han har avtalt et møte med Sabatini neste uke. Det er ventet at Cicinho tar inn over seg deg nye økonomiske hverdagen i Roma og godtar lønnskutt i den nye kontrakten. Cicinho har i dag en netto årslønn på 2,2m. Kun fem spillere tjener mer enn Cicinho i Roma.

10.august
På et argentinsk TV-program «Indirecto», uttalte verten Ruso Ramenzoni i går kveld at Pablo Daniel Osvaldo (Espanyol) er 90% klar for Roma. Han kommer til å signere en 5-årskontrakt.

9.august
Pablo Daniel Osvaldo (angriper, Espanyol, fortid i Fiorentina) kan i følge den argentinske journalisten Cesar Luis Merlo (twitter) være klar for  Roma innen få timer. Han påstår at det står mellom Roma og Atletico Madrid, men at Roma leder løpet. Det merkelige med dette er at det ikke finnes rykter om dette overhodet i italiensk media. Vi holder et øye med dette utover dagen, men per nå er det kun et rykte.

Ellers hevder Marca at Villarreal har avslått et bud på €20m for Nilmar. Det kan i så fall være derfor Roma har beveget seg videre til andre alternativer. Sabatini uttaler til Sky at avstanden mellom Roma og Villarreal er svært lang. En bør imidlertid ikke avskrive Sabatini, som dro i land Stekelenburg til halv pris etter en måned med forhandlinger.

Il Tempo hevder at midtstopperen Ogbonna kan være i ferd med å bryte med Torino, og det på lite hyggelig vis; han vurderer angivelig å bruke den famøse artikkel 17 i FIFAs reglement (Webster-dommen). Roma har tidligere denne sommeren vært ute etter spilleren, men har da blitt møtt med en håpløs pris. Dersom dette nå blir tilfelle, hevder Il Tempo at Roma er i førersetet. Det snakkes i dag også om Colombias Freddy Guarin som et alternativ på midtbaneposisjon, men det virker som om Fernando er på toppen av ønskelisten.

Per i dag er det en hel masse rapporter som virker lite konkrete. Vi oppdaterer her så snart ting begynner å konkretisere seg, og det bør skje noe i løpet av denne uken.
PS: Lamela spiller for Argentina når de møter Egypt i åttendedelsfinalen i kveld kl 00:00. Verdt å få med seg!

8.august

I dag er det litt vanskelig å vite hvor man skal begynne. Mandagene pleier som regel å være fylt med en enorm mengde rykter, og dagen i dag er intet unntak. Vi begynner med Nilmar, som det har vært mye snakk om den siste uken. I følge Corriere dello Sport har Roma lagt denne overgangen på vent som følge av Villarreals steile krav. Det betyr imidlertid ikke at Roma har gitt opp. Spilleren vil til Roma, og frem til 17.august (Villarreal skal spille i Europacup) vil det fortsatt være liv i denne overgangen. Gazzetta dello Sport støtter seg også til denne tilstandsrapporten. Alternativet til Nilmar synes å være Abel Hernandez, men Zamparini krever latterlige €25m for spilleren.

På midtbaneplass snakkes det stadig om Casemiro og særlig Fernando. Sistnevnte skal i følge portugisiske A Bola ha uttrykt et ønske om å forlate Porto, hvilket førte til at han ble holdt utenfor troppen da Porto vant den portugisiske supercupen i går kveld. Interessen fra Chelsea skal, i følge Corriere dello Sport, være begrenset da London-klubben frykter problemer med strenge innvandringsregler. Dette problemet er ikke gjeldende for Roma, annet enn at klubben maksimalt kan hente 2 ikke-eu-spillere. Porto krever angivelig €15m for spilleren, og det er som vanlig her Sabatini reagerer. Hva angår Sao Paolos Casemiro, uttaler klubbens president i dag at spilleren ikke slippes for mindre enn overgangsklausulen i kontrakten. Denne er €30m, og det betaler ikke Roma.

Det foregår også en utstrakt jakt på forsterkninger til midtstopperplassen, den tredje av de totalt 3/4 overgangen som vil komme innen utgangen av august. Agenten til Portos Rolando bekrefter i dag til calciomercatoweb at både Roma og Juventus er interessert i spilleren, og at de håper å få spilleren til Italia mot slutten av overgangsvinduet. Apropos agenter; Simon Kjærs «agent» Marco Dozzini uttalte i går at spilleren kunne være interessert i en overgang til Lazio. Dette stemmer ikke, da Simon Kjær kun har én agent, danske Mikkel Beck. Hvorfor Marco Dozzini uttalte seg om dette, er det dermed ingen som vet.

I følge Il Romanista er Simon Kjær svært, svært lysten på en overgang til Roma, og han er villig til å vente til slutten av overgangsmarkedet på at denne overgangen blir realitet. Il Romanista går langt i å spekulere i at Simon Kjær blir Roma-spiller innen slutten av august, men at det først vil komme en langtrukken drakamp mellom Roma og Wolfsburg, der sistnevnte ikke ønsker å gi slipp på spilleren for mindre enn de betalte Palermo, €12m.