Roma tapte 1-0 i Bratislava

Første oppgjøret i kvalifiseringen til Europa League endte med tap for Roma. Et amputert Roma-lag tapte til slutt 1-0 i Bratislava etter en scoring fra Dobrotka i det 80.minutt. Roma hadde en del gode sjanser, men fant aldri nettmaskene. Roma bør allikevel ha gode muligheter til å avansere med tanke på returkampen, som spilles i Roma torsdag 25.august klokken 20:45.

 

Luis Enrique har tidligere fortalt om sin begeistring for bl.a. Viviani, og både han og Caprari fikk sjansen fra start i kveldens kamp. På benken satt både Totti, Borriello, Perrotta og Taddei, mens Roma startet med følgende mannskap: Stekelenburg – Cicinho, Cassetti, Burdisso, Jose Angel -Brighi, Viviani, Simplicio – Caprari, Okaka, Bojan.

 

Det ble ingen festforestilling i Bratislava, men Roma skapte et par halvsjanser, hvorav Caprari stod for den største sjansen for Roma både før og etter pause. Cicinho virket til tider frisk på høyresiden til Roma, og stod bak Romas største sjanse i førsteomgangen, da han fant spilte ballen inn i Slovans straffefelt. Der havnet ballen omsider hos Caprari, som rolig bredsidet til ballen. Dessverre for Roma snek ballen seg på feil side av venstrestolpen til en utspilt Slovan-keeper.

 

Okaka fikk også sjansen inni feltet like etterpå, men valgte å sende ballen godt opp på tribunen i stedet for å avslutte mot mål. Det skal nevnes at han var presset idet han prøvde å avslutte etter en pasning inn fra venstrekanten. Utenom et par lysglimt var det ikke noe særlig å ropa hurra for i første omgang. Stekelenburg fikk en rolig førsteomgang i Roma-drakten, og hadde så og si ingenting å gjøre på før hvilen.

 

I andreomgangen meldte Slovan seg litt mer med i kampen, og Roma-forsvaret fikk litt mer arbeid, men det virket fremdeles som at Roma hadde grei kontroll. Burdisso var nære på for Roma da han vel 10 minutter inn i andreomgangen fikk hodet på ballen inni feltet. Crossen fra Angel var god, men muligens litt vanskelig å få kraft på, og ballen havnet oppå nettaket til Slovan. Cassetti, som for anledningen var både kaptein og midtstopper, var blant de bedre på Roma-laget og hadde noen meget gode taklinger/blokkeringer utover i andreomgangen, mens Caprari nok en gang var nærmest scoring for Roma. Etter en flott pasning inn i feltet, prøvde han å skru ballen rundt den utrusende målvakten. Dessverre for Caprari og Roma traff ballen stolpen. Like etterpå gikk Caprari ut, og inn kom Francesco Totti. Il Capitano greide dog ikke helt å komme inn i kampen, og man kan spørre seg om det ikke var litt vel friskt å starte uten både Totti og Borriello? Sistnevnte entret banen for Okaka vel kvarteter før full tid, og like etter bytte tok Slovan ledelsen.

 

Det kan absolutt stilles spørsmålstegn til Stekelenburg rundt målet. Det var ikke en klar tabbe, men på ingen måte noen umulig ball å hindre heller. Dobrotka fikk stå temmelig alene i feltet, og headingen hans gikk under Romas nye målvakt. Dermed sto det 1-0 til Slovan, som umiddelbart fikk veldig god tid ved hver dødball. Cassetti var nok en gang på plass med en viktig inngripen like etterpå, mens Romas siste halvsjanse kom på et frispark fra Francesco Totti. Roma måtte se seg slått 1-0 i Bratislava, og må heve nivået betraktelig frem mot returoppgjøret neste uke. Det satser vi på at de gjør, for det er langt fra noen umulig oppgave å slå dette laget mer enn 1-0 på eget gress.