Sesongens første offisielle kamp: Slovan Bratislava – Roma

Kvalifiseringen til gruppespillet i UEFA Europa League sparkes i gang i aften, og for våre håpefulle, går turen til den slovakiske hovedstaden og  Pasiensky stadion. På andre halvdel av banen venter Slovan Bratislava, fjorårets Slovakiske seriemester.

Som seriemester er laget allerede slått ut av UEFA Champions League kvallikk etter to runder, og ikke akkurat mot imponerende motsatnd. I første kvalifiseringsrunde slo Slovan ut FC Tobol fra Kazhakstan med 2-0 hjemme og 1-1 borte. Værre skulle det derimot bli mot fotballstorheten APOEL Nicosia (som slo ut Gjøvik-Lyn 7-0 sammenlagt i 1963), som sendte dagens vertskap hodestups ut av det gjeveste europeiske selskapet med 0-2 hjemme i Bratislava, og et trøstende 1-1 på Kypros.

Slovan skiftet også trener tidlig i august, og Karel Jarolim ga hatten til ikke ukjente Vladimir Weiss, som vi stiftet et bekjentskap med under VM i 2010, og som fremdeles styrer landslagsskuta til det kystløse landet. For ordensskyld kan man nevne at Weiss er far til det selvproklamerte ‘stortalentet’ Vladimir Weiss, som eies av Manchester City, og ikke minst er han sønn av, joda, Vladimir Weiss, en gammel tsjekkoslovakisk fotballstorhet med hele 11 sesonger i Inter Bratislava, og 3 A-landskamper.

I den hjemlige serien topper Bratislava, og har kun ett tap å vise til etter fem runder, og står med tre hjemmeseire, og er naturlige favoritter til å forsvare den slovakiske fotballtronen.

Så til det som betyr noe!

Endelig skal AS Roma spille fotball i en kamp som betyr noe. Til tross for at det blir uttalt at Giallorossi fremdeles er et ‘work in progress’ kan i hvert fall ikke undertegnede skjule sitt spenningsnivå. Omveltningene i det administrative, samt de overgangene som pr. i dag er i boks (og de som lurer i vannskorpen), gjør at dette er en av de mest spennende sesongstartene denne gamle ringreven har vært med på. Og til spenningen knyttes optimisme.

Luis Enrique har tatt med seg følgende tropp til Bratislava:

Antei, Bojan, Borriello, Brighi, Burdisso, Caprari, Cassetti, Cicinho, Curci, Heinze, Jose Angel, Lobont, Okaka, Perrotta, Rosi, Simplicio, Stekelenburg, Taddei, Totti, Verre, Viviani.

Optimisme er det også blandt spillerne, hvor både Brighi og Perrotta er friskmeldte fra skade. Dette skal også gjelde #10, Francesco Totti. Med til Slovakia ble ikke Daniele De Rossi, David Pizarro og Erik Lamela. Sistnevnte er registrert for returkampen, hmen hans sene tilbakekomst fra u-20 VM gjodre at han måtte innom en lege for å sjekke sin høyre ankel.

Også Cassetti måtte gjennom noen punkter hos legen i dag, men ser ut til å være kampklar. Cicinho på sin side, er mer enn kamklar, og skal visstnok være i god form. Ellers i forsvaret er Jose Angel klar for å ta seg av venstre siden av Burdisso-Heinze konstellasjonen i midten. Og i mål: Maarten Stekelenburg fra Haarlem!

Det blir med andre ord et veldig annerledes Romalag man ser på stream i kveld (http://direttagolgratis.altervista.org/direttagolgratis_0003.html), med fire debutanter, samt Frederico Viviani fra Primaveralaget, og gjør lagoppstillingen til la Magica ser noenlunde slik ut:

Stekelenburg; Cicinho/Cassetti, Heinze, Burdisso, José Angel; Brighi, Viviani, Perrotta; Totti, Borriello, Bojan Krkic

PS: Imran kommer til å være på stadion i Bratislava. Han kommer til å legge ut litt bilder og generell stemningsrapport på sin twitterkonto. Til stede kommer også Thomas DiBenedetto til å være – han har i dag satt et endelig pennestrek på avtalen som plasserer Roma i amerikanske hender.

 

FORZA ROMA!!