Calcio Mercato – Uke 33

Ta en titt her for overganger som allerede har blitt bekreftet, og legg merke til at oversikten kun inkluderer overganger som har blitt bekreftet med pressemeldinger. I denne artikkelen følger løpende oppdatering av uken, og vi oppdaterer som regel midt på dagen dersom ingenting særlig nevneverdig skjer på andre tidspunkter.

20.august

Hektiske dager for Sabatini, som nå begynner å få dårlig tid på å fylle hullene i laget. To navn virker å være på vei, om enn noe forsinket. Det synes å være en avtale mellom Roma og Wolfsburg for Kjær, men tyskerne ønsker angivelig en erstatter på plass før de slipper midtstopperen. Likevel sies det nå at Kjær kan være i Roma i løpet av få timer. Osvaldo synes også å være på vei inn. Ifølge Mundo Deportivo har Roma en representant i Barcelona for å fullføre en avtale verdt €13m + ytterligere €3m ved eventuelle bonuser. Osvaldo kan komme til Roma allerede i kveld.

Corriere dello Sport skriver i dag at Roma har både hentet og kvitte seg med Kevin Koffi og Pierre-Alain Mendy. Denne løsningen omtalte vi tidligere denne uken, og tanken er at man omgår utlendingsregelen ved å hente ikke-EU-spillere som har spilt i Italia det foregående året, for deretter å slippe dem igjen. Dette innebærer at Roma nå tilsynelatende kan hente inn to utlendinger.

De to heteste navnene på midtbanen er nå Casemiro og Fernando. Ifølge Corriere dello Sport kan sistnevnte igjen være aktuell for Roma. Spilleren ønsker sterkt en overgang til den italienske hovedstaden og har angivelig lagt press på Porto. Problemet skal være en viss avstand mellom Romas tilbud og Portos prisforlangende, henholdsvis €11m og €15m. Det er ingenting nytt rundt Casemiro, utover det at interessen fortsatt er meget sterk. Dette kan endre seg etter at Casemiro er ferdig i U-20 VM.

En siste viktig nyhet er at Roma, ifølge SkySport, har fortalt Marco Borriello at de ønsker å selge ham. Spilleren kan dermed forlate Roma innen kort tid hvis det foreligger interessenter. Det samme gjelder også Matteo Brighi. Det ligger an til en vanvittig kaotisk avslutning på august!

18.august

Først og fremst tar vi med at DiBenedetto ankom Roma i dag morges, og har signert avtalen. Romas nye eierstruktur er dermed som følger: Neep Holding, eid 60% av DiBenedetto og 40% av Unicredit, eier 67% av AS Roma. DiBenedetto har nå satt kursen mot Bratislava der han skal overvære sin første kamp som eier av AS Roma.

Osvaldo, som så ut til være nærmest 100% klar for Atletico Madrid, kan i stedet havne i Roma likevel. Espanyol skal ikke være fornøyd med verken bankgarantier eller avdragsplan, og Osvaldo skal ha bedt klubben om å selge til Roma. Ifølge Marca kan Osvaldo bli klar for Roma i løpet av dagen. Det kan også gjelde Simon Kjær. Ifølge Corriere dello Sport er det bare små detaljer som gjenstår, og alt kan bli klart i løpet av morgendagen. I så fall er det ikke helt utenkelig at Thomas DiBenedetto kan komme til å presentere både Kjær og Osvaldo i løpet av morgendagen. Hvis Osvaldo likevel havner i Atletico Madrid, er det sannsynlig at neste navn på listen er Palermos Abel Hernandez.

Hva gjelder midtbaneposisjonen, så er det som i foregående dager ett navn som virkelig preger nyhetsbildet: Casemiro. Spilleren deltok i nattens semifinale i U20-VM. Brasil vant og skal spille finale på søndag. Flere kilder hevder å vite at Casemiros agent er i Italia for å diskutere overgang med italienske klubber, deriblant Sabatini og Roma. Overgangssummen er imidlertid et stort spørsmålstegn, og Sao Paolo hevdet i går kveld at det ikke har kommet bud på spilleren.

Alternativet til Casemiro kan være Toulouses Moussa Sissoko. Hans agent uttalte i går til Corriere dello Sport at Roma hadde vært en kjærkommen overgang for hans klient, og at han ville lytte godt dersom hans venn Sabatini ringte..

 

 17.august

Oppdatert 21:55: I følge Radio Marca skal Osvaldo mot alle tidligere påstander være klar for Roma. €17m er prisen.

Vi begynner dagens mercatospalte med å referere fra Sky-journalisten Pierluigi Pardos twitterkonto: «Roma kommer i løpet av de neste tre dagene til å offentliggjøre et par nye spillere». Pardo har skrevet selvbiografiene til både Antonio Cassano og Samuel Eto’o, og anses av mange som en slags autoritet på overgangsmarkedet i Italia. Vi lar det fungere som et bakteppe for resten av rapportene som følger i dag.

Simon Kjær er et overgangsemne med nokså mange motstridende rapporter. Mens Magath og Beck langt på vei benekter noe kontakt med Roma, insisterer italiensk media på at dette på det nærmeste er en done deal. Detaljene er de samme som vi har meldt om de siste dagene: lån til €2m med opsjon på kjøp til €8m. Il Romanista hevder i dag at det bare gjenstår et par detaljer før overgangen annonseres. Avisen hevder at disse detaljene kommer på plass i løpet av morgendagen, og at man deretter vil annonsere overgangen. Enten i morgen eller på fredag. 1 i rekken av 3/4 nyervervelser.

Osvaldo virker tapt til Atletico Madrid, som har slengt €17m på bordet. Spilleren havner, ifølge Marca og stort sett alt annet av spanske aviser, i Atletico Madrid. Roma må deretter flytte blikket videre til andre alternativer. Dette skal fremfor alt handle om Abel Hernandez, ifølge Calciomercato.com, som påstår at Roma har gitt et bud på €13m for Palermos uruguayanske angriper.

DiBenedettos oppkjøp er samtidig i ferd med å konkluderes en gang for alle. Thomas DiBenedetto ankommer, ifølge Corriere dello Sport, Roma i morgen tidlig. Etter en kort dusj på hotellet vil turen gå til Studio Tonucci der avtalen signeres og oppkjøpssagaen omsider møter sin lykkelige slutt. Dersom alt går som planlagt, vil DiBenedetto deretter ta turen til Slovakia sammen med Romas konstituerte president, dottore Cappelli, for å overvære Romas kamp mot Slovan Bratislava.

Tuttosport hevder i dag at Casemiros agent vil lande i Roma i løpet av kort tid for å innlede forhandlinger med Sabatini. Denne saken fremstår per nå fryktelig uoversiktlig; Casemiro har en klausul i kontrakten som innebærer at han kan forlate Sao Paolo for €9m dersom det er en brasiliansk klubb, mens klausulen er €30m for utenlandske klubber. Drakampen mellom Roma, Inter og Genoa (ja, faktisk) synes dermed å ha fått et element av ekstra spenning i seg: kan man kjøpe Casemiro gjennom en brasiliansk klubb?

Per nå er det veldig mange spørsmål som gjenstår å bli besvart. Simon Kjær synes å være en done deal dersom man skal tro en overveldende mengde av rapporter fra Italia. Casemiro og Hernandez står igjen som to store spørsmålstegn. Kan Sabatini dra det i land? Det gjenstår å se.

16.august

Sky Sport hevder at Roma og Wolfsburg er enige; Simon Kjær er klar for Roma innen 48 timer. Han kommer på lån for €2m, og Roma kommer til å ha opsjon på å kjøpe spilleren til €8m. Simon Kjær kommer til å tjene €1,5m netto i året, ifølge SkySport. 

Ifølge SkySport24 har Roma gitt et bud på €14m for Sao Paolos Casemiro. Sao Paolo skal tidligere ha krevd €20m, men dette blir ikke aktuelt for Walter Sabatini. Sabatini skal, ifølge SkySport, håpe at hans gode relasjoner med spilleren og hans støttespillere skal kunne olje hjulene og sørge for at €14m er tilstrekkelig. Casemiro er en typisk boks-til-boks spiller og nevnes i samme åndedrag som de absolutt store navnene fra den unge, brasilianske generasjonen som er på vei opp nå.

I går kveld ble det hevdet fra Spania at Espanyols Osvaldo på det nærmeste var klar for Atletico Madrid. Espanyols sportssjef Ramon Planes sier i dag til calciomercatoweb at interessen er sterk både fra Roma og Atletico Madrid, og at begge klubber har kommet med bud på spilleren. Det virker opplagt at spilleren er på vei bort, men usikkert om det blir Roma eller Atletico Madrid som strekker det lengste strået. Atletico Madrid er ifølge spansk media klare favoritter.

Ellers hevder Sky Sport 24 at Erik Lamela kommer til Roma allerede førstkommende torsdag. Samtidig hevder VoceGiallorossa at han ankommer Roma først 23.august. Det sies også at Daniele De Rossi nå kan nærmere seg en forlengelse av hans nåværende kontrakt, til €4m i året.

Det er også verdt å merke seg at Angelo Peruzzi, ifølge Sport Mediaset, er veldig nær å slutte seg til Roma. I motsetning til hva som har blitt sagt om at han skal erstatte Ivan de la Pena (som har forlatt Roma midlertidig av personlige årsaker), skal Peruzzi tre inn i en koordinasjonsrolle mellom klubb, støtteapparat, spillere og supportere.