– Det er en ære for meg å være her

Litt forsinket åpnet Fenucci pressekonferansen med Romas kanskje mest spennende signering denne sommeren.

-Vi er her for å presentere det som sammen med Jose Àngel var det første kjøpet til nye Roma. Dette er et viktig kjøp både på et økonomisk og teknisk nivå. Prosjektet baserer seg på spillerne som allerede er her og unge spillere med stort potensiale. Erik kommer her med stor entusiasme, og spilte forrige sesong med personligheten til en veteran, til tross for hans unge alder.

Erik Lamela virket nervøs og fattet seg i korte ordelag på spørsmålene som kom.

– Roma er en stor klubb og det er en ære for meg å være her. Det er store spillere her, og klubben er en av de største  i Italia og i verden. Jeg har allerede snakket litt med mine nye lagkamerater, så langt det lar seg gjøre ettersom jeg fortsatt jobber med å lære italiensk.

Argentineren fikk spørsmål om kampen mot Slovan Bratislava, og utrolig nok hva han syntes om at Borriello og Totti hadde blitt plassert på benken fra start.

– Jeg så kampen, og likte det jeg så av Roma. Resultatet var urettferdig. Når det gjelder Totti og Borriello, så er det treneren som bestemmer.

Lamela har den siste tiden vært sterkt deltakende for Argentina i U-20 VM. Laget nådde kvartfinale der de til slutt tapte på straffer mot Portugal. Lamela spilte over halve mesterskapet med en skadet ankel, og hans fysiske tilstand ble naturligvis et tema på pressekonferansen. Han ville imidlertid ikke svare på om han ble klar til neste kamp.

– Det viktige nå er å ikke å bli klar fort, men å bli 100% restituert etter skaden, sa han.

Romas midtbane har blitt gjenstand for mye diskusjon denne sommeren, og det har blitt diskutert hvorvidt Lamela kan fungere blant de 3 på midtbanen.

– Jeg er angriper, som spiller enten til høyre eller venstre. Jeg spiller naturligvis der treneren vil ha meg, og vi vil se på trening hvilken posisjon som passer for meg.

19-åringen tar et stort steg ved å flytte over atlanteren til en ny liga, et nytt språk og en ny kultur. Han fikk spørsmål om hvordan han ser på tilpasningen til sitt nye liv, og om han ser på det som en fordel at det allerede er argentinere i troppen.

– Det er selvfølgelig veldig viktig for meg at at det er argentinere som Heinze og Burdisso i troppen. De snakker samme språk som meg og kan hjelpe meg med å integrere meg i laget. I slutten av måneden kommer familien min her og det vil hjelpe meg veldig med å finne ro. Så snart jeg kan spille vil jeg prøve å gjøre mitt aller beste.

Kilder: vocegiallorossa.it, romanews.eu