RCN-Intervju #1: Vidar Winje (Koonig)

Intervjuobjekt: Vidar Winje (Forumnick: Koonig)

 

Når ble du Romanista, og hvordan/hvorfor?

Klarer ikke helt å tidfeste til hvilket år det var, men TV3 hadde Serie A-kampene på det tidspunktet, jeg vil anta at det det var rundt 96-97 sesongen en plass. Det var da det første Romanista-frøet ble sådd, et av mange, men definitivt det viktigste. Tror ikke jeg så hele kampen heller (og husker heller ikke motstander) men det som etter hvert har gjort meg til den Romanistaen jeg er nå er ganske enkelt et frispark. Frisparket ble tatt ca. 4 meter utenfor 16-meter linja på høyre side, det er Totti som skal ta frisparket, han legger ballen død og lobber (!) ballen over muren til en medspiller som har gått på et løp på yttersiden av muren og deretter setter ballen kontant i nota bak keeperen på hel volley!

 

Hvor ganger har du sett Roma live, og hvilke kamper?

Jeg har sett ASR 2 ganger i løpet av min tid men flere blir det. Den første var Derby della Capitale i 2009, og resultatet var et skuffende 4-2 resultat til Lazio-merda. Sist nå var ved fellesturen med RCN mot Palermo, det også et nederlag, så satser knallhardt på å få et positivt resultat neste gang.

 

Ditt beste live-minne?

Det må defintivt være fellesturen/kampen jeg tok med RCN, det å stå i Curva Sud sammen med Romanisti fra Norge er noe jeg ALDRI kommer til å glemme. Lykkerusen av bare det å stå i Curva Sud er noe av det største jeg har vært med på.

 

En kamp du aldri glemmer…

Det må uten tvil være derbyet i 2002 hvor hvor L’Aeroplanino (Montella) egenhendig avgjorde kampen med sine 4 mål. I tillegg å kunne sitte rett ved siden av min far som har et ”anglofilt” hjerte til fotball, og bare se han måpe J

 

Og en kamp du skulle ønske du kunne glemme.

Uten tvil CL-kampen mot Manchester United , det å få 7 mål imot er ikke noe jeg glemmer, dessverre.

 

Hvilke av dagens spillere er din favoritt (minus Totti)?

Uten tvil blir det Marco Cassetti, det er bare noe med den framtoningen hans som klyper meg i hjerterota!

Vanskelig å forklare mer om hvorfor, det bare er sånn.

 

Og hvem av dem ville du betalt flybillett til hvis det fikk dem ut av klubben?

Per dags dato er det ingen jeg kunne tenkt meg å ha ut av klubben, fikk ønsket mitt oppfylt denne mercaton med å få Doni sendt videre til LFC.

 

Din favorittspiller i Roma gjennom tidene (minus Totti)?

Ingen over ingen ved siden, det må bli Aldair. Tror ikke jeg trenger å forklare den nærmere .

 

En spiller du ville gitt høyrearmen for å se i Roma-drakt…

Mer som et ønske om å se denne spilleren i Roma trøye igjen for min del, og da snakker jeg om Mexes. Ville gitt begge armene mine for den muligheten!

 

Og en du ikke ville hatt om klubben fikk penger for å hente han inn?

Egentlig alt som har vært borti den lyse blå fargen (Laziale), men Stephan Lichtsteiner har gjort seg mest uspiselig hos meg.

 

Hvilken motspiller i Serie A har du mest respekt for?

Defintivt Filippo (Pippo) Inzaghi, å holde seg på et så høyt nivå så lenge er intet annet en imponerende.

 

Og motsatt… ?

Stephan Lichtsteiner.

 

En motspiller du vet du ikke burde like men du klarer ikke å la være…

Hehe… Gennaro Gattuso må nok gli inn her, har rett og slett et elsk/hat forhold til den kroppen der. Det er noe med den energien hans utpå banen så vel som på benken av og til som er bare herlig .

 

Hvem er din største kulthelt i fotball. Hvem som helst, fra når som helst.

Vet ikke helt om han går under ”kulthelt”  men jeg vil gjerne trekke fram Dennis Bergkamp med sitt overblikk og servitøregenskaper i de årene han spilte for Ajax og Arsenal (han hadde vel også flyskrekk så det var vel ikke alltid at han ble med klubben på de lengste turene).

 

Om Luis Enrique skulle forsvinne, hvem ville du helst sett som hans etterfølger?

Jeg håper jo først og fremst at han lykkes med dette prosjektet og får god tid på seg , jeg forventer ikke å se Roma blant topp 3 denne sesongen, men hvis jeg hadde fått valgt fritt tror jeg må ha gått for Ancelotti.

 

Roma får endelig sin egen stadion. Du får ansvaret for å velge navn… hva blir det til?

I mine øyne må det bli Stadio Franco Sensi pga. måten han ledet klubben på inntil hans død i 2008.

 

Ditt absolutt beste minne som Romanista?

Mitt beste minne må være fellesskapet jeg kjente når vi sto som en gjeng med norske supportere i Curva Sud, og ikke minst å det å kunne stå i selveste Curva Sud !

 

Og ditt absolutt verste?

Det å sitte på en pub full av med Manchester United-supportere og se det 7-1 tapet i CL.

 

Om du har vært i Roma, hva er ditt beste, gjerne litt originale tips til hva man bør gjøre?

Har ikke vært i Roma så mange ganger, men vil vel anbefale Trastevere-området med sine mange små kneiper med fantastisk atmosfere.

 

Italienere har en lang og ærerike tradisjon med latterlige kule navn. Har du en eller flere favoritter?

Mattia Destro er favoritten her, du forventer deg mye bare pga. av etternavnet

 

Noen andre klubber enn Roma du har et (bra) forhold til?

Foruten Norge hvor det er Rosenborg som gjelder, så er det Barcelona med sin Tiki-Taka fotball som jeg har et bra forhold til, det er noe med den lekne fotballen som er blitt spilt der og de spillerne som har vært i den trøya.

 

Spiller du fotball selv? Og i så fall, hvilken spiller kan du sammenligne deg selv med? (du trenger ikke å spille

fast for et lag for å svare på dette)

Har ikke spilt noe organisert fotball (det har mest blitt løkkefotball) men jeg har hørt flere ganger at jeg ligner litt på Rune Bratseth i steget når jeg har ballen i beina.

 

‘Roma’ baklengs er ‘Amor’, men om du skulle beskrive AS Roma med ett ord… ?

LIDENSKAP !

 

Og helt til slutt: har du noe eget å tilføye?

Jeg vil gjerne takke de som står bak RCN, uten dere så hadde det vært vanskelig å finne fram til det samme samholdet blant norske Roma fans som eksisterer i dag .

 

Lyst til å delta? Send en mail til dane@live.no eller registrer deg på vår Facebook-side (ASROMA.NO), og du blir satt på venteliste. Vi ser fram til å høre fra deg!