Roma ute av Europa League

Det er egentlig ikke til å tro. Roma kunne etter vel en time ledet med både 3 og 4 mål, men Perrotta sin scoring etter 11 minutter ble den eneste scoringen for hjemmelaget i kveldens kamp mot Slovan Bratislava. De slovakiske mesterne utlignet 8 minutter før full tid, og med var det takk og farvel for Roma hva gjelder Europa League… og det før den egentlig hadde begynt.

 

Luis Enrique møtte massiv kritikk i etterkant av tapet i Bratislava, mye grunnet at han plasserte både Totti og Borriello på benken fra start. I dag var Il Capitano med fra start, mens Borriello satt på tribunen grunnet skade. Roma startet med følgende startoppstilling:

 

Stekelenburg – Cicinho, Cassetti, Burdisso, Jose Angel – Perrotta, Simplicio, Viviani – Bojan, Totti, Caprari

Cicinho måtte kaste inn håndkleet allerede før 10 minutter var spilt, og det så ut til å være muskulære problemer i det ene låret som var årsaken. Dermed var det duket for Aleandro Rosi inn for brasilianeren. Roma hadde som sagt et 0-1 tap fra Bratislava å ta igjen i kveld, og det skulle ikke ta lang tid før Roma hadde utlignet forspranget. Roma fikk corner, og Totti slo ballen inn i feltet. Der dukket Simone Perrotta opp på bakerste stolpe, og satte ballen mellom bena på Slovan-keeperen. En strålende start på kampen for AS Roma. Roma fortsatte å skape halvsjanser, bl.a. var Simplicio ikke så fryktelig langt unna å doble ledelsen da han fyrte av et hardt skudd som suste like over målet til Slovan Bratislava. Bojan, som hadde en ganske rolig førsteomgang måtte se sitt skuddforsøk bli blokkert av Cikos.

Roma fikk en ny corner, og Il Capitano prøvde seg med en frekkis. Dessverre for Totti og Roma gikk hjørnesparket i nettveggen, og ikke inn i målet bak en temmelig utspilt målvakt. Jose Angel, en av banens definitivt beste i kveld, prøvde seg fra langt hold, mens Stekelenburg ble testet av Guede. Det ble, i likhet med i Bratislava, en meget rolig førsteomgang på jobb for Stekelenburg i dag.

Omgangens siste sjanse var det Roma som hadde. Aleandro Rosi og Bojan viste fint kombinasjonsspill, og førstnevnte fyrte av et skudd som traff nettveggen. Roma gikk til pause med en 1-0 ledelse, og så ut til å ha grei kontroll på kampen.

Andreomgangen startet veldig lovende for Roma. Til tross for mange nye spillere (både innkjøpte og spillere fra primavera-laget), viste Roma til tider meget godt spill, med gode bevegelser og pasninger. Det eneste som manglet var den siste touchen. Totti forsøkte seg med et skudd, og like etterpå spilte han en nydelig ball gjennom til Caprari på frispark. Sistnevnte vendte av en mann og satte ballen i stolpen.

Roma var inne i en meget god periode, og kunne egentlig ledet både 3-0 og 4-0. Jose Angel burde definitivt scoret da han mottok en pasning inne i boksen. Han fyrte av et skudd på halvvolley, men dessverre gikk den over målet til Slovan Bratislava. Det begynte å lukte en typisk «åja, det er den dagen»-dag i Roma, og like etterpå ble også Il Capitano – en BB-kandidat – byttet ut for Stefano Okaka, for noen kjent som tvillingbroren til Stefania Okaka, tidligere volleyballspiller for Florens Castellana i Italia, før overgangen til Parma Volley Girls. Reaksjonen var massiv piping fra hele stadion, og man fikk en dårlig følelse av å se Totti gå rett i garderoben…

Så kom det vi alle fryktet. Bortemålet til Slovan Bratislava. En ball inn i feltet til Roma ble stoppet av Cassetti, men han klarte ikke å få klarert den ordentlig, og Stepanovsky fikk en enkel oppgave med å sette ballen bak en sjanseløs Stekelenburg. 1-1, og Roma hadde 8 minutter på seg til å score de nødvendige 2 målene de trengte for å avansere i Europa League. Det skulle ikke skje. Bojan hadde en fantastisk sjanse helt på tampen etter samspill med Okaka, men skjøt rett på keeper. Dermed var kampen slutt, og Roma må fokusere på Serie A og Coppa Italia i årets sesong.

 

Pluss: Viviani og Caprari viste gode takter igjen, spesielt førstnevnte. Jose Angel hadde en meget god dag på venstrebacken, og Totti viste at han langt fra er ferdig. Roma manglet mange spillere i dag (Pizarro, De Rossi, Borriello, Lamela, Juan) og har i tillegg spillere som Osvaldo på vei inn. Kjær er også på vei til Roma, og det er også snakk om to midtbanespillere til som skal sikres før overgangsvinduet stenger. Roma skapte mange sjanser, og var det klart beste laget, til tross for at de altså spilte med et meget amputert lag.

Minus: Roma er nødt til å bli mer effektive foran mål. Enkelt og greit.

 

Det ser ut til å gå bli utsatt seriestart i Serie A, og kanskje er ikke det så fryktelig dumt for Luis Enrique og hans mannskap. Vi er ute av Europa League, men vi er fremdeles bare i foster-fasen av DiBenedetto sitt nye Roma-prosjekt. Daje Roma e forza Roma per sempre!