Slovan på besøk

«Det vil bli tøft i Roma, men vi reiser ikke dit som turister» – Martin Dobrotka (Slovan)

Slik avsluttet matchvinneren et intervju med slovakisk media etter Slovans 1-0 seier over Roma var et faktum. Alt er lagt til rette for en interessant kamp. Rundt 40 000 billetter er solgt. Thomas DiBenedetto vil overvære sin første kamp på Stadio Olimpico som president. Nyervervelsen Pablo Daniel Osvaldo har bekreftet at han vil se kampen fra tribunen.

I Roma har kritikken mot Luis Enrique vært stor etter nederladet i Bratislava. Hans avgjørelse om å vrake Totti fra start diskuteres fortsatt flittig i media. Stemningen på gårsdagens pressekonferanse var derfor spent. En selvsikker trener slo tilbake mot mediestormen: «Denne uken, neste uke og hele tiden vil jeg bruke de spillerne jeg føler er mest forberedt til kamper. Vi tar utgangspunkt i treningen og dette er en noe jeg vil fortsette med. Det har vært mye snakk i det siste, men jeg lar meg ikke påvirke av det som blir sagt.»

Samtidig har Slovan Bratislavas trener, Vladimir Weiss, gjort det klart at han ikke har noen planer om å legge seg bak på: «Jeg er sikker på at vi vil trenge et mål. Vi har ingen planer om å kun forsvare oss, vi vil spille offensivt.»

Roma møtte Kosice i Europa League kvalifiseringens tredje runde i 2009. Etter 3-3 i Kosice vant Roma returoppgjøret 7-1 på Olimpico. Marko Milinkovic (Slovan) spilte for Kosice mot Roma i begge oppgjørene i 2009. Han mener Slovan er langt bedre enn Kosice i 2009: «Det er absolutt ikke noe jeg vil erfare en gang til. Slovan har et mye bedre lag enn Kosice den gang. Vi er i en annen situasjon og har en mer realistisk sjanse til å gå videre.»

Trener Weiss har gjort sine saker bra etter at han tok over for tsjekkiske Karel Jarolim for drøye tre uker siden. Med syv poeng på tre kamper har Weiss ført Slovan til topps i den hjemlige serien. I tillegg har han også slått Roma. Nå venter nok en stor utfordring for taktikeren som i fjor sendte Italia ut av VM som landslagssjef for Slovakia.

Slovan får tilbake midtbanespilleren Karim Guede fra karantene. Den 26 år gamle defensive midtbanespilleren er en nøkkelspiller for slovakerne og går ikke overraskende rett inn i startelleveren. Filip Sebo er forventet å ta plassen på topp som ensom spiss i det slovakisk media forventer in 4-1-4-1 formasjon fra Weiss.

For Roma er Borriello, Lamela, Pizarro, Antei og Curci uaktuelle på grunn av skader. Det gir mest sannsynlig følgende lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): Stekelenburg; Cicinho, Cassetti, N. Burdisso, Josè Angel; Simplicio, Viviani, Perrotta; Caprari, Totti, Bojan.
Benken: Curci, Rosi, Heinze, Brighi; Verre, Okaka, Taddei.

Slovan Bratislava (4-1-4-1): Putnocky; Cikos, Dobrotka, Had, Pauschek; Bagayoko, Zofcak, Kladrubsky, Guedè Stepanovsky; Sebo.
Benken: Bartalsky, Kolcak, Dosoudil, Grendel, Milinkovic, Kuzma, Lacny.

Diskuter kampen på forumet. Klikk her for å komme direkte til kamptråden.