Calcio mercato – oppløpssiden

Ta en titt her for overganger som allerede har blitt bekreftet, og legg merke til at oversikten kun inkluderer overganger som har blitt bekreftet med pressemeldinger. I denne artikkelen følger løpende oppdatering av uken, og vi oppdaterer som regel midt på dagen dersom ingenting særlig nevneverdig skjer på andre tidspunkter.

27.august

Som vi har skrevet om i en egen sak her på asroma.no, er overgangen til Simon Kjær i fare for å falle gjennom pga en uenighet mellom klubbene i tolvte time. Les mer om det her. Dersom Kjærs overgang skulle strande, nevnes Torinos Ogbonna som plan B. Vi får imidlertid velge å tro at dette ordner seg, da spilleren har et uttalt ønske om å spille for Roma.

Mourinho uttaler i dag at Gago ikke lenger er en del av hans fremtidsplaner. Likevel kan det virke som om Roma har satt denne på vent, etter at man i går kveld rapporterte om at Gago kunne bli Roma-spiller om kort tid. Årsaken kan være at Roma, ifølge SkySport, har blitt tilbudt å kjøpe Miralem Pjanic fra Lyon. Det skulle likevel ikke overraske om Fernando Gago blir Roma-spiller før vinduet stenger, selv om han også har tilbud fra Manchester City.

Selv om Osvaldo er klar, virker det ikke som om Roma er ferdig med utskiftningene i angrep. Det ble i morges sagt at Marco Borriello var på vei til Paris for å signere for PSG. I ettertid har det vist seg at han er i Milano, hvilket er helt udramatisk ettersom han tilbringer mye av fritiden sin i Milano. Det skulle likevel ikke overraske om han blir solgt til PSG, ettersom Leonardo har bekreftet at de henter en angriper fra Serie A innen søndag, altså i morgen. Dersom Borriello blir solgt, er det mye som tilsier at Roma vil gjøre et nytt forsøk på Abel Hernandez, selv om dette levnes liten sjanse for suksess.

Et mer sannsynlig alternativ er Genoas Palacio. Genoa-president Preziosi bekrefter i dag til Sky at de er i samtaler med både Roma og Inter, og at ingen spillere er uerstattelige. Han sier imidlertid også at en eventuell overgang avhenger av om Roma er villig til å møte Liguria-klubbens økonomiske krav, hvilket han ikke er sikker på at de vil.

 

26.august

Osvaldo er offisielt Roma-spiller. Det samme blir Simon Kjær i løpet av dagen. Dansken har fullført den medisinske testen og er klar for å signere kontrakten med Roma. Annonseringen av Kjær kommer i løpet av få timer.

Dermed flytter når Sabatini alt fokus til de to midtbaneposisjonene. Romas CEO Claudio Fenucci bekreftet i går at det kommer to midtbanespillere. Den ene, sa han, var et navn som hadde frekventert mye i media, mens den andre spilleren var et navn som foreløpig bare var kjent i hodet til Sabatini.

Det kjente navnet synes å være Fernando Gago, som både Il Romanista og Corriere dello Sport virker nærmest skråsikre på. Spilleren er ønsket av Manchester City, men Gago ønsker Roma. Det skal særlig være relasjonene til Franco Baldini som er utslagsgivende, både for Gago selv og for forhandlingene mellom de to klubbene. Samtidig sies det at Gago heller vil bo i Roma enn Manchester (selvfølgelig). Mannen som bestandig vet mye om Real Madrids overgangsmarked, Ernesto Bronzetti, sier «jeg kan ikke si noe, vi ser i dag», med henvisning til at Gagos fremtid trolig blir kjent i løpet av dagen.

Noe splittelse i media vedrørende Riccardo Montolivo. Roma har, ifølge Il Romanista, ikke gitt opp å signere Montolivo. Corriere dello Sport mener imidlertid at Corvinos motvilje til å forhandle med Roma har ført til at fokuset har blitt flyttet. De øvrige navnene som diskuteres er Fernando og Guarin, begge fra Porto. Og så er det denne spilleren som kun Sabatini vet om da…

Ellers nekter Simplicio å flytte på seg, mens Borriello kan havne i PSG. Ifølge l’Equipe uttalte Leonardo at de kommer til å hente en midtspiss fra Serie A innen søndag. Den franske avisen mener dette er enten Marco Borriello eller Amauri. Sånn for PSGs del, får en nesten håpe det er Marco Borriello.

25. august

Osvaldo landet i Roma i går kveld kl 21:00. Kl 08:45 i morges ankom han Gemelli for medisinsk sjekk. Denne varte til kl 12:40. «Jeg har valgt Roma fordi det er en stor klubb! I kveld kommer jeg til å være på Olimpico». Det forventes at Osvaldo signerer kontrakten i løpet av dagen, og at Roma annonserer kjøpet av midtspissen. Roma betaler ifølge Il Messaggero €13,5m pluss bonuser. Osvaldo signerer en 4årskontrakt med Roma.

Ifølge Il Romanista er nesten alt i boks også for Fernando Gago. Ryktet dukket opp i går kveld i kjølvannet av at Casemiro-overgangen hadde strandet. Roma ønsker Gago fordi han er forholdsvis ung (25), men likevel har god erfaring. Når det gjelder Montolivo, som også dukket opp ut av intet i går ettermiddag, sies det at Roma har presentert et bud på €7m og avventer tilbakemelding fra både Fiorentina og spilleren selv. Ryktene rundt Portos Fernando har dødd ut, og det virker stadig mer sannsynlig at de to forsterkningene på midtbaneplass blir nettopp Gago og Montolivo.

Kjær er imidlertid nestemann inn. Il Romanista venter en offisiell annonsering av kjøpet i løpet av dagen i dag eller i morgen. Til danske sporten.dk uttalte Kjær selv følgende tidligere i dag: «Jeg vil gerne blive i Wolfsburg, men manageren har sagt, jeg kan gå. Så det forholder jeg mig til nu. Jeg ved, AS Roma er interesserede. Det er en stor klub, hvor jeg vil få mange muligheder. Jeg kender ligaen og klubben rigtig godt. Det ser jeg som en stor fordel».

Det ligger an til en hektisk finish, og vi følger tett med!

24.august

Oppdatert 18:30: SkySport hevder at Roma har gitt et bud til Fiorentina på Riccardo Montolivo. Spilleren som var forespeilet en overgang til Milan (som til slutt landet på Aquilani i stedet), vil i følge TV-kanalen gi tilbakemelding til Sabatini i løpet av kvelden. 

Det er en uke til overgangsvinduet stenger, og Sabatini har fått en real strek i regningen, i alle fall dersom en forutsetter at planen var å signere Casemiro. Sao Paolo annonserte i går at spilleren har signert en ny kontrakt for de neste 5 årene. Utkjøpsklausulene (tidligere €8m for brasilianske klubber og €30m for utenlandske klubber) har nå blitt økt til €27m for brasilianske klubber og €50m for utenlandske klubber. Ifølge Corriere dello Sport begynte møtet mellom Sao Paolo og Casemiro med at sistnenvte uttrykte ønske om å bli solgt til Roma, og at et voldsomt press i stedet resulterte i ny kontrakt.

Med Casemiro mer eller mindre en umulighet, må fokuset dermed flyttes videre. Navnene det nå spekuleres i er Real Madrids Gago, som kan være tilgjengelig på lån, Portos Fernando og Alberto Aquilani. Sistnevnte havner med stor sannsynlighet i Milan, og Sabatini benektet i går at Roma har noen interesse i å hente ham tilbake. Stort spørsmålstegn hva som skjer her, men forhåpentligvis dytter Sabatini nå fullt fokus til Fernando.

Når det gjelder Osvaldo, så hevder Il Romanista at alt er i boks, rent bortsett fra en bankgaranti fra Roma. Denne ventes å bli faxet til Espanyol i løpet av dagen, og deretter vil spilleren være klar for medisinsk test og signering av kontrakt. Ingenting nytt om Simon Kjær, men en må nesten bare gå ut i fra at denne avtalen kommer til å bli fullført innen kort tid. Avtalen har blitt omtalt som en done deal i flere dager.

23.august

Det er snart på tide å finne frem kaffekoppen, for nå begynner det å dra seg til i Roma. Daniele De Rossi er ventet å signere en ny kontrakt med Roma innen kort tid (kanskje i løpet av dagen). Denne kontrakten vil binde ham til 4-5 nye år i Roma, og lønnen ventes å bli et sted rundt €5m. Dette ble i dag godkjent av DiBenedetto, i møte med Fenucci og Sabatini, ifølge laroma24.it.

Osvaldo og Kjær er stadig nærmere overgang til Roma. Osvaldo kan ankomme Roma allerede i kveld og gjennomføre sin medisinske sjekk i løpet av morgendagen. Rammene rundt avtalen er foreløpig ikke kjent, men det ventes at Roma vil betale et beløp rundt €17m inkl bonuser, 40% betalt nå, og 60% betalt på senere avdrag. Wolfsburgs kjøp av Kyrgiakos åpner for Kjærs overgang til Roma; også han kan ankomme Roma i morgen.

Casemiro synes å komme nærmere og nærmere en overgang, han også. Corriere dello Sport gjengir i dag følgende sitat: «Jeg har alltid drømt om å spille for Roma. Hvis det er en mulighet for meg å dra dit, ønsker jeg å finne en løsning som alle parter kan bli fornøyd med.» Il Sussidiario hevdet i går at Roma hadde kommet til enighet med både Sao Paolo og Casemiro om en overgang verdt €14m.

22.august

Rykter tidligere i dag om at Sabatini har lagt Kjær på is, og heller går for FCKs Zanka Jørgensen. Jørgensens agent har avvist at spilleren forlater FCK denne sommeren, og påstandene virker egentlig tatt ut av det blå. Kjær er fortsatt en svært sannsynlig overgang, spesielt etter at Liverpool nå i kveld har gitt Kyrgiakos til Wolfsburg. Tyskerne har dermed sikret seg en erstatter for dansken. Kjær til Roma i morgen?

I likhet med Kjær er også Osvaldo høyaktuell for Roma. Her er det imidlertid stor konkurranse fra Atletico Madrid, som jakter en erstatter for Forlan (på vei til Inter). Det virker imidlertid som Roma har grepet om denne signeringen. I følge Mundo Deportivo ble salget av Osvaldo vedtatt på dagens styremøte for Espanyol, og avtalen kan materialisere seg innen kort tid. Heller ikke her er det utenkelig at noe kan skje i morgen.

Det er stille rundt Fernando i dag, i motsetning til Casemiro. Sao Paolo skal, ifølge Il Sussidiario, være i ferd med å akseptere et bud fra Roma pålydende €14m, og Roma kan dermed være i ferd med å røve til seg spilleren som lenge har vært under radaren til Inter. Hvorvidt dette stemmer, er imidlertid en helt annen sak. Det blir spennende å følge i dagene som kommer.

Borriello kan se ut til å være på vei ut, og ifølge spanske AS skal Roma igjen være tilbake på banen for Nilmar. Et bud på €20m kan være nært forestående, som supplement til en angrepsrekke med for mange sentrale og for få breddeholdere. Ellers var AS Romas maktelite samlet på Trigoria i dag, trolig for å stake ut kursen for de siste 9 dagene av Romas mercato. Mye gjenstår, og mye arbeid er underveis. Oppdateringene kommer her utover i uken!