RCN-Intervju #2: Kim Eide

Når ble du Romanista, og hvordan/hvorfor?

Ble tidlig interessert i Italiensk fotball med Calcio sendingene som gikk på TV3 på Søndagene. Men det tok litt tid før jeg klarte å bestemme meg for favorittlag. Den utløsende faktoren var vel at favorittspilleren min, Gabriel Omar Batistuta, skiftet klubb i 2000 til et spennende lag med usannsynlig deilige drakter. At de gikk hen og vant den påfølgende sesongen var nok også en utløsende faktor, og etter det har kjærligheten bare vokst seg sterkere og sterkere!

 

Hvor ganger har du sett Roma live, og hvilke kamper?

Har sett 4 kamper live, prøver å få til en kamp i året siden første opplevelse. Den første kampen jeg så var Roma-Milan i 2007, som endte 1-1. Den andre var Champions League kvartfinalen påfølgende år, hvor vi tapte 0-2 for Manchester United. Neste år så jeg Inter-Roma i Milano, som også endte 1-1 og det siste var den famøse gruppeturen nå i vår mot Palermo. Har med andre ord også til gode å oppleve Roma vinne live.. Hverdagen til en Roma fan!

 

Ditt beste live-minne?

Det å gå opp trappene første gang på Olimpico å se ut over den ”vakre” stadion ga voldsomme frysninger. Men mitt beste live minne er nok kvartfinalen mot Man Utd, vi hadde billetter i Curva Nord, rett ved bortesupporterne, og ble sittende rett ved pleksiglasset som skilte oss fra 3000 forbanna engelskmenn. Vi fikk ikke med oss mye av kampen siden vi måtte passe oss for flygende gjenstander, men den gale stemningen og alt hatet mellom italienske og engelske fans kommer jeg aldri til å glemme.

 

En kamp du aldri glemmer…

Vanskelig å sette kamper opp mot hverandre, men ett av mine stolteste øyeblikk som Roma supporter er vel når vi slo ut Real Madrid i 8-dels finalen i CL 2007. Slo dem 2-1 både borte og hjemme og spilte fantastisk fotball.

 

En kamp du skulle ønske du kunne glemme

Det er vel liten tvil om at 1-7 mot Man Utd er den verste, og en kamp man er så heldig å bli påminnet om relativt ofte i anglofile Norge.

 

Hvilke av dagens spillere er din favoritt (minus Totti)?

Etter Mexes sin avskjed er det nok Futuro Capitano! Han er så herlig mann blant menn, og den grintaen han vanligvis utstråler er magisk!

 

Og hvem av dem ville du betalt flybillett til hvis det fikk dem ut av klubben?

Med Doni og Menez borte er jeg egentlig veldig fornøyd. Kunne også nevnt Perrotta her, eller, han virker som en fin fyr, bare så synd han ikke har prestert siden 2006.

 

Din favorittspiller i Roma gjennom tidene (minus Totti)?

Mexes.. Blir trist over å tenke på måten han ble behandlet de siste 2 sesongene i Roma.

 

En spiller du ville gitt høyrearmen for å se i Roma-drakt…

Jeg har alltid ønsket meg Bojan til Roma, så jeg skylder vel allerede Sabatini en høyrearm!

 

Og en du ikke ville hatt om klubben fikk penger for å hente han inn?

Tja, det er mange, men jeg merket jeg gulpet opp litt magesyre når John Arne Riise fortalte oss at han ville prøve å få broren sin til Roma under møtet på Trigoria.

 

Hvilken motspiller i Serie A har du mest respekt for?

Del Piero.. Legende!


Og motsatt… ?

Christian Chivu… Han er død for meg!

 

En motspiller du vet du ikke burde like men du klarer ikke å la være…

Antonio Cassano, jeg klarer ikke å hate jævelen.

 

Hvem er din største kulthelt i fotball. Hvem som helst, fra når som helst.

Nils Arne Eggen, tidenes norske fotballtrener, utrolig CV, utrolig kunnskapsrik, samtidlig som jeg ikke klarer annet enn å gapskratte hver gang han åpner kjeften.

 

Om Luis Enrique skulle forsvinne, hvem ville du helst sett som hans etterfølger?

Ancelotti.

 

Roma får endelig sin egen stadion. Du får ansvaret for å velge navn… hva blir det til?

Sensi Colosseum, Stadion skal bygges med inspirasjon fra det originale colosseum, spillerene kommer opp via en heis under bakken som gladiatorene og Totti kommer inn til slutt bak på en hestevogn 😉

 

Ditt absolutt beste minne som Romanista?

Å synge Roma-Roma-Roma av full hals på Olimpico for første gang.

 

Og ditt absolutt verste?

7-1, vi trenger ikke snakke mer om det nå…

 

Om du har vært i Roma, hva er ditt beste, gjerne litt originale tips til hva man bør gjøre?

Dra på fylla i Testaccio området, prøv gjerne å få med deg en fyr heter Frode. Ellers anbefaler jeg middag med flest mulig personer hvor man gjør som Romerne og bestiller mest mulig og deler regningen, evt stikker av før den skal betales.

 

Italienere har en lang og ærerike tradisjon med lattelig kule navn. Har du en eller flere favoritter?

Giacomo Beretta, Fabio Cannavaro, Roberto Donadoni, Alberto Aquilani er vel noen av favorittene

 

Noen andre klubber enn Roma du har et (bra) forhold til?

Rosenborg, Chelsea, Atletico Madrid og Lecce i prioritert rekkefølge etter Roma.

 

Spiller du fotball selv? Og i så fall, hvilken spiller kan du sammenligne deg selv med? (du trenger ikke å spille fast for et lag for å svare på dette)

Karrieren gikk i grus i en alder av 18 år etter et par kne-operasjoner. Men fikk kallenavnet ”Mexes” på idrettslinja, er vel han jeg kan sammenligne meg mest med også… selv om jeg nok hadde et større talent en Philou…

 

‘Roma’ baklengs er ‘Amor’, men om du skulle beskrive AS Roma med ett ord… ?

Lidenskap

 

Og helt til slutt: har du noe eget å tilføye?

Vil takke alle som har vært med å drive denne siden over så mange år. Er dypt imponert over arbeidet deres! Vil også takke alle som gjorde fellesturen i vår, til en uforglemmelig opplevelse!