Totti: «Samlet for Roma»

Francesco Totti har opphevet sin selvpålagte munnkurv (i alle fall delvis), og kommuniserer i dag med omverdenen. Meldingen kommer gjennom hans egen blogg. Totti nevner ikke den påståtte feiden med Luis Enrique i innlegget, men uttaler i stedet at alle, både spillere og supportere, må samle seg rundt prosjektet. Dette skrev Totti i dagens blogginnlegg:

«Søndag starter en ny Serie A-sesong, en sesong som starter senere enn vanlig, og som alltid håper jeg at dette fotballåret kan gi stor glede til supporterne. Endelig er stallen komplett, nå som resten av spillerne kommer tilbake fra opphold med landslaget, og vi kan begynne å spille fotball. Vi kommer til å ha mange nye spillere og vi må alle samles rundt treneren, stallen og klubben slik at vi kan få en best mulig start på sesongen. 

Vi må alle gjøre dette sammen, med ett mål, nemlig Roma, hvis største supporter er meg selv. Vi kommer til å vente på dere på Olimpico for den støtten dere alltid har gitt oss, og jeg er sikker på at vi kommer til å gi dere glede. Cagliari kommer til å være klare og forrige sesong ga Ficcadenti oss problemer da han ledet Cesena. Derfor må vi være fokusert og samlet for AS Roma.»

Totti avslutter med dette mediehysteriet rundt hans eget forhold til Luis Enrique og Franco Baldini. Mandag hadde kapteinen et kort møte med Walter Sabatini, der sportsdirektøren ønsket å oppklare hva han mente med fredagens pressekonferanse. Som vi har skrevet om her på asroma.no, ble disse kommentarene vridd til noe ensidig negativt om Francesco Totti. Dette var aldri Sabatinis intensjon, noe han også skal ha oppklart for Totti.

Den mye omtalte murringen på Trigoria synes dermed å være borte. Tvert i mot, stemningen virker upåklagelig! Corriere dello Sport melder i dag at Pablo Daniel Osvaldo allerede har blitt svært godt integrert i troppen, både som spiller og som person. Avisen har overvært treningene og omtaler Osvaldo som en spiller med udiskutable ferdigheter, som har vært ustoppelig på trening den siste tiden. Det meldes også at Osvaldo er svært populær blant medspillerne på grunn av sitt gode humør og gode holdninger, samtidig som Osvaldo umiddelbart påtok seg rollen som tolk for de spansktalende spillerne når Luis Enrique snakker til laget på italiensk.

Gledelig er det også at landslagsspillerne er tilbake. Simon Kjær landet i formiddag, mens Miralem Pjanic nettopp ankom Roma. Begge to vil, i likhet med Stekelenburg, De Rossi og Fabio Borini, sannsynligvis delta på kveldstreningen kl 17:30. Erik Lamela på sin side er svært, svært nær å gjenoppta full trening etter en periode med betent ankel. Det er faktisk mulig at han vil delta i full trening allerede i dag. Bojan, derimot, har fri fra trening pga influensa.

Vi kommer tilbake med tilstanden etter treningsøkten, inklusiv et tidlig tips for hvordan Roma kommer til å se ut søndag kl 15:00.