Serieåpning! Roma tar imot Cagliari

Sjeldent har det vært knyttet med spenning rundt Roma sin seriestart enn nettopp i år. Nye eiere og ny trener er kommet inn. En rekke etablerte spillere har forsvunnet ut portene på Trigoria, og blitt erstattet av en blanding av rutinerte spillere og unge talenter, med hovedvekt på det siste. Roma har en tendens til å starte tregt i serien, men vil dette bli et kjennetegn det «nye» Roma kvitter seg med umiddelbart?

Sommeren er offisielt over, og i går ble sesongen 2011/12 sparket i gang i Milano, da regjerende mester spilte 2-2 mot lillebror fra hovedstaden. I morgen er det Roma sin tur til å sparke Serie A-ball igjen, og det er Cagliari som er årets første motstander. Roma skulle åpnet borte mot Bologna for to uker siden, men den kampen ble som kjent utsatt grunnet spillerstreik. Dermed skal altså Stadio Olimpico få æren av å være arena for Roma sin aller første fotballkamp under nye eiere, og det er vanskelig å ikke ha i bakhodet at kampen spilles på dagen 10 år etter 9/11 når man vet at det er amerikanske eiere som nå har tatt over etter Sensi-familien.

Luis Enrique skal lede laget sitt i sin første seriekamp, og etter en pinlig exit fra Europa League vil nok en seier i denne kampen smake ekstra godt for spanjolen. Etter mye kritikk etter kampene mot Slovan virker ting endelig å ha roet seg litt ned rundt Romas nye trener, og til tross for journalisters forsøk på å skape storm i et shotglass virker det til å være et upåklagelig miljø innad i troppen frem mot seriestart.

Så til kampen! Luis Enrique har et godt mannskap å velge blant frem til kampen i morgen, og grunnet mye rotasjon på treningene de siste dagene er det vanskelig å spå hvilken startellever han velger, men følgende startoppstilling vil nok hvert fall ikke være helt usannsynlig:

Stekelenburg – Cassetti, Burdisso, Kjær, Angel – Gago, De Rossi, Pjanic – Bojan, Totti, Osvaldo

Luis Enrique holdt i dag pressekonferanse, og kunne bl.a. melde at Lamela sin skade var mindre alvorlig enn mange trodde, at han har trent med laget de siste dagene og er tilgjengelig. Juan er også tilbake i trening, men er ikke kampklar enda. I tillegg har det vært snakk om at Gago vil ligge i en dyp rolle på midten, hvilket vil frigjøre De Rossi mer offensivt. Dette er noe som vil glede flere Romanisti, som håper på en De Rossi tilbake i god, gammel form. Osvaldo har gjort det meget sterkt på trening den siste tiden, og det blir spennende å se om Luis Enrique velger å gi han tillit fra start, eller om det muligens blir Borriello som blir å se i startoppstillingern. Defensivt har også Cassetti blitt brukt som stopper på trening, så det vil også være en sjanse for å se han danne stopperpar med Burdisso, hvilket vil åpne for Cicinho/Rosi på høyrebacken. Luis Enrique har med andre ord en bred tropp å velge i.

Cagliari har med seg følgende tropp til Roma:

Agazzi, Avramov, Agostini, Ariaudo, Astori, Canines, Gozzi, Perico, Pisano, Biondini, Ceppelini, Conti, Cossu, Ekdal, Nainggolan, Rui Sampaio, El Kabir, Ibarbo, Nene, Thiago Ribeiro.

Daniele Conti er selvsagt et kjent navn for Roma-fans. Sønnen til Bruno har en ganske irriterende tendens til å score mot R. I tillegg er spillere som Nene og Cossu spillere å se opp for. Cagliari stiller med ny trener i år, og Massimo Ficcadenti skapte problemer for Roma i fjorårets serieåpning da hans Cesena holdt Roma til uavgjort. Ficcadenti gjorde en god jobb i Cesena i fjor, og er ikke en mann man skal undervurdere. Sammen med seg på midtbanen har Conti også med seg Biondini, som er en rutinert herre. Sannsynlig lagoppstilling for Cagliari:

Agazzi – Pisano, Canini, Astori, Agostini – Biondini, Nainggolan, Conti – Cossu, Nene, El Kabir

Dette er en kamp Roma absolutt kan vinne, men som tidligere nevnt har Roma ofte slitt med å komme i gang i seriestarten. Vi håper imidlertidig at Roma og Luis Enrique får en drømmestart på sesongen, og kanskje får vi se Osvaldo sin maskinpistolfeiring allerede i morgen?

 

Kampen vises på Canal+ Fotball med sendestart 14:55, og er også tilgjengelig på Csports. Dersom du befinner deg i Oslo, foreslår vi at du tar turen til Katedralen Pub & Spiseri i Parkveien, hvor en rekke Romanisti skal samle seg til kampen i morgen!

 

Forza Roma per sempre!