Poengdeling i Milano

Det endte 0-0 mellom Inter og Roma i Milano i en kamp som bar preg av to lag med mer å tape enn å vinne (spesielt Inter?). Uavgjort må kunne sies å være et greit nok resultat kampen sett under ett. Begge lagene hadde sine perioder, men ingen av lagene imponerte. Det var stilt store spørsmålstegn til hvordan Luis Enrique ville disponere sin førsteellever til dagens kamp, og Luis Enrique overrasket nok de aller fleste (alle?) da han valgte å stille med Taddei og Perrotta som henholdsvis venstre og høyreback. Inter og Roma stilte med følgende lag fra start:

Inter: Julio Cesar – Lucio, Samuel, Ranocchia – Nagatomo, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Obi – Forlan, Milito

Roma: Stekelenburg – Taddei, Kjær, Burdisso, Perrotta – Pizarro, De Rossi, Pjanic – Borini, Totti, Osvaldo

 

Det var to lag uten seier som i kveld møttes i Milano, og presset har vært stort på Inter-trener Gasperini etter tap både i seriestarten, samt i CL mot Trabzonspor i midtuken. Gasperini, som manglet Stankovic, Chivu, Motta, Poli og Cordoba, endret formasjon igjen til dette oppgjøret, en 3-5-2 med Forlan og Milito på topp. Luis Enrique på sin side holdt fast ved sin 4-3-3, og gav fornyet tillit til bl.a. Osvaldo på topp, mens Bojan ble benket til fordel for Borini. I tillegg var Pizarro tilbake på midtbanen til Roma, hvilket åpnet for en De Rossi som la seg i en posisjon like foran forsvarsrekken

 

Det var ikke akkurat et fyrverkeri av en start på kampen, og den første dramatikken kom dessverre i form av en stygg skade på Stekelenburg, som første til at den hollandske målvakten måtte ut på båre. Lucio kom gjennom, men Stekelenburg viste ingen frykt og stupte frem og blokkerte. Den brasilianske Inter-forsvareren slengte ut en fot som traff Stekelenburg i ansiktet, og sistnevnte lå bevisstløs igjen på bakken. Såfremt Lucio har vanlige motoriske bevegelser burde han absolutt klart å trekke foten unna, og i hvert fall å ikke sparke mot ansiktet etter at ballen var blitt slått vekk. Som om Lucio ikke hadde gjort nok skade, la han seg også ned og holdt seg til foten i etterkant, før han protesterte da han fikk gult kort for hendelsen. Senza parole… Rapportene sier at Stekelenburg mistet bevisstheten i vel 10 minutter, men at alle tester var positive. Han måtte sy noen sting, og vil bli på sykehuset over natten. Bogdan Lobont erstattet nederlenderen i målet etter situasjonen, som fant sted vel kvarteret inn i kampen.

Osvaldo fikk en sjanse for Roma da han ble spilt gjennom i feltet til Inter, men Julio Cesar kom ut og fikk blokkert forsøket fra den langhårete spissen. Fabio Borini var til tider meget frisk i første omgang, og skapte nesten et mål da han crosset ballen inn mot Osvaldo. Lucio fikk klarert ballen unna, men den kunne like gjerne havnet i eget mål. På den påfølgende corneren fikk Julio Cesar reddet et godt forsøk fra Fabio Borini.

På andre siden av banen måtte Kjær blokkere et innleggsforsøk fra Nagatomo, før Lobont reddet et skuddforsøk fra Diego Milito. Francesco Totti var ikke på sitt beste i dagens kamp, men glimtet til innimellom, bl.a. da han slo en strålende pasning over Inter-forsvaret mot Borini. Dessverre for sistnevnte og Roma skled ballen av foten hans da han forsøkte seg på en volley. Ikke lenge etterpå måtte Inter-forsvaret nok en gang blokkere et skuddforsøk fra Borini. Ingen mål i første omgang, og lagene gikk til pause med 0-0.

I andre omgang kunne Roma fått en drømmestart da Osvaldo fikk ballen i feltet etter at Sneijder hadde mistet ballen. Dessverre for Osvaldo og Roma kom Julio Cesar ut og ryddet opp. Roma presset imidlertidig veldig på i starten av 2.omgang og Inter måtte ved flere anledninger blokkere forsøk fra Roma-spillerne. Inter så i det hele tatt ut til å slite, og Roma hadde mye ball inne på hjemmelagets banehalvdel. Dessverre klarte ikke Roma å utnytte dette fullt ut, og i stedet var Inter nære å ta ledelsen da Sneijder fant Milito med et frispark på bakerste stolpe. Den argentinske spissen stupet fram og fikk headet ballen, som heldigvis for Roma gikk utenfor stolpen. Roma var tydeligvis misfornøyd med dommeren, ettersom de mente det skulle vært et klart frispark for Kjær, som så ut som han ble revet ned.

Like etter fikk Roma et frispark, og Totti lot nyankomne Pjanic få forsøke seg. Forsøket gikk over målet til Julio Cesar. Gasperini satte inn Zarate for Inter, og den tidligere lazio-spilleren var ikke mange desimetrene unna å gi hjemmelaget ledelsen da han sendte av et skudd fra vel 16 meter. Lobont måtte i aksjon igjen like etterpå da han fikk blokkert et forsøk fra Wesley Sneijder. På motsatt side var Osvaldo plutselig alene med Julio Cesar i feltet da en høy ball ble slått inn i feltet. Roma-spissen hadde lurt offside-fellen, men Inter-målvaten fikk bokset ballen unna, og forhindret Osvaldo fra å få hodet på ballen.

Fernando Gago, som kom inn for Pizarro etter vel en time, viste seg frem da han fikk brutt en pasning fra Sneijder som var på vei mot Zarate, før sistnevnte og Forlan var nære på med skudd fra like utenfor 16-meteren til Roma. Heldigvis for Roma snek begge forsøkene seg på utsiden av stolpen. Den største muligheten for Inter skulle dog komme 5 minutter før full tid. Zarata slo ballen inn fra høyresiden, og Kjær klarte bare såvidt å få en fot på den. Ballen havnet hos Sneijder, som fra vel 11 meter skjøt mot mål. De fleste så ballen i mål, men Simon Kjær hadde ikke tenkt å la Milano-laget stikke av med alle poengene, og reddet på streken. Like etter fikk Nagatomo ballen inn mot mål, men Burdisso fikk ballen ut til hjørnespark ved å sette seg ned på knærne, før han viste all grinta i verden da han oppildnet sine medspillere til å holde ut de siste minuttene.

Lobont måtte nok en gang i aksjon på overtid da Sneijder kom på løp inn i feltet fra høyrekanten. Lobont fikk reddet skuddet, mens Sneijder ropte alt han kunne etter straffespark, noe han følte han fortjente av uante grunner. Det VAR en Roma-forsvarer i nærheten, men det bør strengt tatt være lov å følge løpene til motspillerne. Kampen ebbet ut i 0-0 til stor pipekonsert fra hjemmefansen. Det skal nevnes at Roma sitt siste bytte var Borriello inn for Borini. Mens Enrique står fast ved at angrep er beste forsvar, vil nok Gasperini få veldig mye kritikk for hvordan han disponerte sitt siste bytte. Gasparini er ingen populær mann i Milano nå, noe som spesielt lot seg høre da han valgte å ta ut Forlan til fordel for Muntari på stillingen 0-0 på hjemmebane. Pazzini ble sittende på benken…

 

Luis Enrique tok sitt første poeng i Serie A, og selv om Roma bare står med 1 poeng etter 2 kamper var det flere lyspunkter å ta med seg etter denne kampen. Defensivt og på midten var Roma til tider meget sterk, og De Rossi spilte en strålende kamp i sin nye rolle. Ellers fikk Simon Kjær også en strålende debut for Roma. Det er fremdeles en del å ta tak i offensivt for Roma, og det er nok mange Roma-fans som venter på en spilleklar Lamela nå. Borini viste glimt av meget lovende takter, mens Osvaldo fremdeles ser ut til å slite litt med å finne formen han hadde i Espanyol i forrige sesong. Neste kamp er hjemme mot Siena allerede på torsdag, og med det spillet Roma viste i dag kan vi absolutt håpe på Roma sine første tre poeng i årets Serie A allerede om 5 dager.

 

Forza Roma per sempre!