Romas ulv mot slangen fra nord

Roma har sin ulv, Milan sin djevel, Juventus en smått tjuvaktig zebra og Lazio et slitent fjærkre. Alle lag i Italia har et symbol, en slags blanding av maskot og skytsengel som kubbens identitet bygger på. I Inters tilfelle er det Il Biscione, kjempeslangen som alltid avbildes mens den er i ferd med å sluke et uheldig offer. Skjønt når man ser Inters eier Massimo Moratti er det vanskelig å la være å tenke at en kamel ville vært mer passende. Eller en padde, nå som Mauro Zarate har ankommet Appiano Gentile. Nuvel.

Inter vs Roma har vært et tilbakevendende tema i Serie A og Coppa Italia siden Calciopoli, og selv om pendelen nå ser ut til å ha svingt over til Milan og Napoli er dette stadig et av ligaens mest prestisjefylte oppgjør. Og årets utgaver av Inter og Roma har, for første gang på hvem vet hvor lenge, en god del likhetstrekk. Begge klubbene gjennomgår en fornyelsesprosess som i Inters tilfelle begrenser seg til et generasjonsskifte, men som for Roma innebærer en regelrett revolusjon, og en amerikansk en sådan.

11 nye spillere og en trener som er så fersk som det er mulig å bli tilsier at Roma-prosjektet trenger tid, og etter 1-2 tapet mot Cagliari viste faktisk publikum på Olimpico at de var villige til å gi Luis Enrique og troppen hans den tiden de trenger. I Milano er stemningen langt mindre lysbetont, og Roma-kampen kan avgjøre hvorvidt Gasperini får fortsette prosjektet sitt. Tap mot Palermo og Trabzonspor lover alt annet enn godt foran en sesong hvor Inter risikerer å fullstendig abdisere tronen de har hatt et jerngrep på de siste 5 sesongene, og selv Massimo Moratti virker resignert.

Det er heller ikke verdens beste hjemmestatistikk Inter har å sikte til når Roma kommer på besøk: Fjorårets 5-3 seier mot ulvene fra hovedstaden var Inters første seier mot Roma på eget gress siden 2004-05 sesongen. På Inter mangler Maicon, Emiliano Viviano, Thiago Motta, Cristian Chivu og Andrea Poli, mens Roma mangler Cicinho, Juan, Leandro Greco og Jose Angel, men David Pizarro er etter alt å dømme tilbake.

 

Kampen vises på Canal+ Sport 3 med sendestart klokken 20:40.