Il Messaggero: – Stekelenburg er bedre

Den romerske storavisen Il Messaggero melder i dag at Romas nederlandske landslagskeeper Maarten Stekelenburg er på bedringens vei etter smellen han fikk i hodet under kampen mot Inter forrige lørdag (se klippet under). Stekelenburg sov over på sykehuset Niguarda i Milano. Her fikk han blant annet besøk av landslagskollega Wesley Sneijder, før keeperen returnerte til Roma på søndag. Tester gjort på sykehuset viser skader på hode og nakke, men det er usikkert hvilket omfang disse vil ha i forhold til restitueringstid.

Ifølge IL Messaggero skal Stek ha kommet seg såpass at han selv skal ha kjørt til Trigoria i går, kun 36 timer etter sammenstøtet med Lucios fot. Keepertrener Franco Tancredi bekreftet dette i et intervju med Sky. – Maarten er bedre, og det er vi glade for ettersom vi fryktet det verste. Legene vil nå bestemme hvor lenge han er ute, avsluttet Romas forrige storkeeper.

Stekelenburg skal i løpet av kort tid besøke en nevrokirurg som vil kartlegge den tidligere Ajax-keeperens skade ytterliggere. Avisen spekulerer imidlertid i at Stekelenburg kan være ute i så mye som 3 uker, og at han akkurat i tide kan bli skadefri til det viktige derby della capitale den 16. oktober. Dersom vi husker tilbake til John Arne Riises tilsvarende skade i fjor på samme tidspunkt så er det en minimumskalkyle.

I mellomtiden er det knyttet en viss spenning til hvem Luis Enrique vil velge mellom stengene i de kommende kampene. Alternativene er Bogdan Lobont, som kom inn mot Inter, og Gianluca Curci. Tidligere i sesongen har de to vekslet mellom å være reserve for Stekelenburg. Lobont virket usikker og gav mange unødige returer mot Inter, noe som kan åpne for Curci mot gamleklubben Siena på torsdag. Stalltipset er imidlertid Lobont. Hvem mener du bør erstatte Stek? Diskutér i forumet.

ASRoma.no ønsker Maarten Stekelenburg god bedring, og følger selvsagt utviklingen i saken.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LM6jouryzHQ[/youtube]