Alemanno: «DiBenedetto ønsker å bygge stadion snart»

DiBenedettoThomas DiBenedetto og Gianni Alemanno har i dag hatt et innledende møte angående AS Romas planer om å bygge en ny stadion. DiBenedetto kom i går tilbake til Roma, og det er særlig denne prosessen som står i fokus for Romas nye president. Presidentvervet har han imidlertid ikke overtatt riktig ennå; grunnet forsinkelser av oppkjøpet må han vente til neste planlagte styremøte. Dermed ser det ut til at DiBenedetto formelt overtar rollen som Romas president 27.september, tilfeldigvis samme dag som Francesco Totti fyller 35 år.

Etter dagens møte kan det virke som om planene om et nytt stadionanlegg har kommet langt i prosessen. Roma har tidligere uttrykt fortvilelse over en viss byråkratisk rigiditet, men byens ordfører Gianni Alemanno virker nå svært positiv til prosjektet som legges frem.

– Jeg har observert en stor grad av samfunnsengasjement fra de nye eierne. Det er et ønske om å arbeide med de yngre, de unges generasjon, for å bruke dette til sosiale og sportslige resultater. Jeg forventer et stort fokus på å gjøre Roma til en internasjonal merkevare. Vi ønsker å samarbeide med de som har valgt å investere i Roma, og har ingen fordommer. En ny stadion ville vært en fin gave til Romas befolkning, sa Alemanno ifølge laroma24.it.

Romas stadionplaner foregår nå på to forskjellige områder. Som asroma.no meldte tidligere denne uken, har det kommet signaler på at det er internasjonalt anerkjente Populous som kan se ut til å få jobben med å tegne Romas nye lekegrind. Arbeidet på denne fronten ledes nå av James Pallotta (deleier i DiBenedettos Roma-prosjekt) og hans selskap Raptor Accelerator. På den andre fronten, i Roma, handler det nå om å få myndighetene med på laget. Ifølge Alemanno kan ting komme til å skje fort.

– DiBenedetto ønsker å bygge et stadionanlegg veldig snart. Per dags dato er han ikke en gang offisielt president i AS Roma, og nå jobber vi bare for å få det gjort så fort som mulig. Først må vi få presentert de grunnleggende idéene og tegningene. Denne byen mangler et anlegg dedikert til fotball, og jeg tror det vil kunne være positivt for både byen, klubben og supporterne. Jeg kan ikke love noe før vi har kommet til hjertet i prosjektet, men jeg tror planene kan være klar innen utgangen av året.

Foreløpig foreligger det ingen indikasjoner på hvor Roma eventuelt vil bygge det nye anlegget, men det kan komme mye informasjon i løpet av de neste ukene.

– De neste ukene kan bli hektiske, ettersom det blir aktuelt å lufte dette også med Lazio-regionens myndigheter. Fra dette synspunktet er det en svært positiv fremgangsmåte, sa Alemanno.

ASRoma.no følger utviklingen rundt stadionplanene videre.