Forhåndsomtale AS Roma – AC Siena

Roma slo tilbake fra tapet mot Cagliari i åpningsrunden da de fikk med seg et poeng i Milano mot Inter, etter tidvis godt spill. Nyopprykkede Siena tapte på sin side sin hjemmekamp mot et revitalisert Juventus. Dermed står de som Roma med et poeng etter uavgjort i åpningsrunden borte mot Catania. På det berømte papiret er dette imidlertid en kamp Roma skal vinne. Men så er det nettopp Roma…

Siena og deres trener Guiseppe Sannino har tatt ut følgende mannskap til reisen sørover: Brkic, Farelli, Pegolo, Contini, Del Grosso, Pesoli, Rossettini, Rossi, Terzi, Vitiello, Angelo, Bolzoni, D’Agostino, Gazzi, Grossi, Mannini, Troianello, Vergassola, Brienza, Calaiò, Destro, Gonzalez, Larrondo og Reginaldo.

Toscanerne har nærmest et fullt mannskap etter at Reginaldo ble friskmeldt i tolvte time. Kun Angella mangler.

Sannsynlig lagoppstilling Siena (4-4-2): Brkic, Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grossi; Angelo, Bolzoni, D’Agostino, Grossi; Brienza, Calaiò.

Den store spilleren her er selvsagt Roma-produktet, registaen Gaetano D’Agostino. Med en fortid i bl.a. Udinese og Fiorentina har D’Agostino lenge vært regnet blant de fremste registaene i støvellandet. Han fikk det  imidlertid aldri til i Roma, men i morgen må han stenges ned om det skal bli tre poeng til Giallorossi. Se også opp for tidligere Palermo-spiller Franco Brienza og jokeren Mattia Destro. Ellers har Siena på papiret et brukbart lag med gode Serie A-navn som Vergassola, Contini, Del Grosso og Mannini – se opp!

Luis Enrique har langt større skadeproblemer enn sin kollega Sannino. Spanjolen har tatt ut følgende mannskap torsdag: Borini, Borriello, Burdisso, Cicinho, Curci, De Rossi, Gago, Heinze, Kjær, Bojan, Lobont, Osvaldo, Perrotta, Pizarro, Pjanic, Taddei, Totti og José Angel.

Stekelenburg, Cassetti, Lamela, Juan, Simplicio, Rosi, Greco og Okaka er alle ute. Lamela fikk et tilbakeslag i sin venstre ankel på trening i går, og det spekuleres i at både han og Stek først er tilbake til derbyet 16. oktober. Synd for Lamela, som ble misbrukt av Argentina i U21-VM. I tillegg sliter Osvaldo med en liten skade, men starter sannsynligvis på benken.

Sannsynlig lagoppstilling Roma (4-3-3): Lobont (Curci); Cicinho (Perrotta), Kjær, Burdisso, José Angel; Pjanic, De Rossi, Gago (Pizarro); Borriello, Totti, Bojan (Borini).

Som dere ser knytter det seg spenning til hvem som vokter målet til Roma i morgen. Lobont var andrevalg mot Inter, men gjorde en rusten figur selv om han holdt nullen. Undertegnede tror rumeneren får sjansen på nytt, men håper på Roma-produktet Curci.

På backplass gjorde Simone Perrotta en meget god jobb mot Inter sist. Til denne kampen er imidlertid Cicinho tilbake fra skade. Mitt tips er at brasilianeren får sjansen. Når det gjelder angrepstrioen er dette litt bingo i skrivende stund. Undertegnede synes Borini har hatt to gode opptredener i Serie A så langt, mens Bojan har til gode å levere noe som helst i en offisiell kamp for Roma. I morgen tror jeg imidlertid Bojan får muligheten til å rette opp dette inntrykket.

Mellom Gago og Pizarro er det 50/50 slik jeg ser det, men jeg håper på Gago. Dette valget er også forbundet med at en velger Borriello fremme slik at en har to rene spisser i den offensive trioen. Kjør debatt i forumet!

Nøkkelen til Roma i morgen blir å holde et høyt balltempo, samt bevegelse foran ballfører. Dette fungerte tidvis bra mot Inter, særlig i starten av begge omgangene. Dersom Roma kan få til lengre perioder med slikt spill vil det før eller siden løsne skikkelig offensivt. Det begynner å bli på tide at spissene skriver seg inn i scoringsprotokollen!

Kampen ser du fra 20:40 på Canal+ Sport 3, og på webtjenesten CSports.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Oq5YUDKdjxo[/youtube]

Sempre forza Roma!