Ledelsen glapp mot Siena på Olimpico

Det ble nok en skuffende da for Luis Enrique og Roma da de i går kveld bare klarte 1-1 hjemme mot nyopprykkede Siena. Luis Enrique hadde store skadeproblemer foran denne kampen med blant andre Stekelenburg, Juan, Lamela og Cassetti ute, men mønstret likevel et slagkraftig mannskap.

Allerede innledningvis kom det prov på at kampen mot toscanerne ikke skulle bli noen enkel affære. Siena hadde flere store sjanser, og kun en god Bogdan Lobont og Simon Kjær sørget for at nullen ble holdt. I det 25 spilleminuttet skulle imidlertid ting endre seg. Borriello mottok ballen inne i feltet, kom seg mesterlig rundt sin oppasser, og fikk lagt inn i feltet hvor Pablo Daniel Osvaldo ventet på lengste stolpe. Den langhårede spissen hadde få problemer med å sette inn 1-0. Deretter ebbet første omgang ut.

I pausen erstattet Fernando Gago David Pizarro. Begge lag hadde noen småsjanser innledningsvis før Pablo Gonzales fikk fotballhistoriens største sjanse. En heltemodig Simon Kjær fikk imidletid avverget ensom på streken med absolutt alle kroppsdeler, med unntak av hendende. En utrolig situasjon.

Utover i andre omgang erstattet Borini Borriello og Cicinho Perrotta, uten at dette skulle hjelpe. Istedet gikk det helt galt to minutter før slutt da Fabio Brienzas skudd gikk i tverliggeren og backen Vitiello satte inn returen. 1-1.

Det var imidlertid ikke helt slutt. På overtid slo Cicinho et glimrende frispark rett på pannebraksen til Pablo Daniel Osvaldo. Dessverre var ikke den tidiligere U21-landslagsspilleren like treffsikker denne gangen, og ballen gikk like utenfor slik at sluttresultatet ble 1-1.

Uavgjort i går betyr at Luis Enrique fremdeles har til gode å vinne en offisiell kamp som trener for Roma. I motsetning til Inter og Gasperini er imidlertid Roma et uttalt langtidsprosjekt. Til helgen venter en tøff bortekamp mot Parma så en bør ikke bli overasket om Roma står med kun 2 poeng også etter 4 spilte kamper av årets Serie A-sesong.

Likevel, sempre forza Roma!