Reaksjoner etter sesongens første seier.

«Jeg er veldig fornøyd med seieren mot Parma, et lag som lagde store problemer for oss i sluttfasen av kampen.» Ordene tilhører AS Romas trener Luis Enrique som etter gårdagens sterke 0-1 seier mot Parma. Det har vært mye skriverier omkring giallorossis nye hærfører etter en rekke svake resultater i sesonginnledningen og eier Thomas DiBenedetto har flere ganger måttet gå ut i media og forsvare både treneren og det nye prosjektet

«Jeg er fornøyd med resultatet og innsatsen som fulgte med. Selvfølgelig kunne vi gjort det bedre i sluttfasen, men guttene ble litt redde for å tape kampen i de siste sekundene», sier Enrique før han fortsetter. «I neste runde venter Atalanta. De er et tøft lag å møte og om de ikke hadde hatt 6 minuspoeng til å begynne med hadde de ledet Serie A. Vi kommer uansett til å gjøre vårt beste for å vinne denne kampen foran våre egne fans som har støttet oss hele tiden».

Parmas trener Franco Colomba har i likhet med sin spanske kollega hatt en trøblete start på sesongen og hans Parma har måttet tåle store tap mot både Juventus (4-1) og Fiorentina (3-0). Italieneren er dog ikke i tvil om hvilket lag som har imponert han mest så langt: «Vi har tapt stort mot både Juventus og Fiorentina, men det er allikevel Roma som har imponert meg mest med sitt kompakte spill. De har et voksende lag som bare blir bedre og bedre, samtidig som de allerede er et lag av aller ypperste kvalitet».

Gårsdagens store helt ble utvilsomt nyervervelsen Pablo Daniel Osvaldo fra Buenos Aires. Italoargentineren har som resten av laget slitt i starten av den nye sesongen og har måttet tåle kritikk fra media såvel som egne fans. Allikevel står Osvaldo notert med 2 mål årets opplag av Serie A. «Man gir ikke lag lang tid for å lykkes i Italia, men det tar tid å venne seg til et nytt system. Hvis vi får tiden vi trenger, kan vi få til store ting i AS Roma», sier han. «Vi fortjente seieren idag. Vi har jobbet hardt, men inntil nå har ikke flaksen vært på vår side. Seieren betyr enormt mye for oss, treneren og for resten av spillerne som måtte bli igjen i Roma», avslutter Osvaldo som på sin side må tåle å bli sammenlignet med selveste Gabriel Batistuta etter at han etter gårdagens seiersmål viste hele verden hvor langt hår han egentlig har gjemt i den lille hestehalen sin. Vi får håpe både Osvaldo og hans manke spiller seg ytterligere inn i våre hjerter til helgen, da at Atalanta i storform gjester Olimpico.

Forza Roma!

Kilder: goal.com, tuttomercatoweb.com