Forhåndsrapport AS Roma – Atalanta

I forrige runde fikk Roma seg sin første 3-poenger for sesongen da Parma ble slått 0-1 på Ennio Tardini. Denne helgen står hele Roma stille da et formsterkt Atalanta kommer på besøk til hovedstaden. Etter en treg start fikk ulvene en etterlengtet vitamininnsprøyting forrige helg og det er ikke til å skyve under en stol at forhåpningene til morgendagens kamp er over gennomsnitlig høye..

Giallorossi har kommet sedvanlig tregt igang med årets sesong og har på lykke og fromme skrapt sammen 5 poeng på de 4 første kampene. Dette holder foreløpig til en ellevteplass på tabellen, bak våre lyseblå fiender på målforskjell. Heldigvis for oss har Serie A innledningsvis vært meget jevn og alle lag har plukket poeng mot hverandre. Med seier i morgendagens oppgjør kan vi med alvor få has på lagene over oss, det er nemlig bare 3 poeng opp til ledende Juventus og Udinese. Det skal dog sies at Atalanta hadde ledet om de ikke hadde startet med hele 6 minuspoeng, men de ligger altså plassert bak Roma med 4 poeng.

På spillerfronten har verdens vakreste lag Lamela fortsatt ute med skade, mens Simone Perrotta har pådratt seg en skade iløpet av uken og er ikke med i morgendagens tropp. Ellers er alle disponible og trener Luis Enrique kan mønstre et sterkt mannskap. I mål ventes det at Stekelenburg kommer til å stå, etter å ha kommet seg igjen etter Lucios stygge hodespark. I den bakre fireren tror man at Cassetti kommer til å få sjansen med stjerneskuddet Jose Angel på motsatt side. I midten kommer nok en av forrige kamps redningsmenn Gabriel Heinze til å få seg en liten pause på benken og midtforsvaret kommer isåfall til å bestå av Nicolas Burdisso og Simon Kjær. På midtbanen er det med tapet av Simone Perotta duket for undertegnedes favorittkonstellasjon med Daniele De Rossi i den dype rollen med kompani av Miralem Pjanic og den lille kunstneren David Pizarro. I den dype spissrollen kommer vi, selvfølgelig, til å finne il capitano Francesco Totti og helt fremme finner vi vår toppscorer Pablo Osvaldo og Bojan, som antageligvis kommer til å få sjansen fra start igjen etter å ha varmet benken de siste kampene. Med andre ord en av de sterkere startoppstillingene man kan forvente seg i dagens Roma. Det eneste som gjenstår å se er om il Mister har trent litt angrepsbevegelse i midtuken, for det har vært lovlig stillestående fremover hittil i sesongen. Om man skal ha noe håp om Champions League eller enda verre scudetto denne sesongen må dette fikses, for om man skal vinne noe må man score mål og helst flere enn 3 mål på 4 kamper mot til tider svakere motstand.

For Atalanta sin del har sesongen, som nevnt over, startet forrykende og den Bergamo-baserte klubben har vunnet 3 av sine 4 første kamper og spilt en uavgjort. Sist ble det seier 2-1 hjemme mot nyopprykkede Novara, men det kommer til å vente langt sterkere motstand når Calantuono geleider sitt mannskap ut på en striglet Olimpico-gressmatte imorgen. Det er ventet at Atalantas trener stiller med følgende mannskap (4-4-2):
Consigli; Masiello, Capelli, Manfredini, Bellini; Schelotto, Cigarini, Padoin, Bonaventura; Moralez, Denis.
Innbyttere: Frezzolini, Peluso, Raimondi, Brighi, Marilungo, Tiribocchi, Gabbiadini.
Med andre ord et sterkt mannskap, men normalt sett skal dette være seier til hjemmelaget. Dette er dog ikke som normalt i AS Roma om dagen, men det burde være lov å håpe at skuta har havnet på rett kjøl og at Osvaldo har pusset mitraljøsen for alvor. Isåfall er det duket for fin forestilling på ærverdige Olimpico.

Kampen har avspark klokken 18.00. Den kan sees på Canal+ Sport 3 med sendestart klokken 17.55.

FORZA ROMA!