Ny stadion planlegges sørøst i Roma?

James Pallotta

De siste dagene har vist i klare trekk hvordan AS Roma skal bli en mer åpen klubb med større fokus på sine supportere. Det er Shergul Arshad, født i Firenze og med lang fartstid innen ecommerce, som har fått tildelt hovedansvaret for Romas tilstedeværelse på internett. Først i rekken av tiltak er en ny facebookside som ble lansert i går, samt en ny twitterkonto som ble lansert i dag. Noe sent, naturligvis, men aldri i planene til Rosella Sensi. Utover en helt ny tilstedeværelse i sosiale medier, forventes det også at den digitale divisjonen i AS Roma, ledet av Shergul Arshad, vil lede an en mye etterlengtet storsatsing på onlinesalg av billetter (i den utstrekning myndighetene tillater dette) og supporterutstyr.

Problemstillingen rundt billetter har blitt en kampsak for Claudio Fenucci, som er øverste leder i klubben under Thomas DiBenedettos presidentverv. Fenucci ønsker å gjøre det lettest mulig å kjøpe flest mulig billetter, men dette har foreløpig resultert i noe rasling med sablene fra myndighetene – som fastholder sin strenge politikk rundt skandaløse Tessera del Tifoso.

Det jobbes også tett med produktutvikling i klubben, noe som strekker seg fra det store spørsmålet rundt stadion til mer trivielle spørsmålet rundt klær, drakter og øvrige supportergjenstander. Som vi har meldt her på asroma.no tidligere virker det som begge deler blir administrert av Raptor Accelerator, tilhørende Raptor Group, som eies av Thomas DiBenedettos partner James Pallotta.

En delegasjon fra Raptor Accelerator, ledet av Mark Pannes, landet i går morges i den italienske hovedstaden. I den anledning uttrykte Mark Pannes stor entusiasme på twitter, der han også hevdet at Romas supportere kommer til å ha «the most fly gear in football». Der har lenge vært spekulert i om Roma vil starte et samarbeid med en klesdesigner og på spørsmål fra asroma.no om dette, svarte Pannes at det bare er å følge med – noe vi helt åpenbart også kommer til å gjøre!

Det store spørsmålet, som vi alle tenker mest på og som vi får mange spørsmål om, er planene om å bygge et nytt stadionanlegg. Ut i fra kommentarer fra Raptor Accelerator, DiBenedetto og James Pallotta virker det som om Romanisti har all mulig grunn til å være optimistisk. Alt tyder på at det er tidligere nevnte Populous som får oppdraget med å designe Romas nye stadion, noe som bør være gledelige nyheter ettersom de står bak det meste av ambisiøse stadionprosjekter i moderne fotball.

Thomas DiBenedetto og Raptor Accelerator jobber nå på spreng med å finne et egnet område for Romas nye stadion. Ifølge avisen Affari Italiani vil Romas nye stadion bli bygget i området Tor Vergata sørøst i Roma, på en eiendom eid av Francesco Caltagirone, som allerede sitter på aksjer i AS Roma og angivelig skal ha uttrykt et ønske om å fortsette å investere i klubben. Tidshorisonten for prosjektet er uavklart, men Romas ordfører Gianni Alemanno uttalte etter hans møte med DiBenedetto at det er sannsynlig med en avklaring innen utgangen av 2011. Deretter vil det trolig ta 2-3 år før lekestuen står klar til bruk.

I øvrige nyheter ligger fortsatt Roma-aksjen på €0,67, mens DiBenedetto/Unicredits nå i henhold til italiensk lov gir et bud på omtrent nøyaktig samme pris per aksje. Opsjonene står til 7.oktober, og det gjenstår å se hvorvidt de nye eierne øker sin eierandel i klubben utover de 67% de allerede kontrollerer.

Spørsmål eller kommentarer? Fyr løs!