Tilbake for godt, Aleandro Rosi?

Aleandro Rosi har fått en glimrende start under Luis Enrique. Til tross for en straffemiss i Riscone Di Brunico som irriterte den sykkelglade spanjolen, har pila bare pekt oppover for romeren som debuterte for Roma i Serie A så langt tilbake som i mai 2005.

På benken sitter Marco Cassetti og Cicinho og ser Aleandro på løp etter løp opp og ned langs høyresiden. Innsats og grinta har det aldri stått på, men så langt i årets sesong har man også sett tilløp til at alle løpene ikke er forgjeves. Hans nærmest mirakuløse oppstandelse fra båre til tilrettelegger for matchvinnerscoringen til Osvaldo på Ennio Tardini er kanskje høydepunktet.

Nå har også tunger i støvellandet ymtet frempå om en fremtid på landslaget for Rosi:

”Å representere landet sitt er et mål for alle spillere”, sier Rosi’s agent Davide Lippi i følge football-italia.net.

”Men det er opp til han å overbevise i Roma. Så er det opp til Cesare Prandelli å evaluere prestasjonene hans før han tar en avgjørelse. ”

Lippi la også vekt på trenerbyttet i hovedstaden:

”Aleandro har fin flyt om dagen. Han har en trener som har troen på han. Med Claudio Ranieri fikk han aldri en sjanse.”

At Luis Enrique’s måte å spille fotball på passer Rosi bedre enn Ranieri’s langt mer defensive tilnærming er neppe et spesielt kontroversielt synspunkt. At mannen som har blir sendt til Chievo, Livorno og Siena siden debuten i Serie A skulle spikre plassen på høyreback så umiddelbart er derimot overraskende. På benken sitter nemlig Marco Cassetti og klør seg i helskjegget. Den pålitelige mannen fra Brescia har dratt med seg et imponerende antall kamper til tross for konstant konkurranse om høyrebacken. Det være seg mot nevnte Rosi, Christian Panucci, Cicinho eller Marco Motta. Han ser nå primært ut til å være et alternativ til stopperplassen, i alle fall om vi skal tro Luis Enrique.

Cicinho, som ble spådd en lysere fremtid i Roma etter at Enrique tok over skuta, dro på seg en skade i sesongoppkjøringen og tapte terreng til Rosi tidlig. Så spørs det da, om Aleandro Rosi kan bevare den fine formen. Kanskje forholder den seg så fin at Mauricio Isla fortsatt er Udinese-spiller i februar?