Romaspillere på landslagsoppdrag

På Trigoria  om dagen mangler fem spillere som er i aksjon for sine respektive fotballforbund.

Ikke uvanlig er Daniele De Rossi kalt opp til den italienske landslagstroppen. Verdensmesteren får etter alt å dømme landskamp 67 og 68 da Italia møter Serbia i en vrien bortekamp, og Nord Irland i Pescara på tirsdag. Det som er noe uvanlig med dette landslagsuttaket, er at Cesare Prandelli har tatt ut Romas tppscorer og nyervervelse Pablo Osvaldo. Faktisk er det så uvanlig at det har bragt harme over en del av de gamle italienske fotballforståsegpåere, deriblandt Cesare Maldini, som ikke kan begripe at det er Osvaldo som er erstatteren da både Pazzini og Balotelli meldte forfall. Maldini på sin side hadde ønsket at Matri kunne varmet seg på landslaget.

I dag forsvarer Prandelli derimot uttaket av Osvaldo med at han er en kommende stjerne, og at han har prestert godt i Serie A’s innledning, noe som virker fornuftig i seg selv. Den italienske landslagssjefen har vært under kritikk for å ta opp utlendinger til Azzurri, sist med Thiago Motta, og gamle Maldini lar ikke dette går hus forbi. Osvaldo er, som kjent, født i  Argentina og er en såkaldt Oriundi, men på grunn av familieforhold har han statsborgerskap, og i tillegg klart å skrape sammen 12 kamper for Azzurini.

I Argentina gjlør Nicolas Burdisso seg klar for sin 46 og 47 landskamp da fotballstorheten gjør seg klar for VM-kvalifisering mot Chile og Venezuela. Grunnet skade er ikke Erik Lamela med på samlingen.

Miralem Pjanic er kaldt opp til Bosnias landslag, og skal møte Luxembourg og Frankrike. To fun-facts dukker umiddelbart opp i denne sammenheng. For det første har Lale Pjanic har bodd i Luxembourg og  har til sammen 7 kamper for aldersbestemte landslag for hertugdømme (U17 & U19), og for det andre har Bosnia og Herzegovina en gyllen mulighet til å kvalifisere seg til sommerens EM. De møter gruppeleder Frankrike i siste kamp, men dersom Frankrike vinner sin kamp mot Albania, er begge så godt som klare.

Den siste av  ulvene er også nær et EM-sluttspill til sommeren, men må først bryne seg på motstand som Kypros og gruppeleder Portugal. Mye tyder på at Danmark og Portugal blir de to øverste lagene i puljen, og at Simon Kjær etter denne samlingen står med 18 landskamper.

En som ikke har 18 landskamper er Marco Cassetti (en hilsen til Hans Martin)