Osvaldo: «Jeg føler meg italiensk»

Som vi rapportert tidligere i uken var det ikke uten litt kontroverser at Osvaldo ble inkludert i Italia sin tropp i forkant av kampene mot Seriba og Nord-Irland. Skader på Pazzini og Balotelli åpnet for at Romas nyervelvelse kan få sin debut for Italia førstkommende tirsdag. Nå svarer Osvaldo på kritikken fra ulike hold mot at Prandelli har gått for nok en såkalt Oriundi, kritkk som bl.a. har kommet fra partiet Lega Nord og Cesare Maldini.

«Jeg føler meg italiensk, og barna mine er italiensk», sa Osvaldo på en pressekonferanse i forbindelse med landslagsoppholdet. «Når man snakker fotballspråket, så vokste jeg også opp i Italia, og jeg er glad Prandelli ringte meg. «I motsetning til Mauro Camoranesi, som jeg alltid respekterte valgene til, vil jeg definitivt synge nasjonalsangen om jeg får spille.» Osvaldo benyttet også anledningen til å gi et spark i siden direkte til Lega Nord. «Noe av kritikken er latterlig, spesielt siden jeg er mer italiensk enn enkelte av politikerne i Lega Nord. Jeg ville elsket å spille mot Argentina en dag. »

«Jeg er veldig glad for å være her for første gang, og jeg ser fortsatt rundt meg med litt vantro. Det er sant at jeg er her kun grunnet en skadekrise, men jeg synes fremdeles det er viktig at treneren hadde meg i tankene. Om jeg jakter en plass i EM-troppen? Det er for tidlig å si. Det er bare en drøm å være her i det hele tatt», avsluttet Osvaldo.

 

Osvaldo fikk ikke sjansen mot Serbia på fredag, men De Rossi stilte som vanlig fra start og fikk sin 67. kamp for Gli Azzurri i kampen som endte 1-1. Nicolas Burdisso fikk sin landskamp nummer 46 da Argentina slo Chile hele 4-1 i helgen, mens Miralem Pjanic scoret et av målene da Bosnia hamret Luxemburg med hele 5-0. Simon Kjær spilte for Danmark i deres 4-1 seier borte mot Kypros.

Målet til Pjanic kan dere forøvrig se her (2:56):

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8lj7H9xNiw8[/youtube]

 

 

Kilde: www.football-italia.net