Bojan: Derbyet er større enn «el clásico»

Etter å ha gjenvunnet plassen i startoppstillingen og scoret i kampen mot Atalanta for snart to uker siden, er Bojan Krkic aktivt ute i media denne uken. Særlig ser han ut til å glede seg til søndagens Derby della Capitale. – Jeg har sett noen derby på video, og jeg ser på oppgjøret som større enn «el clasico» mellom Real Madrid og Barcelona. Bojan peker på følelsene involvert, samt spetakkelet rundt oppgjøret som årsaken til dette. – Det er langt mer enn de 3 poengene som er på spill, konkluderre angriperen til spansk TV.

Videre benyttet Bojan muligheten til å kommentere rundt sin fortid i Barcelona. Roma kjøpte Bojan for 12 millioner euro fra Barcelona i sommer, men han kan komme til å koste mer enn det dobbelte sommeren 2013 dersom Barcelona aktiverer tilbakekjøpsklausulen i avtalen. – Jeg var ikke i planene til Guardiola. Jeg forsøkte å prate med ham om det, men det var vanskelig å finne de rette ordene. Kvelden vi vant Champions League forrige sesong bestemte jeg meg, jeg måtte forlate Barcelona. Jeg kommer definitivt ikke tilbake så lenge Guardiola er trener, sier Bojan.

Imidlertid synes ikke angriperen bitter på sin gamle sjef. – Som fan er Guardiola den beste treneren en kan ha. Jeg var imidlertid uheldig ved å ikke være en del av hans fremtidsplaner, sier han.

Spanjolen ble endelig spurt om sitt syn på Romas kaptein, Francesco Totti. – Totti er et fenomen. Her om dagen fortalte han meg om da han kom til klubben i 1989. Nå er han 35 år. Han kom til klubben før jeg i det hele tatt var født, avslutter Bojan.

Bojan er ventet å starte sin andre kamp på rad på søndag mot Lazio, mens kaptein Totti fremdeles sliter med en muskelskade. Totti stod over dagens trening på Trigoria, og spiller etter dagens rapporter i Italia ikke søndagens derby. Vi kommer tilbake med mer om Tottis skade nærmere helgen.

Kilder: Corriere dello Sport, vocegiallorossa og Marca