Totti må stå over derbyet

AS Roma melder på sine nettsider at resultatene fra Tottis medisinske sjekk ikke er positive. Totti har slitt med en skade i høyre lår siden oppgjøret mot Atalanta forrige helg, og det er nå klart at han ikke blir kampklar så raskt som man hadde håpet. Dette innebærer at Roma må stille til il derby della capitale uten sin kaptein.

Totti deltok ikke i noe form for fellestrening i dag, men måtte i stedet ta til takke med rolig aktivitet i bassenget på Trigoria. Il Capitano vil gå over til lett trening i helsestudio, før han deretter blir testet på nytt neste uke. I beste fall er han dermed tilbake mot Palermo neste helg.

Det er dårlig bevart hemmelighet at dette ikke er gode nyheter for Roma. Mens laziali gjerne påstår at Totti ikke alltid hevder seg i derbyet, så har dette sammenheng med at han også tiltrekker seg mye oppmerksomhet fra sine lyseblå erkefiender. Denne egenskapen må Luis Enrique dessverre klare seg uten kommende helg, i tillegg til det opplagte – en formsterk spiller som har stått bak mange av Romas mål hittil.

Da er det oppløftende at Erik Lamela er helt rehabilitert fra ankelskaden og har fått snart to hele treningsuker. Rapportene fra Trigoria indikerer at Lamela også presterer meget bra på trening. Flere av spillerne skal ifølge Il Romanista være svært imponert over Lamelas touch, og venstrefoten har han allerede demonstrert ved flere anledninger.

Det gjenstår å se hvorvidt Erik Lamela debuterer i derbyet, nettopp fordi man normalt sett ikke debuterer i Derby della Capitale. Lamela drilles imidlertid innenfor Tottis (frie) arbeidsområder, og det er ikke utenkelig at han er tiltenkt en eller annen rolle i løpet av derbyet. Den mest logiske løsningen per nå synes å være at Pjanic blir dyttet frem som hengende spiss i 4312, mens Perrotta, De Rossi og Pizarro/Gago bekler den sentrale midtbanen.

Uansett hva som skjer blir det et derby uten Francesco Totti. Pulsen stiger, 5 dager igjen.