Totti: «Spiller gjerne til jeg er 40!»

«Det er sant. Jeg kommer ikke til å spille derbyet.»

«Jeg prøvde å bli klar, men det var jeg ikke i stand til. Jeg håper å være tilbake til kampen mot Palermo neste uke, men vi må ta en dag av gangen…»

Francesco Totti kom deretter med et stikk til Edy Reja som har tapt alle de 4 kampene mot Roma som Lazio trener.

«Reja vil bli nøkkelspilleren i derbyet. Han er vår «lucky charm». Spøk til side, jeg håper ikke Miroslav Klose spiller fordi han er både sterk og god.»

«De er favoritter dog, som de alltid er…»

Roma er i begynnelsen av en ny æra etter at klubben ble kjøpt opp av et amerikansk konsortium, men overgangen har ikke bare vært lett for Totti.

«Det er et nytt prosjekt, viktig og ungt», Sa Totti. «Jeg tror de ønsker å gjøre noen store ting og bygge et bra lag. Du må gjøre det når du er i en by som dette».

«Baldini intervjuet? Å høre det som ble sagt gjorde meg ikke glad. Men alle har rett til å ha en mening, også fordi jeg alltid har hatt et godt forhold til Franco.»

«Jeg har aldri hatt noen problemer med han. Jeg tror han kommer hit snart så da får han forklare hva han egentlig mente. Jeg har latt det gå dog. Jeg er glad for at han er en av de ansatte og jeg håper at vi kan vinne noe sammen igjen.»

«Luis Enrique? Vi forstod hverandre kanskje ikke i starten.  Jeg vil spille, var klar og skjønte ikke hva jeg gjorde feil.»

«Jeg ble fortalt av klubben at jeg var en sentral del av prosjektet, men enten spilte jeg ikke eller så ble jeg byttet ut. Men alt det er ordnet opp i nå. Jeg snakker ofte med treneren og vi har en god tone. Jeg sammenligner han med Luciano Spalletti da spillestilen vår nå er ganske offensiv.»

«Han trener oss hardt, to og en halv times økter hver dag. Jeg har ikke jobbet så hardt siden Zdenek Zeman var her», Totti spøkte.

«Han er en trener som kan gjøre det bra i denne byen. Han har klare og innovative ideer. Han lærer oss ting som vi aldri har lært i Italia.»

«Min Rolle? Det er opp til meg å finne den riktige posisjonen på banen. Jeg setter meg til disposisjon for laget. Når jeg har sagt det så synes jeg det er rart at jeg fortsatt ikke har scoret denne sesongen.»

Spurt om sin mening om Antonio Cassanos erklæring om at han vil legge opp om ikke altfor lenge, så sier Totti han fortsatt elsker spillet. 

«Jeg spiller gjerne til jeg er 40. Jeg vil fortsette å spille så lenge jeg har det gøy. Når jeg ikke lengre synes det så kaster jeg inn håndklet.»

Totti forsikret også Romas supportere om at Daniele De Rossi ønsker å bli.

«Jeg har snakket med De Rossi. Det er hans ønske å bli her resten av livet. Men jeg kan ikke gå innpå detaljene fordi det er private saker. Jeg bare håper at en enighet kan bli funnet så raskt som mulig.»