Forhåndsomtale: Roma – Palermo

Etter en uke preget av en sviende post-derby-bakrus og Franco Baldinis hjemkomst til den evige stad, er det igjen tid for kamp da Palermo gjester Olimpico søndag ettermiddag. Roma var ikke det eneste laget som gikk skuffet inn i garderoben forrige helg, da de rosakledde fra Sicilia gikk på et sviende 3-0-tap borte mot Milan. Begge lag har altså behov for å reise seg, og det er duket for en svært spennende affære da de gulrøde skal forsøke å vinne tilbake æren på hjemmebane.

Kampene mellom Roma og Palermo har ofte en tendens til å være jevne, tøffe og målrike, og av de siste fem kampene mellom lagene står bege med 2 seire, mens en står som uavgjort. Som noen kanskje vil (eller kanskje helst ikke vil) huske, gikk Palermo av med seieren i begge møtene i fjorårets Serie A, hvorav ringreven Miccoli og stortalentet Abel Hernandez var en stor torn i siden til Romas backlinje i de respektive kampene.

Palermos sesong har til nå, til tross for at de ligger på en 6. plass med 10 poeng ikke vært så mye å skryte av. Marginale seire hjemme mot Inter (4-3) og Cagliari (3-2) har gjort at de har tjent seg opp noen poeng, men formen på bortebane har vært mildt sagt horribel, sett bortsett fra et relativt sterkt uavgjortresultat mot et babyblått lag på Olimpico. Palermo har faktisk til gode å score et eneste mål på bortebane hittil i år, et faktum vi håper står står seg når klokken sier søndag kveld.

Roma på sin side ligger på 12. plass med 8 poeng, men det skal sies at det bare er 4 poeng opp til ledende Juventus og Udinese i det som er en meget spennende og jevn start på sesongen i Europas mest uforutsigbare liga.

Apropos uforutsigbarhet vil startoppstillingen mot Palermo bli meget interessant. På skadelisten har vi Rosi, Cicinho, Lobont, Okaka og da selvfølgelig Totti. Ellers er som kjent Simon Kjær suspendert for grunner vi ikke har behov for å friske opp minnet om. For øvrig ser det ut til at Heinze er usikker fremfor kampen, noe som åpner for et brasiliansk comeback; Juan får trolig sin første start under Luis Enrique. En annen debutant som det også skrives mye om i forkant av kampen er en ung argentiner som alle vil se: Erik Lamela ryktes å spille fra start mot Palermo, og Romanisti verden over er nok meget spent på hva sommerens mest spennende kjøp har å by på.

Det verserer flere mulige lagoppstillinger i italiensk og internasjonal media, og i underskrevedes øyne virker Corriere dello Sport sitt tips mest attraktivt:

ROMA: 4-3-1-2: Stekelenburg – Perrotta, Juan, Burdisso, José Ángel – De Rossi, Pjanic, Gago – Lamela – Osvaldo Bojan

Altså foretrekkes Perrotta foran Cassetti på høyrebacken og Gago foran Pizarro på midten. Men det som er langt mer interessant er Erik Lamela i en god gammeldags trequartista-posisjon som dirigent bak de to spissene. Andre muligheter til startellever er at Borriello får sin Serie A-kamp nummer 200 ved å ta over for enten Lamela eller Bojan, og selvfølgelig kan det være at vi får se en renere 4-3-3 med Lamela på kant og Osvaldo som spydspiss.

For Palermos del har trener Devis Mangia kun Luca Di Matteo på skadelisten, og kan dermed stille med det som kan sies å være hans sterkeste mannskap. Gazzetta dello Sport tror på denne startoppstillingen:

PALERMO: 4-3-1-2: Tzorvas – Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti – Barreto, Acquah, Della Rocca – Illicic – Pinilla, Hernandez.

Man observerer at Miccoli trolig starter på benken, men man vil ikke bli overrasket om den rutinerte kraftpluggen kommer inn som en joker ut i andre omgang, selvsagt avhengig av kampbildet.

Interessante dueller i kampen vil være Balzaretti vs Perrotta, Illicic vs. De Rossi og Juan mot en kvikk Abel Hernandez. Vi satses iallfall på nok et bortetap for Palermo, og på at Osvaldo får nettkjenning og påfølgende skuddløsning (eventuelt visning av en fiffig t-skjorte) i femte kamp på rad.

Kampen vises forøvrig på Canal+ Fotball, samt Canal+ Sport HD.

DAJE ROMA!